Wille Wille, vilken kille, ledde laget till en strålande seger med 3-1
2017-06-11 22:39
Över Hägerstensåsens Bollplan hördes plötsligt ett vrål som kunde kommit från den amerikanska marinkåren eller en stam maorikrigare som förberedde sig för strid. Men det var Norrtulls storväxta och starka lag som peppade innan match. Reymers såg lätt skakade ut men red ut stormen. De gröna gjorde en lysande laginsats där Willes målvaktsspel glänste och Jeppes målform höll i sig. Återigen två mål från tornadon på topp. 3-1 var en rättvis belöning för hjältarna från Tanto. 

Matchbollen såg ut som en trasa från i början av förra århundradet men de gulklädda från Norrtull lyckades ändå driva upp ett rasande tempo  men Reymers stod upp bra. Redan efter ett par minuter fick de gulkläddas forward en vass stickare men Wille visade direkt att han inte tänkte släppa till några lätta mål. Det var mest kamp på mittfältet och i ett högt tempo. Många passningar hittade rätt adress på ett tillslag och med bra tankar bakom varje försök. Vi i publiken trivdes.

Norrtull något starkare
Trots att Reymers aldrig vek ned sig så såg Norrtull snäppet vassare ut. De kom oftare rättvända och mer samlade och på bred front mot Reymers försvar som dock höll ihop backlinjen förtjänstfullt. Ända till den 10:e minuten. Då rycker en av Norrtulls anfallare ända till kortlinjen, Reymers back tror att bollen ska gå till inspark men den gulklädde rädar bollen med en hårsmån och lyckas slå in den till en helt fritt stående lagkamrat. Enkel bredsida. 1-0 till Norrtull. Ingen skugga faller på Wille och backlinjens miss var egentligen den enda grova de gjorde på hela matchen. Nya tag.

Full fart framåt
Baklängesmålet blev bra tändvätska för Reymers. Det syntes hur grabbarna bet ihop och de tog mer och mer över mittfältet. Backlinjen spikade igen och flyttade upp laget så Norrtulls anfall körde fast gång på gång i den gröna muren. Och plötsligt var det som att vi fick se en repris på Ola Toivonens mål mot Frankrike. 

Den seglar i mål
En tryggt spelande Ludde såg att Norrtulls målvakt stod långt ut och tog ett par snabba steg upp i banan från sin mittbacksposition, bröt en passning och skickade iväg ett välriktat långskott som smiter in precis under ribban. En desperat flaxande Norrtullsmålvakt fick rensa nätet. 1-1 efter ca 30 minuter. Mycket vackert. Resten av halvleken dominerade Reymers med eftertryck och de gulklädda pustade ut när signalen för paus kom.

Gav Livs hejande Wille extra energi?
Vi på läktaren hade för dagen fint besök av Willes lillasyster Liv. En pratglad och pigg tjej i sexårsåldern. Om det var hon eller något annat som gjorde det men Wille spikade hur som helst igen målet i andra halvlek. Norrtull drev på ytterligare och deras tekniska yttrar lyckades komma loss och två gånger i rad sätta bollen rakt till helt fristående Norrtullsforwards. Men Wille räddar gång på gång och Reymers rider ut stormen och tar över mer och mer.

Sebastian Larssonlöpningar och mål
Det var som Norrtull hade bränt sitt bästa krut efter Willes parader. Spelet flöt bättre och bättre och Micke rev, slet och serverade forwards fina passningar som förvaltades med den äran av de grönas anfallare. Jeppe stressade gång på gång de guldkläddas backar med sin Sebastial Larssonliknande löpning och till slut gav pressen resultat. Efter ett välplacerat inlägg så blev det en tilltrasslad situation där till slut Jeppe högg som en kobra. 2-1 var ytterst välförtjänt.

Norrtull reste sig igen
Baklängesmålet pumpade upp Norrtulls stridsvilja och återigen så svängde matchen över till de gulkläddas favör. Med tio minuter kvar dominerade Norrtull stort och Reymers blev både lite för duttiga och för slarviga i sina brytningar. De grönas mittfält gick på knäna men backlinjen stod emot Norrtulls ilskna bålgetingar. Norrtull fick frispark på frispark men Reymers red ut även denna orkan. Wille som sista utpost kändes hela tiden tryggt och lugnande.

En välförtjänt 3-1-seger
Mitt i Norrtulls press lyckas återigen Reymers hitta tillbaka till sitt vägvinnande spel och stormar fram på vänsterkanten. Ett välriktat inlägg snappas upp av Jeppe som gör en snabb dragning bort från sin back och sätter bollen hur säkert som helst till höger om en chanslös Norrtullsmålvakt. Det var sista spiken i kistan.

Reymers vann välförtjänt i en svängig och underhållande match. Våren har varit ryckig och jobbig för många. Sista året i grundskolan, gymnasieval, nationella prov och annat har gjort det svårt att få kontinuitet på träningar och matcher. Men i dagens match visade faktiskt samtliga spelare upp sina kvaliteer och även hög lagmoral och extra stark kämpaglöd. Det gav utdelning och bådar gott för framtiden. Häng i Reymers.

mvh/uffe bergman (Maximus pappa) 

  

Nyhetsarkiv
2017-09-03 17:23
2016-04-10 22:02
Spelbart på Tanto BP !2016-02-06 18:04
Ny målvakt till P01 vit2015-09-17 12:05
Grattis Tom och Danne!2015-06-03 08:36
Två förluster i veckan2015-04-26 15:04
Ny tränare till P01:Vit2014-08-26 15:27