Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Reymers i Storsjöcupen 2017, 3-8 juli
2017-07-14 12:12

Sommarens cupäventyr innebar en ny turnering, i en ny stad, med ett delvis nytt lag – säsongen 2017. En sammansvetsande fotbollsresa med mycket fotboll och mycket kul på och utanför 11-mannaplanerna.

 

Killarna pallade både långa resan och en del tidiga morgnar, och använde nätterna till att sova. Bra där. Engagemanget från ledarhåll kan inte prisas nog. Engagemanget från tillresta, från föräldrar i mejl och alla i Reymers slutna Facebookgrupp – där det livestreamades för fullt från Östersund - är förstås också positivt. 

 

För Reymers del tog turneringen slut i kvartsfinalen, mot blivande slutsegrarna Intercups från Mexiko. Här följer en liten summering av resan, med hjälp av Fredrik.

 

Tränare/ledare: Johan Odelberg, Fredrik Gustavsson. Ledare: Anna-Karin.

Spelare: Tristan, Jakob, Oscar, Alexander, Emil, Henry, Isac, Hannes, Elliot, Malkolm, Sebastian, Ludvig J, Hugo, Julian och Ludvig W.

 

Måndag

Avresa från Stockholm med SJ, som levererade enligt tidtabell. Därefter inkvartering i trevlig skolsal, där ett stort antal luftmadrasser visade sig lida av pyspunka. Men hellre madrasserna än spelet. Nästa dag tog Anna-Karin tag i saken, och inhandlade nya luftmadrasser till dem som behövde.

 

Tisdag

Premiärmatch mot norskt motstånd, National SK.

 

Reymers - National SK 1-0

Fredrik: ”Kallt och blåsigt samt ovana vid underlaget gjorde detta till en spelmässigt mindre bra match. Lite ovana vid det norska sättet att spela fotboll på bidrog också. En stabil försvarsinsats lade ändå grunden till en hyfsat trygg 1-0 seger.”

 

Onsdag

Ny match, mot nytt norskt motstånd. Ny seger. Och en eftermiddag som bestod av älgsafari.

 

Fosen FK - Reymers 1-2

Fredrik: ”Svinkallt och blåsigt med 6 grader och 5-6 s/m i blåst. Vi släpper in vårt första mål i och med en frispark där backlinjen ligger för lågt och "står på Ludde" vilket resulterar i att Luddes arbetsområde minimeras. Vi kvitterar efter en hörna där vi krigar oss till målchanser. Vi tar ledningen via ett distansskott och stänger sen matchen med ett stabilt försvarsspel.”

 

Torsdag

Tredje och sista gruppspelsmatchen, mot Leksvik – som kom till start utan att ha gjort ett enda mål. Gruppsegern firades med minigolf.

 

Reymers - Leksvik 6-1

Fredrik: ” En hyfsat skön dag med sol och temperaturer över 12 grader 😊 Vår första halvlek är direkt dålig trots ledning med 2-1, efter halvtidsdirektiv i "hårtorksform" så skärper grabbarna till sig och rullar in 4 mål i andra halvlek. En godkänd andra halvlek.”

 

Fredag

 

Äntligen slutspelsdags – med ett hyfsat hektiskt schema för de lag som avancerar. Vilket Reymers gjorde två gånger om.Totalt: Reymers-Norge 5-0…

Reymers - Astor 3-0 (matchstart: 12)

Fredrik: ”En varm dag med temp uppåt 18-19 grader. Detta blir en jämn match med 2 fysiskt starka lag och hårda närkamper, vi tar ledningen, återigen via ett distansskott, som sitter snyggt i bortre krysset. Astor försöker trycka på men blir straffade genom snabba omställningar ifrån Reymers samt ett otroligt starkt spelande försvar. två mål inom kort tid stänger matchen. Lite sura miner ifrån motståndare som tyckte att vi spelade fult, trots att det var vi som fick tre spelare skadade under matchen 😲”

 

Charlottenlund - Reymers 0-4 (matchstart 16)

Fredrik: ”Äntligen vårt hemmaunderlag - konstgräs, totaldominans ifrån början till slut där Reymers bestämde takten och tempot under hela matchen, vi rullade med många byten och valde ett mer sittande försvar under andra halvlek för att spara kraft.”

 

Intercups - Reymers 2-0 (matchstart 21)

Fredrik: ”Ett mexikanskt lag som var tekniska och långsparkande. Reymers gör en klart godkänd insats och släpper först nu i det första spelmålet i turneringen. Annars en ganska stängd match med två starka försvar som släpper till väldigt lite målchanser. Väldigt ledsna spelare efteråt men dom släppte det under kvällen/natten. Vi kämpar vidare och kommer tillbaks ännu starkare.”

 

Lördag

Hemresa efter att ha sett Intercups vinna turneringen efter att ha finalslagit sina motståndare från Malta med 2-0. !Olé!

/Anders


Fler bilder i bildgalleriet

 


Nyhetsarkiv
Mot Storsjöcupen2018-07-02 09:31
Obesegrade på Tanto2018-05-20 16:22
Påsknian cup 14 april2017-04-17 19:20
Oktoberbollen 30 okt2016-10-30 18:50
21 maj, Reymers - BP2016-05-21 16:02
1 maj - Ängby-Reymers2016-05-01 20:34