Reymersholms IK
Fotboll

Stadshagen - Reymers 2-4
2015-05-05 20:21
Vi cashade in andra raka segern på ett kallt Kristinebergs IP denna kyliga majkväll. På det stora hela gjorde vi en stabil insats men stundtals lämnade vi över initiativet till våra motståndare vilket gjorde att matchen kändes ganska svängig trots att vi ledde nästan hela matchen.

För första gången åkte vi till match en vardagskväll. Detta pga att matchen flyttats från lördagen innan då den egentligen skulle ha spelats. Planen var lite som dom kan vara där borta i trakten kring Skogaholms gamla brödfabrik - inga ordentliga linjer, konstiga mått på straffområdet, en yta på ena kanten hade en annan sorts konstgräs vilket gjorde att bollen fastnade på ett lite obehagligt sätt osv. Det enda som höll Södermalmsmått var domaren.

Stadshagen tog kommandot och kom mot oss i kontring efter kontring under matchens första minuter men vi höll tätt. Därefter jämnade spelet ut sig för att undan för undan väga över till vår fördel. Efter inledningen började spelarna hitta bra ytor och höll huvudena kalla när vi hade boll. Vi malde på med bra passningsspel och vann tillbaka bollen fort efter att vi tappat den genom tufft duellspel. Trots det skapade vi inte riktigt några lägen utan det var motståndarna som fick in första bollen. Vi fortsatte dock som vanligt att jobba på och kvitteringen kom efter en stund.

Andra halvleken började även den med stort bollinnehav för vår del och nu började bollarna trilla in. Målen vi fick se var sannerligen delikata - bl a ett efter en fin genomsågning av Didde och Alex samt ett perfekt avslut av Arvid efter en fin inspelning av Pelle. Vi hade lite virriga perioder och i kombination med att motståndarna gav allt för att komma igen så tappade vi kommandot lite och slutresultatet fastställdes till 4-2.

Vårt lag har verkligen gått framåt. Förutom att alla har blivit lite större, snabbare och mer tekniska så är den tydligaste skillnaden nu mot förra säsongen att dom har mognat ordentligt i sin speluppfattning. Dom tittar upp och söker passningar när dom har bollen och när dom inte har bollen så försöker dom hitta fina ytor och göra sig spelbara. I försvarsspelet visar dom upp stor ansvarskänsla och jobbar bra. Även målvakterna läser av spelet bra, gör utrusningar i rätt situationer och står väl placerade i målet. En annan mycket positiv sak är att alla spelare kämpar och är delaktiga i spelet - ingen står och tittar på.