Välkommen till P01:1
Tanto 15 augusti 2016

Reymers Ungdomar P01, består av 21 ambitiösa killar som tränar 3-4 ggr i veckan under ledning av huvudtränare Erik K. Peterson och assisterande tränare Samuel Beraki.  01-gruppen består av två lag;   lag 1 och lag 2. Under 2017 spelar vi i Sanktan i P16 div 2 samt, tillsammans med P01-2, P16 div 3. Vår målsättning är att alla killar ska utveckla sina förmågor som uthållighet, passion, motivation, stresstålighet och mycket mycket mer som idrotten kan ge, en fotbollsspelare och en riktig god lagkamrat.


Här kan ni följa vad som händer, se schema över kommande aktiviteter, kolla in foton från matcher och träning, osv. Ta som vana att kolla in vad som händer här!

Är du intresserad av att provspela för Reymers P01:1?              
Vi söker just nu en målvakt.
Skicka in en intresseanmälan till lagledare Ulf Lindbärg (ulf.lindbarg@gmail.com)

Vill ni spela träningsmatch mot P01:1 ?
Kontakta  Ulf Lindbärg (ulf.lindbarg@gmail.com)
Wille Wille, vilken kille, ledde laget till en strålande seger med 3-1
2017-06-11 22:39
Över Hägerstensåsens Bollplan hördes plötsligt ett vrål som kunde kommit från den amerikanska marinkåren eller en stam maorikrigare som förberedde sig för strid. Men det var Norrtulls storväxta och starka lag som peppade innan match. Reymers såg lätt skakade ut men red ut stormen. De gröna gjorde en lysande laginsats där Willes målvaktsspel glänste och Jeppes målform höll i sig. Återigen två mål från tornadon på topp. 3-1 var en rättvis belöning för hjältarna från Tanto. 

Matchbollen såg ut som en trasa från i början av förra århundradet men de gulklädda från Norrtull lyckades ändå driva upp ett rasande tempo  men Reymers stod upp bra. Redan efter ett par minuter fick de gulkläddas forward en vass stickare men Wille visade direkt att han inte tänkte släppa till några lätta mål. Det var mest kamp på mittfältet och i ett högt tempo. Många passningar hittade rätt adress på ett tillslag och med bra tankar bakom varje försök. Vi i publiken trivdes.

Norrtull något starkare
Trots att Reymers aldrig vek ned sig så såg Norrtull snäppet vassare ut. De kom oftare rättvända och mer samlade och på bred front mot Reymers försvar som dock höll ihop backlinjen förtjänstfullt. Ända till den 10:e minuten. Då rycker en av Norrtulls anfallare ända till kortlinjen, Reymers back tror att bollen ska gå till inspark men den gulklädde rädar bollen med en hårsmån och lyckas slå in den till en helt fritt stående lagkamrat. Enkel bredsida. 1-0 till Norrtull. Ingen skugga faller på Wille och backlinjens miss var egentligen den enda grova de gjorde på hela matchen. Nya tag.

Full fart framåt
Baklängesmålet blev bra tändvätska för Reymers. Det syntes hur grabbarna bet ihop och de tog mer och mer över mittfältet. Backlinjen spikade igen och flyttade upp laget så Norrtulls anfall körde fast gång på gång i den gröna muren. Och plötsligt var det som att vi fick se en repris på Ola Toivonens mål mot Frankrike. 

Den seglar i mål
En tryggt spelande Ludde såg att Norrtulls målvakt stod långt ut och tog ett par snabba steg upp i banan från sin mittbacksposition, bröt en passning och skickade iväg ett välriktat långskott som smiter in precis under ribban. En desperat flaxande Norrtullsmålvakt fick rensa nätet. 1-1 efter ca 30 minuter. Mycket vackert. Resten av halvleken dominerade Reymers med eftertryck och de gulklädda pustade ut när signalen för paus kom.

Gav Livs hejande Wille extra energi?
Vi på läktaren hade för dagen fint besök av Willes lillasyster Liv. En pratglad och pigg tjej i sexårsåldern. Om det var hon eller något annat som gjorde det men Wille spikade hur som helst igen målet i andra halvlek. Norrtull drev på ytterligare och deras tekniska yttrar lyckades komma loss och två gånger i rad sätta bollen rakt till helt fristående Norrtullsforwards. Men Wille räddar gång på gång och Reymers rider ut stormen och tar över mer och mer.

Sebastian Larssonlöpningar och mål
Det var som Norrtull hade bränt sitt bästa krut efter Willes parader. Spelet flöt bättre och bättre och Micke rev, slet och serverade forwards fina passningar som förvaltades med den äran av de grönas anfallare. Jeppe stressade gång på gång de guldkläddas backar med sin Sebastial Larssonliknande löpning och till slut gav pressen resultat. Efter ett välplacerat inlägg så blev det en tilltrasslad situation där till slut Jeppe högg som en kobra. 2-1 var ytterst välförtjänt.

Norrtull reste sig igen
Baklängesmålet pumpade upp Norrtulls stridsvilja och återigen så svängde matchen över till de gulkläddas favör. Med tio minuter kvar dominerade Norrtull stort och Reymers blev både lite för duttiga och för slarviga i sina brytningar. De grönas mittfält gick på knäna men backlinjen stod emot Norrtulls ilskna bålgetingar. Norrtull fick frispark på frispark men Reymers red ut även denna orkan. Wille som sista utpost kändes hela tiden tryggt och lugnande.

En välförtjänt 3-1-seger
Mitt i Norrtulls press lyckas återigen Reymers hitta tillbaka till sitt vägvinnande spel och stormar fram på vänsterkanten. Ett välriktat inlägg snappas upp av Jeppe som gör en snabb dragning bort från sin back och sätter bollen hur säkert som helst till höger om en chanslös Norrtullsmålvakt. Det var sista spiken i kistan.

Reymers vann välförtjänt i en svängig och underhållande match. Våren har varit ryckig och jobbig för många. Sista året i grundskolan, gymnasieval, nationella prov och annat har gjort det svårt att få kontinuitet på träningar och matcher. Men i dagens match visade faktiskt samtliga spelare upp sina kvaliteer och även hög lagmoral och extra stark kämpaglöd. Det gav utdelning och bådar gott för framtiden. Häng i Reymers.

mvh/uffe bergman (Maximus pappa) 

  
Jesper gör 0-1 mot Ängby IF
2017-05-13 19:22
Jesper placerar lungt in 0-1 till Reymers på en bra framspelning av Paul. Matchen spelades på Ängby IP och slutresultatet blev 3-1 till Ängby.

Till match var vi till slut bara 12 spelare p.g.a. sjukdom och skador. Ängby var ett spelade och passningsskickligt lag och hade mer av bollinnehavet. I första halvlek spelade vi ett bra försvarsspel där alla höll positionerna och samarbetade i försvarsspelet på ett bra sätt och när vi fick tag på bollen varvade vi med snabba omställningar och att hålla i bollen och spela oss upp i plan. Vi tog ledningen med 1-0 och höll den till halvlekens sista spark, eller snarare nick, då Ängby kvitterade på nick på en hörna. På grund av ett par småskador och trötthet fick alla verkligen bita ihop i andra och det var kämpigt även om Ängby inte skapade så mycket chanser. Till slut gjorde de dock rättvist 2-1 och trots att Gabriel nästan kvitterade på ett distansskott i krysset med 5 minuter kvar gjorde ängby 3-1 i matchens sista minut. Ståplatspubilken väljer att lyfta fram Max som matchens lirare; han ställde upp som målvakt och gjorde det mycket bra!

Vi som spelade var Albin, Baltasar, Felix, Gabriel, Herman, Jesper, Joel, Ludvig B, Ludvig S, Max, Michael och Paul.
Herman placerar in 4-4 mot Hägerstens SK
2017-05-07 17:50
Herman placerar lugnt in 4-4 för Reymers mot Hägerstens SK.
Omar sätter en straff till 1-2 mot Hägerstens SK
2017-05-07 17:48
Omar sätter säkert en straff till 1-2 för Reymers mot Hägerstens SK.
Mardrömsstart och målkalas men knapp förlust mot Hägersten
2017-05-07 13:14
PANG! Efter fem sekunder låg bollen i Reymers mål. Chockstart är bara förnamnet. Matchen liknade mer en uppgörelse i Vilda Västern än en seriematch i Sanktan och när krutröken hade lagt sig stod Hägersten som segrare med 6-4. 

Fysik och teknik
Hägersten ställde upp med ett lag som hade en ovanlig blandning av riktigt stora och starka spelare och mindre men grymt tekniska trollgubbar. Det gjorde fler gånger det svårt för Reymers att hitta sin rytm i både försvar och uppspelsfasen.
Fler gånger såg gänget från Tanto näst intill rädda ut när de gick in i närkamperna. Vilket i och för sig kan vara förståeligt. Fler av Hägerstens spelare skulle platsa i vilket amerikanskt rugbylag som helst.

Tveksamt och osäkert
Zinken gnistrade i vårsolen men nordanvindarna verkade påverka mest Reymers som blandade talangfulla insatser med stelfruset spel. Laget är ju rätt nykomponerat och många är lite ovana med både sin egen roll och andras positioner. Det är en av anledningarna till att många i vissa situationer uppträder lite tveksamt och osäkert. Det kommer stabilisera sig bara laget fortsätter jobba hårt med lagspelet.

Brant uppförsbacke
Efter chockstarten med 0-1 vaknade Reymers till betydligt. Slickade såren och fick upp hakorna. Spelet jämnades ut och Zinkenlaget skapade ett antal halvchanser men kanske blev lite för optimistiska. Mitt i en Reymerspress vände Hägersten spelet blixtsnabbt och kommer på bred front. Hemmalagets försvar stod på hälarna och hann inte med. Ett snyggt och distinkt skott resulterade i 0-2-underläge. Tung uppförsbacke igen men de gröna vek inte ned sig.

Hoppet tändes 
Reymers bet ihop och började ta för sig mer. Äntligen. Hemmalagets kantspelare fick plötsligt bollar att jobba med och ryckte till sig luckor som resulterade i farliga inlägg. Och i efter en tilltrasslad situation får Reymers en välförtjänt straff som Omar säkert placerar lågt till höger om bortalagets målvakt. 1-2 och plötsligt match igen.

Årets hårdaste frispark?
De tidigare så iskalla vindarna kändes plötsligt mycket varmare och Tantopojkarna blev allt piggare. Men de hade fortfarande stora problem med Hägerstens kraftiga mittbackar som resolut stängde till öppningarna i mitten. Och de hade ständigt bra koll på de pigga ytterforwardsen på topp. Efter en brytning slås en långboll över hela mittfältet ut till en fristående Hägertsensforward. Han rycker blixtsnabbt in mot mitten och Reymers tvingas att stoppa honom lite väl bryskt. Frispark i ypperligt läge två meter utanför straffområden. Fram stiger en av de gigantiska mittbackarna. Han ler, laddar och skjuter stenhårt över muren och in i Villes högra burgavel. Jag har aldrig sett en hårdare lagd frispark på den här nivån. 1-3 och vindarna blev kallare igen.

Välkommen vändning
Hägersten mål var dock inte välförtjänt om man ser till spelet. Reymers hade fått ihop sitt lag mer och mer och fler och fler passningar hamnade på rätt adress. Kvicka vändningar och lyfta blickar gjorde att lagspelet såg allt bättre ut och det gav resultat. Strax innan pausvilan fick Omar en listig passning och kunde äntligen slita sig loss, rycka ifrån sin försvarare och säkert bredsida in 2-3 i samma burgavel där han satte straffen. 2-3 i halvtid satt bra. 

Bortrationaliserat mittfält
I andra halvlek var det Reymers som hade vinden i ryggen och dominerade kraftigt. Men det var som om bägge lagen rationaliserade bort mittfältet. Det var run-and-gun-spel som gällde. Snabba vändningar och långa bollar mot forwards och yttrar. Matchen stod och vägde men Tantos tigrar såg ut att ha torrast krut i pistolerna. Och självklart lyckas i det läget Hägersten tråckla upp ett bolltittande backlinje och sätta dit 2-4 mitt i Reymerspressen. Ridå? Nejdå!

Glimrande Reymersperiod
Baklängesmålet blev till tändvätska för den gröna och nu hade hemmalaget sin bästa period i matchen. De ökade pressen och kom i våg efter våg. Ännu en gång var det på kanterna som luckorna uppstod. Efter ett kantryck vänder Joel in mot mitten och ser att Reymers har många spelar med i boxen. Hägerstens backar vågar inte släppa sin motståndare och Joel fortsätter driva in mot mitten och avlossar en rökare i bortre krysset. Jubel och självförtroende. 3-4. Och det fortsatte.

Rättvis utdelning
Reymers vädrade morgonluft och fortsatte sin framgångsrika press. Andrabollar vanns på löpande band och motståndarnas backlinje fick slita ont. Här spelade Reymers äntligen ut hela sitt register. Borta var tveksamheten. Borta var rädslan. De gröna visade klassen och fick sin belöning. Herman tog tillvara en begåvad passning och satte kvitteringen. 4-4 med ca tio minuter kvar. 

Vilda västern på riktigt
I det här läget läget var det inget av lagen som någonsin använde bromsen. Det svängde än hit än dit. Det var högkvalitativa chanser åt bägge håll. Frilägen var mer regel än undantag. Vi på läktaren slets mellan hopp och förtvivlan men kände ändå mest hopp. Chanserna stod som spön i backen, stolpskott, räddningar och dubbelräddningar. Ville stod återigen i mål och var helt lysande. Igen. Om slutresultatet hade blivit 10-10 hade dock ingen klagat. Men det var ändå Hägersten som drog längsta strået. De var lite smartare och framförallt mycket effektivare när det gällde och kunde till sist åka hem med en 4-6 seger i bagaget. Det är bara att gratulera.

Trots förlusten var det en kul och underhållande match där Reymers spelare ett flertal gånger blixtrade till med lysande insatser. Som vi tidigare konstaterat, laget har stor potential och spelarna likaså. Här finns massor av spelsinne och talang. Nu hoppas vi på fortsatt passion, mod och uthållighet både på träning och match. Då kommer snart första segern. Tack för underhållningen.

mvh/Uffe Bergman (Maximus pappa)
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Reymers, 20/06 18:00 
Reymers, 20/06 10:04 
Reymers, 12/05 08:33 
Reymers, 13/04 09:52