Stor samarbetsseger i sista matchen före sommaren
2017-06-22 20:53
Sista seriematchen spelades igår kväll på Örvallen mot Sundbybergs IK. Då P01 randigt själva bara hade fyra tillgängliga spelare, fylldes truppen på med sju spelare från P01:1 - och två spelare från P03! En lyckad blandning tycks det, då resultatet blev 14-1 till oss.
"Alla gjorde sitt bästa och P03-spelarna imponerade mycket", säger tränare Erik som coachade matchen tillsammans med Samuel.
Djurgården pressades trots sömnig start
2017-04-23 22:15
Premiär på soligt Zinken för årets upplaga av Randigt. Reymers Pojkar -01 har gått igenom en hel del förändringar och nya lagkonstellationer men premiärmatchen mot Djurgården gav mersmak trots förlust med 5-3. 

Om det var den tidiga morgonen med matchstart redan kl 10.30, den relativt nykomponerade laguppställningen eller att grabbarna var starstrucked av att möta Djurgården låter jag vara osagt. Inledningen på matchen lämnade hur som helst en hel del i övrigt att önska.

Efter en dryg kvarts spel ledde ett välvuxet Djurgården med hela 4-0. Trots att Reymers höll spelet väl uppe. Gång på gång kom det blårändernas snabba och tekniska spelare igenom ett stillastående Reymersförsvar och lyckades relativt enkelt få med sig hela 4-0. Vi i publiken såg framför oss ett tvåsiffrigt förlustresultat men ack vad vi bedrog oss.

Reymers satte ned foten
Djurgårdens självförtroende växte för varje mål som trillade in men efter en kvart hände något. Det var som om Randigt insåg att det var match och att Djurgården inte var så fantastiskt duktiga och svårslagna trots god teknik och storväxta spelare. Sakta men säkert jobbade sig Reymers in i matchen och lagdelarna började hitta varandra. Randigt hade mixat laget med både nya och gamla spelare från förra säsongen och tog efter en kvart över kommandot.
Djurgården fattade aldrig vad som hände.

Total scenförändring
Trots ett underläge med 4-0 i halvtid så lyste Randigts spelare av energi. Den andra delen av första halvlek ägde Randigt och de tog med sig den positiva känslan in i andra halvlek. Plötsligt vann Reymers i stort sett alla andrabollar, vågade hålla i trasan och spelade som ett kompakt lag. Blåränderna blev mer och mer irriterade på varandra och började gnälla både inom laget, på domaren, på väder, vind och livets allmäna jävlighet. Men Reymers bara malde på.

Gedigen lag insats med spets
Randigts skakade liv i det som var lagets styrka förra säsongen. När de fick greppet så blev helheten en kompakt mur som effektivt stängde vägarna för motståndarnas attacker. En för alla, alla för en. Det var en fröjd att skåda. Randigt spelade återigen som ett vältrimmat lag och till slut kom utdelningen.

Jeppe i toppform
Egentligen vill jag bara lyfta lagets insats och inte framhäva någon av de talrika individuella goda prestationer, som på de flesta positioner var lysande, men jag kan inte låta bli att hylla Jesper lite extra just idag. Ständigt farlig. Ständigt på hugget. Ständigt reptilsnabb. Hans 1-4 mål var mer än välförtjänt. Randigt stängde till på mittfältet och serverade Jeppe en boll strax framför mittlinjen. Då hade Jeppe två stora Djurgårdare på var sida som gjorde allt för att stoppa honom. Men Jeppe ryckte ifrån dem bägge. Och sätter välförtjänt 1-4 bakom en desperat fladdrande Djurgårdsmålvakt. Detta gav ännu mer tändvätska till Randigt.

Från 0-4 5ill 3-4
Plötsligt gick det mesta Reymers väg och Djurgården blev allt mer desperata. Blårändernas lagmaskin hackade betänkligt och Reymers kom i våg efter våg vilket också resulterade i både 2-4 och 3-4. Djurgårdens tidigare så stolta kraftfulla spel låg i spillror och Randigt hade fler bud på att kunna kvittera. Kanske övermodiga, kanske för optimistiska men då hände det som inte fick hända men som är alltför vanligt. Djurgården fick en frilägeskontring.

3-5 istället för 4-4
Ett optimistiskt och allt för anfallsinriktat spel är ofta sårbart. Det vet både landslag och lag i Sanktan. Och inte minst Randigt. Det har hänt förr. Mitt i en stark press från Reymers sticker Djurgården upp i en kontring och lyckas få in ett mål bakom en i övrigt mycket väl spelande Emanuel. Orättvist, ja, men inte oförtjänt. Djurgården var hela tiden starka och välspelande så det är inget att skämmas för.

Randigt får med beröm godkänt i årets första match. Om vi glömmer första kvarten så gjorde faktiskt Randigt en av sina bättre matcher jag sett dem prestera under de två år jag har haft förmånen att följa dem. Keep up the good work. Både randigt och hela P01-truppen. Ni har en grym potential.

mvh/u 


Äntligen Reymers och P01 - nu kör vi igen, så många som möjligt, så länge som möjligt
2017-03-30 20:06
Interiör från kansliet med legender på väggarna och i rummet. Framtidens träningsvästar på bordet sänder budskapet om en ny underbar fotbollssäsong.
Zinkensdamms IP onsdag kväll kl 19.30: Mars, mörker och kyla men full aktivitet. Amerikansk fotboll på ena halvan av plan. Fotbollsflickor på andra halvan. På löparbanan tränar friidrottare. I omklädningsrummet bakom byter precis hockeypojkar om för träning i ishallen. Bandytjejer står och stampar och väntar på sin tur. 

Själv går jag till Reymers Kansli för att gå diskutera årets träningstider med andra lagledare, tränare och ansvariga. På väggarna blickar äldre generationers Reymerslirare ned på oss och på bordet ligger säsongens neonfärgade träningsvästar. Ett Sverige i miniatyr. Känslor, drömmar, gemenskap, passion. Reymers engagerar tusentals spelare, tränare, föräldrar och personal. Precis som tiotusentals andra klubbar och föreningar. Det är vackert. Det är gott. Det är Sverige. Ett Sverige att vara stolt över. Och en förening att vara stolt över.

Jag ser fram mot att få följa Reymers säsong i allmänhet och P01:s i synnerhet. Det har hänt en hel del över vintern och jag vet att det finns de som tvekar att satsa igen. Gymnasiet, livet och framtiden hägrar. Kan jag orka med allting? Hinner jag med? Helt befogade frågor men jag vill bara berätta en sak. Det finns inget som skänkt mig så mycket glädje, kraft och inspiration, både när jag pluggat och jobbat, som idrotten. Och det gäller än idag. Även om det ibland har varit tungt att gå ner och träna efter en lång arbets- eller skoldag så har det alltid varit värt det. Efteråt har känslan alltid varit fantastisk.

Det finns ingen annan plats i samhället där det går att få leka och träna på sina förmågor som uthållighet, passion, motivation, stresstålighet och mycket mycket mer som i idrotten. Jag spelade basket i nästan 40 år och nosade på eliten och dessutom spelade jag tennis på samma nivå och fick spela ett par matcher i allsvenskan som 20-åring. På plan fick och kunde jag vara mig själv. På gott och ont men mest på gott. Det var glädje och kamp men också en resa för att hitta mig själv.

Jag är idrotten evigt tacksam och vill med detta inlägg hylla spelare, ledare, personal, föräldrar och publik som gör detta lilla men ack så viktiga mirakel möjligt. Gåvan att få springa, passa, gråta, jubla, lida, längta och få utlopp för tusen andra känslor. Det behövs. Heja Reymers. Jag tror dessutom vi har Sveriges bästa löfte till omvärlden - Så många som möjligt, så länge som möjligt.
Visst är det underbart?

Hoppa vi ses snart på en plan nära dig. Nu kör vi.

mvhUffe Bergman
Stelfruset spel straffade sig, 2-5 mot Sundbyberg
2016-10-22 18:12

Så var det dags för årets sista match. Bottenlaget Sundbyberg skulle avverkas och en fjärdeplats i serien hägrade vid seger. Det skulle blivit en fin avslutning på en strålande säsong för Reymers. Men Sumpan ville annorlunda. De var hetast på ett gråkallt och höstruskigt Tanto. Motståndarna hade både vässat laget och visade en större glöd vilket gav dem segern med 2-5. Reymers ska ändå vara stolta över sin säsong. De har växt ytterligare som lag och spelat jämnt med alla i serien. Respekt. Dessutom har de krigat om seriesegern ända in i slutrundan. Micke och laget är värda massor av applåder och hurrarop för en strålande säsong.

 

Reymers drev upp ett högt tempo från start och hade ett antal fina anfall med avslut på mål. Med lite mer skärpa skulle det kunna resulterat. Amin hade två skott och en nick strax utanför. Ibrahim slet sig fri och höll så när på att få in bollen. Randigt flyttade upp laget och pressade tungt. En taktik som gjort den svårslagna under säsongen.

 

Baklängesmål på kontring

Reymers kanske blev för entusiastiska och hade plötsligt nästan hela laget på Sundbybergs planhalva. Det straffade sig. Sumpan får iväg en långboll som en av deras hyperfarliga och snabba forwards snappar upp. Helt fri med Randigts målvakt gjorde han inga misstag. 0-1 var ett faktum. Inte helt rättvist men Reymers kom igen.

 

Kvitterat efter väggspel

Baklängesmålet fick Randigt att trycka på ännu mer. Mittfältet bröt boll efter boll och spelade fram till flera lägen. Som tyvärr blåstes av för hårfina offsider. I det här läget spelade Reymers vårdat och snyggt och väggade sig fler gånger sig igenom motståndarnas försvar. Ett kvitteringsmål hängde i luften och det kom. Amin passade sig igenom Sundbybergs försvar och kom igenom med knapp marginal. I fritt läge bredsidade han den iskallt till höger om en chanslös målvakt. 1-1 och värmande spel.

 

Onödigt baklängesmål i sista minuten

I det här läget såg det ut som om Reymers skulle ta över helt men man får aldrig ta något för givet. Med bara en minut kvar pressar Sundbyberg på och deras forwards var oroväckande aggressiva. De liknade mer Canadas hockeylag som när de får vittring på mål vägrar att släppa greppet. Sumpan stressade Reymers försvar som inte fick bort bollen och plötsligt stod det 1-2. Kändes grymt onödigt men en nyttig läxa. Är man inte på tå hela tiden så blir man straffad. Bara några sekunder senare blåste domaren för halvtid.

 

Snabb Reymersreplik

När andra halvlek startade så svarade Reymers på baklängesmålet med exakt samma mynt. Halvleken var bara någon minut gammal när Randigt bryter på mittplan drar si utåt kanten och Amin får in ett farligt inlägg som Morris fövaltar. Han högg som en kobra och Sundbybergs backar fattade aldrig vad som hände. 2-2 kändes enormt skönt och vi på läktaren börjad känna igen det Reymers som spelat så stabilt och kompakt hela säsongen. Nu vände vi var vi fler som tänkte. Men icke.

 

Blixtsnabba forwards i Sundbyberg

Randigts kvitteringsmål gav snarare Sundbybetg mer energi och kraft. Plöstligt så kom deras snabba och tekniska forwards rättvända i våg efter våg. Randigts spel började hacka och försvaret fick slita ont utan understöd från mittfältet. Sundbyberg var bra på att växla tempo och utmanade Emanuel gång på gång. Han fick sträcka ut och lyckades mer en fingernagel rädda ett skott till stolpe och hörna. På hörnan räddades Emanuel av ribban innan ett stelfruset Reymersförsvar lyckades få bort bollen. Men pressen fortsatte.

 

Två snabba baklängesmål

Till slut kunde inte Randigt stå emot trots kamp och storspel av Emanuel. Sundbyberg forcerade på ren kraft in 2-3 och i anfallet därefter missade Reymers markeringen. En av Sumpans största och starkaste spelare kunde retfull enkelt placera bollen förbi en chanslös Emanuel.

 

Vått, kallt och mörkt

Reymers kämpade desperat för att få till et reduceringsmål och vaskade fram ett antal goda chanser. Amin och Albin hade två fina frisparkar på mål men Sundbybergs målvakt spelade strålande och stod rätt placerad bägge gångerna. En pigg Jesper blev fri, lobbar snyggt över en utrusande målvakt men – bollen seglar knappt över. Och när Reymers tryckte på kom luckorna bakåt. Bollen och planen blev allt halare och en missad brytning snappades upp av en Sundbybergspelare som retfullt enkelt kunde placera in 2-5. Som också blev slutresultatet.

 

En strålande säsong

Det kändes tråkigt och surt att inte kunna avsluta med en seger men matchen var ändå välspelad i många stycken. Reymers annars så säkra lagspel hackade en del och mellan varven så var det mer kamp och tjongaspel än det fina passningsspel och gedigna lagbygge som Reymers visat upp många gånger under säsongen. 


Summa summarum. Reymers Randigt har gjort en strålande säsong och kämpat i toppen på ett fantastiskt sätt. Det är samma lag som vid starten för två år sedan ofta förlorade med tvåsiffrigt. Under Mickes ledning har både laget och alla spelare återigen höjt sig rejält. Och det är vad det handlar om. Att växa och ha roligt. Tillsammans. Som lag och som människa. Vi på läktaren får tacka för många fina matcher och vi längtar redan till våren. Stort tack till alla inblandade. Lag, tränare, funktionärer, Reymers som klubb och alla supporters och föräldrar. Tack.

 

mvh/Uffe Bergman 

Match flyttad till Tanto
2016-10-22 14:49
Ni som vill komma och heja. Matchen är flyttad till Tantolunden. De lägger is på Zinken.

Sista matchen idag klockan 15 på Tanto
2016-10-22 12:09
Fullt ös framåt gäller när Reymer gör sin sista match idag, lördag. Bilderna är från förra matchen mot Norrtull. Foto: Jörgen Larsson

Kom och stötta killarna när de spelar sista matchen för säsongen idag på Zinkensdamms IP. Striden om fjärdeplatsen i serien kan avgöras då.

Vinst idag betyder att Reymers Randigt hamnar fyra. Förlust innebär med stor sannolikhet att Reymersholms IK P15:3, Randigts officiella namn, blir femma. Om inte Brommapojkarna, som spelar seriens sista match på söndag, förlorar.

Randigts motståndare idag är Sundbyberg. På papperat är de ett sämre lag. De vann dock sin senaste match mot seriens jumbolag med 9-2. Det är spännande in i det sista.

Kom och heja!

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Reymers, 17/08 12:21 
Reymers, 20/06 18:00 
Reymers, 12/05 08:33