Välkomna till Reymers P06:2

En bättre dag på Ön!
2018-05-24 21:48

Fler bilder (+24) >>
Reymers Swimrun
 
Det går inte så bra nu. Det går bra ändå.
2018-05-23 21:30
På Västberga IP samlades, efter oändligt många om och men, en trött och träningsvärkdrabbad trupp för match mot AIK. Dagarna innan match kom en pandemi insvepandes över gänget, som spred symptom med ömmande ben, rinnande näsor och hostande strupar. Lyckligtvis har vi en bred trupp och till slut kunde vi fylla uppställningen. 

AIK kom med ett spetsigt lag. Deras tränare berättade, med charmant Lundadialekt,  att de parallellspelar i svår serie och det såg vi var ett alldeles korrekt påstående direkt. Folk från Lund har nog ofta rätt i grejor. Reymers blev pressade från första minut, men jisses vad vi gjorde det svårt för de svartklädda. Hela vår nia stred hela vägen hem för att freda målet och med både tur och skicklighet lyckades vi hålla nollan länge. Såklart gjorde Gnaget två mål till slut innan halvtid, men de hade det besynnerligt besvärligt med vårt besynnerligt besvärliga försvar. 

Under andra halvlek var Reymers i långa stunder det bättre laget, vilket var otroligt kul att se. Det var som om killarna växte en klass och vi hade flera ruskigt bra lägen att spräcka nollan för AIK:s målis, men han var både stor och duktig och räddade sitt försvar. Mot slutet av matchen kom kontringarna från AIK och ytterligare två oundvikliga mål. Vad gör man, liksom...

AIK var en klass bättre än oss, men vi slet en klass bättre än dem. Men ärligt talat, de hade ofta ett riktigt bra spel. Rejäla och tydliga passningar. Inget dutt i mittcirkeln. Bra inlägg och bra tillslag i avslut. Men jag känner mig inte orolig för det, allt det där håller vi som bäst på att träna ju. Vi kommer också bli sådär bra! Sebbe såg inspirerad ut efter matchen!

Lite självkritik också. Vi ledare skötte bytena dåligt. Killarna fick stå för långa pass som avbytare. Det var oförtjänt, då samtliga skötte sig jättebra denna match. Vi är medvetna om vår brist här, och vi ska skärpa oss. Så är det med det.

/Rutan

Rapport från helgens matcher
2018-05-21 12:30
Dubbla matcher i Sanktan är en utmaning. Det är svårt att ladda om batterier på en halvtimme, i synnerhet om dessa batterier är slutkörda. Solen slog oss formligen på käften igår. 

Men dagen började fint. Vi tog emot Djurgården och våra killar kände igen flera motståndare från storsegern på Östermalm och det var dumt, det. Det kanske till och med blev så att vi underskattade Djurgården lite, till en början. Men, som deras tränare upplyste oss om, de har, liksom Reymers, en stor trupp och ingen match är den andra lik. Denna match var otroligt spännande! Den böljade, den rev och den vred sig, som en båt på drift mellan stora vågor. Ena minuten stod vi i princip på Djurgårdens mållinje och spelade, för att några sekunder senare se våra målvakter rädda helt öppna frilägen från snabba gårdare.

Det var roligt och hemskt och härligt och jobbigt att se denna match. Och alla dessa känslor samtidigt. Och sen, till allas förvåning, slutar matchen 0-0. Ett absurt, men ändå, fullt logiskt resultat. Men det var en urladdning, fysiskt och psykiskt, vilket skulle kosta oss dyrt en halvtimme senare.

Mälarhöjden var snabbare än Djurgården och deras forwards sprang väldigt bra i djupled. Vi hade inte orken i värmen att slita tag i spel och boll denna match. Och när tröttheten kommer, slutar mycket fungera i vårt spel. Vi tränar mycket på att snabbt få bollen i spel. Vi tränar mycket på att bollen hårt ska bredsidas ut på kanten. Två touch. Spela närmsta kompis. Låt andra laget jaga och bli trötta. Inte fastna i uppspelen, inte gröta på mitten. Inget funkade. Och det är inget konstigt med det, vissa matcher går helt enkelt dåligt. Killarna var ändå hjältar, för de gav aldrig upp. Mitt i andra halvlek, när det gick som tyngst, började de plötsligt ropa och peppa och trycka hårt i närkamper och gav varandra energi som egentligen inte fanns. Mäktigt! 

Förluster med 0-5 svider, men de är den bästa träningen också. Vi reser oss igen. Två touch. Spring spring.

Avslutande reflektion. Vad trevligt det är att möta Djurgården! Jag har varit tränare i sju år nu, tror jag, och mött Djurgården vid många många tillfällen. Aldrig någonsin har jag mött en spelare eller en ledare som inte varit topptrevliga. Alltid bra stämning, alltid bra matcher. Att få deltaga i en match med Reymers otroligt sköna föräldrar, spelare och ledare mot Djurgårdens lika fina, men ändå ganska olika sida, det måste vara exakt vad alla gudar för barn- och ungdomsidrott ville skapa. Heders till er alla!

/Rutan

Torneo de Internacional de Futbol
2018-05-18 19:00
Nu är den spanska cup-affischen här - spanskare kan det knappast bli! Peppen!!!
 
Swimrun på fysen idag
2018-05-17 22:11

Fler bilder (+26) >>
Stort engagemang och all in i dagens fysträning som innehöll lag om 2, all out i 30 minuter. Imponerande inställning av killarna som gav allt!