Välkomna till Reymers P06:2 (Hornstull)

Högalid - Reymers 2-4
2015-06-01 18:31

Det var derbystämning uppe på Tanto när vi mötte Högalid på bortaplan som egentligen är hemmaplan eftersom deras hemmaplan även är vår hemmaplan. Stora delar av motståndarlaget går i Högalidsskolan tillsammans med stora delar av vårt lag vilket innebär att det låg en hel del prestige i potten.

 

Första halvlek var mycket jämn och spännande. Kanske t o m att motståndarna hade övertag på oss om man räknar till målchanser men ett sagolikt målvaktsspel av Jesper gjorde att vi delade lika på målen. Spelet var till en början ganska krampaktigt och det var svårt att få kontroll på bollen och ta initiativet i matchen. Vi hade även svårt att ta oss ur de situationer där motståndarna satte press på oss. 2-2 i halvtid.

 

I andra halvlek visade vi upp bättre självförtroende och tog över matchen. Det var fortfarande problem i eget straffområde och svårt att sätta igång spelet från både målvakt och inkast. Vi försökte oss på långa svåra bollar när det nog hade varit bättre med lite enklare och säkrare spel. När vi å andra sidan hade bollen och gick till anfall gjorde vi det ofta mycket bra. Fina dribblingar och solo-attacker blandat med fint passningsspel. Många fina 2 mot 1 – lägen där vi fick iväg fina framspelningar. Underbara mål av Alex och Didde varav Alex distansskott i krysset kanske är det mest minnesvärda. Även stabilt backspel av Axel, Elias och Pelle gjorde att vi kunde hålla undan trots att hemjobbet inte gjordes till 100% alla gånger.

 

Vi har fokuserat mycket på bollteknik den här våren. Det märks tydligt på dribblingar, passningar och mottagningar. Det var flera sekvenser där vi fick se 5-6 passningar till rätt adress. Saker att utveckla är att hitta det enkla spelet för att kunna äga bollen och initiativet mer i matcherna. Ofta finns en för stor iver att komma framåt och det blir lätt långa bollar som är svåra att ta hand om.

 

//Olle

Norrtull-Reymers 8-5
2015-05-24 13:49
Dagens match var en tuff kamp. Vi mötte ett lag som var var tekniskt duktiga med nyförvärv från England. De hade ett väl fungerande försvar och tog markering på rätt sida. Tyvärr hade vi inte detsamma då vi  gick bort oss i markeringar och stod på fel sida vid långa utsparkar från deras målvakt. Norrtulls forward ställde sig mellan vår sista försvarare och vår målvakt. Boll gick från Norrtulls målvakt över vårt försvar och forward blev fria med vår målis. En hel del snöpliga baklängesmål blev det. Blir lite försvarsspel på nästa träning…

Det var en väldigt händelserik, spännande och rolig match. En stor eloge till laget som hela tiden kämpade väl och hade ett gott mod. Vi är nog det enda laget där avbytarna också agerar hejarklack. Go Reymers!! 

Sammantaget en härlig kämpa insats av hela laget och många individuellt fina insatser. Mikas mål, Pelles straff, Jeppes grymma räddningar; Moltas iskalla frilägesmål, Arvids pasningssäkerhet, Luddes kämpande, Franks väggspel, Alex stenhårda brytningar och Didriks välplacerade långskott. 

Tack för underhållningen!

Vid protokollet

Johan
Reymers-Karlberg 7-3
2015-05-10 20:43
Även om resultatet blev tydligt till vår fördel så bjöds vi stundtals på hög spänning. Dock så ägde vi stora delar av matchen men KB imponerade genom att hämta upp ett 3-0 underläge till 3-3. Kanske var det nyttigt för våra spelare att inse att matchen inte är slut förrän domaren blåser av.

Då även denna match var flyttad kunde vi inte spela den på Tanto trots att vi var hemmalag utan vi fick återigen bege oss Kristinebergs ganska trista plan. Nu när man har varit runt och sett lite olika planer tycker jag att ingen överträffar Tanto i mysighet där det ligger inbäddad i vacker grönska och långt från betong och bilar.

De senaste matcherna har vi visat upp fantastisk inställning från start vilket är viktigt. Vi tar återigen kommandot direkt och spelar på KB:s planhalva mer eller mindre ostört i ca 3-4 minuter. Vi skapar massor av lägen och innan fem minuter har gått leder vi med 2-0. Därefter jämnas matchen ut en smula men vi är det bättre laget under hela halvleken och lyckas även få in en boll till. 3-0 efter 20 minuter.

I andra halvlek kommer KB ut med en annan inställning och påbörjar en imponerande upphämtning och dom ger sig inte förrän dom kvitterat till 3-3. Vi börjar bli nervösa och spelet är helt jämnt. Vi kommer inte fram till lägen lika enkelt men det gör inte KB heller. Men så sprintar Didde plötsligt förbi deras back och sätter ett förlösande 4-3. Ytterligare lite nervöst spel fortsätter innan Ludde krigar in 5-3 och därefter kommer vi i anfall efter anfall och matchen slutar till slut 7-3.

Matchen var ytterligare ett kvitto på vilken trevlig utveckling våra spelare har haft. Karlberg vann över oss för ganska precis ett år sedan med 5-1 och jag minns dom som ett betydligt bättre lag än oss.

//Olle
Stadshagen - Reymers 2-4
2015-05-05 20:21
Vi cashade in andra raka segern på ett kallt Kristinebergs IP denna kyliga majkväll. På det stora hela gjorde vi en stabil insats men stundtals lämnade vi över initiativet till våra motståndare vilket gjorde att matchen kändes ganska svängig trots att vi ledde nästan hela matchen.

För första gången åkte vi till match en vardagskväll. Detta pga att matchen flyttats från lördagen innan då den egentligen skulle ha spelats. Planen var lite som dom kan vara där borta i trakten kring Skogaholms gamla brödfabrik - inga ordentliga linjer, konstiga mått på straffområdet, en yta på ena kanten hade en annan sorts konstgräs vilket gjorde att bollen fastnade på ett lite obehagligt sätt osv. Det enda som höll Södermalmsmått var domaren.

Stadshagen tog kommandot och kom mot oss i kontring efter kontring under matchens första minuter men vi höll tätt. Därefter jämnade spelet ut sig för att undan för undan väga över till vår fördel. Efter inledningen började spelarna hitta bra ytor och höll huvudena kalla när vi hade boll. Vi malde på med bra passningsspel och vann tillbaka bollen fort efter att vi tappat den genom tufft duellspel. Trots det skapade vi inte riktigt några lägen utan det var motståndarna som fick in första bollen. Vi fortsatte dock som vanligt att jobba på och kvitteringen kom efter en stund.
 
Andra halvleken började även den med stort bollinnehav för vår del och nu började bollarna trilla in. Målen vi fick se var sannerligen delikata - bl a ett efter en fin genomsågning av Didde och Alex samt ett perfekt avslut av Arvid efter en fin inspelning av Pelle. Vi hade lite virriga perioder och i kombination med att motståndarna gav allt för att komma igen så tappade vi kommandot lite och slutresultatet fastställdes till 4-2.

Vårt lag har verkligen gått framåt. Förutom att alla har blivit lite större, snabbare och mer tekniska så är den tydligaste skillnaden nu mot förra säsongen att dom har mognat ordentligt i sin speluppfattning. Dom tittar upp och söker passningar när dom har bollen och när dom inte har bollen så försöker dom hitta fina ytor och göra sig spelbara. I försvarsspelet visar dom upp stor ansvarskänsla och jobbar bra. Även målvakterna läser av spelet bra, gör utrusningar i rätt situationer och står väl placerade i målet. En annan mycket positiv sak är att alla spelare kämpar och är delaktiga i spelet - ingen står och tittar på.

/Olle
Reymers - DIF 6-3
2015-04-25 12:53
Vi tog emot DIF i årets hemmapremiär och det blev en underhållande match i ganska ok väder. 6-3 till oss och även om vi försöker att inte lägga så mycket fokus på siffrorna så är det kul för killarna att dom känner att dom får betalt för sitt slit.

Innan matchen pratade vi om att vara modiga på planen. När vi har bollen ska vi våga titta upp och hitta en kompis med pass eller utmana våra motståndare med en dribbling. När motståndarna har bollen ska vi våga gå på och vara jobbiga att spela mot. Jag tycker våra killar gjorde detta på ett mycket fint sätt.

Vi tog direkt kommandot i matchen och spelade på deras planhalva åtminstone de första tre minuterna. Vi skapade många lägen och tog avslut och en boll fick vi in i matchens inledning. DIF reste sig en aning och kom upp på vår planhalva men vi spelade resolut och vann bollen av dom ganska lätt. Trots att spelet jämnade ut sig en aning tycker jag att vi var det klart bättre laget i första halvleken. Spelarna hade en tanke med det mesta dom gjorde och vi jobbade hårt både offensivt och defensivt. Stort plus till Alexander som motvilligt stod i mål (vi lottade..) och bara släppte in en enda boll.

I pausen verkade det som att DIF-ledarna hade gjutit lite mod i sina spelare för när andra halvleken startar kändes matchen betydligt jämnare. Dom får lite längre anfall och stundtals är det virrigt framför vårat mål. När vi har bollen fortsätter vi dock att visa upp ett fint och fartfyllt anfallsspel, ofta genom kanterna. Vi får också till en hel del avslut och det blir en del mål åt båda hållen.

På det hela taget tycker jag, givetvis något enögt, att vi äger hela matchen idag. Vi spelar både ett jättefint försvarsspel där vi vinner bollen i nästan varje duell och ett anfallsspel med fart och variation. Dessutom kryddas alltsammans men flera fina avslut.

Det är svårt att undgå att notera hur mycket killarna har utvecklats. Bolltekniken har gått framåt rejält - dom känns mer och mer trygga med bollen. Även speluppfattningen har förbättrats. Det är fortfarande grötigt bitvis men dom tar också många bra beslut under matchen.

Jag vill också nämna att det var ett mycket glatt och trevligt gäng vi mötte. Bra stämning på och runt planen är jätteviktigt för spelarna i båda lagen.

//Olle
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Reymers, 11/01 14:06 
Reymers, 29/12 11:46 
Reymers, 07/11 13:43 
Reymers, 13/10 12:48 
Reymers, 17/08 12:21