SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Polonia Falcons
vs
Reymersholms IK
Polonia FalconsvsReymersholms IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 27 april, 20:00
Plats:Åkeshovs BP
Samling:19:00
Aktivitetsinfo: Glöm inte id  lmakort
Herrar 7 D: Polonia falcons - RFF 1-2
2022-04-28 10:27

I bitande vårkyla mötte RFFs A-lag ett gäng vi ett par månader tidigare mött i en vänskaplig träningsmatch. Nu var det annorlunda. Nu var det blodigt allvar och motståndarna som i genomsnitt hade 15 år och 20 kilos fördel gick direkt in för att visa vilka som var hårdast i Åkeshov. De spelade fysiskt och på gränsen till det otillåtna och domaren kunde gärna haft lite hårdare nypor och stävjat ytterligheterna. Dock hade våra spelare inget större problem att hantera detta utan spelade lugnt och metodiskt in sig i matchen och höll straffområdet föredömligt rent.

 

 

 

Vår höga press ställde till det för Polonia som ofta hamnade i tidsnöd och fick slå resultatlösa långbollar på sina forwards, bollar som var lätta att hantera för vår stabila backlinje.

 

0-1 kom i tionde minuten efter att Alya snappat upp en alldeles för lös bakåtpassning från en Poloniaspelare och retfullt enkelt petat bollen förbi keepern. För det fick han en applåd av densamme.

 

 

 

När det blåstes för halvtid kunde vi se tillbaka på 45 riktigt bra genomförda minuter med stabil press, många bollvinster och moget spel med bud på fler mål.

 

 

 

I andra halvleken förvånade motståndarna genom att byta taktik och istället för långbollar satsa på kombinationer centralt vilket skapade en del oreda initialt. De lyckades dock inte dyrka upp mittfält och försvar och gav istället ytor åt våra forwards och ytterbackar och när de I sin iver att gå framåt öppnade upp bakåt kunde våra forwards kombinera sig fram till 2-0 i minut 52. En fin pass från Gabbe förvaltades väl av Alya. 

 

 

 

De sista 20 minuterna av matchen fick RFF jobba hårt för att bromsa Polonias forcering och i minut 77 kom reduceringen efter en tilltrasslad situation. Dock kunde vi hålla undan och hade till och med bud på fler mål när vi gick på snabba kontringar.

 

 

 

Vinst för RFFs A-lag i sin första Seriematch någonsin mot ett starkt, erfaret och tekniskt gäng som troligen kommer hamna på övre halvan av tabellen. Smakar mumma!

 

<< Tillbaka