SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Reymersholms FF
2 - 2
Råsunda FC
Reymersholms FF2 - 2Råsunda FC

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tis 03 maj, 18:30
Plats:Västberga IP 1
Tävling:
Matchnummer: 150016001
Samling:17:30
Aktivitetsinfo: Detta är en A lag som är flyttat
Trupp:Aboth Owomugasho
Adam Fransson
Adam Kifarkis
Alyazid Ahemri
Astor Ekman
Edgar Ekman
Felix Friman
Felix Wickholm
Karl Johan Alfredsson
Lucas Pettersson
Ludvig Barkensjö
Michael Jacobson
Ville Lagerwall
Wilmer Niva Printz
Herrar 7 D: RFF - Råsunda FC 2-2
2022-05-03 22:50

RFF gör sin andra match på tre dagar och det märks. Lite trötta fötter och lite fler missar än vi är vana att se. Gästerna gör sitt till genom att pressa intensivt i inledningen av matchen och vi får initialt slå från oss. Råsunda spelar redan från minut ett ett enkelt, fysiskt spel med långa löpbollar, tar sig ner djupt på vår planhalva och tvingar oss ge dem ett antal tidiga hörnor. Vi reder dock ut dem och arbetar oss sakta in i matchen. Halvvägs genom första halvlek ebbar deras energi ut, vi tar över taktpinnen och börjar ställa till besvär för de osäkra Råsundaförsvararna. Mittfält och anfall får ta emot en hel del tjuvnyp men hanterar smällarna exemplariskt och domaren, som varit med i gamet ett tag, förstår snart att börja studera motståndarna närmare, vilket förstås gynnar oss. 

 

I minut 33 når Alya högst på ett långt inlägg från Ludde och nickar in 1-0 vilket i det läget inte alls känns orättvist. När samme man en kvart senare får en instick från Felix Friman utnyttjar han sin snabba acceleration, når bollen först och rundar snyggt målvakten. 2-0 i halvtid känns ganska säkert och vi fortsätter andra halvlek som vi avslutar första, stänger ner kantlöparna och jobbar hårt i mittfältet.

 

Efter en kvart i andra börjar orken tryta för oss och motståndarna som länge matat långbollar på sina yttrar och forwards trycker oss gradvis bakåt. Straffområdet, som länge varit fredat, ser nu mer frekvent råsundaspelare och även om deras skärpa är sådär orkar vi inte stå emot trycket och när reduceringen kommer efter en onödigt tappad boll i vårt försvarsområde kan inte Lucas i målet göra något.

 

Målet blir en väckarklocka och vi återtar kontrollen följande kvarten. Dock smittas vi lite av motståndarnas spel och blir onödigt stressade med boll, varför ett par fina lägen till utökning av ledningen missas och felprocent och felbeslut generellt ökar. Att med bara en avbytare möta ett hårt forcerande lag som kan rotera 15 spelare är inte lätt och de sista minuterna blir en plåga. Råsunda sparkar och springer, sparkar och springer, får oss till slut i brygga och 2-2 i minut 86 är rättvist även om det svider. Man kan säga vad man vill om tjongbollar men mål är mål!

 

Det finns en del saker vi tränare har att fundera på, hur vi ska undvika att falla in i motståndarnas spel till exempel, men ett likaresultat efter 90 spelade minuter är ändå ett kvitto på våra kvaliteter som lag. Vi ska betänka att vi har en tuff match bara 48 timmar bakom oss och att vi genomför matchen med bara en avbytare. Att ändå leverera på denna nivån är berömvärt. Och: RFF är fortfarande obesegrat! Bra kämpat!

 

<< Tillbaka