SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Reymersholms FF
6 - 4
Kronobergs BK
Reymersholms FF6 - 4Kronobergs BK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 22 maj, 18:00
Plats:Tantolundens BP 1
Tävling:
Matchnummer: 150016021
Samling:17:00
Aktivitetsinfo: Vi är alla  Rff  från och  med  nu
Vinna ska bli vårt signum
Trupp:Aboth Owomugasho
Adam Fransson
Adam Kifarkis
Alyazid Ahemri
Amos Svensson Gardell
Astor Ekman
Daniel Rosén
Edgar Ekman
Emrik Markström
Felix Friman
Felix Wickholm
Lucas Pettersson
Ludvig Barkensjö
Michael Jacobson
Ville Lagerwall
Wilmer Niva Printz
Herrar 7 D: RFF - Kronobergs BK 6-4
2022-05-22 21:48

Ungdomlig energi och full gas mot erfarenhet och dålig kondis? Nja, det blev inte riktigt så:

Ettan i serien mot åttan. 10 poäng mot 4. Med vetskap om detta gav Micke laget i uppgift att gå för ett tidigt avgörande genom tokpress med den offensiva trion med övriga mittfältet som understöd samtidigt som ytterbackarnas huvudsakliga ansvar var att hjälpa till i defensiven. Initialt fungerade detta mycket bra och första kvarten var motståndarna effektivt tillbakatryckta och kom inte över på vår planhalva en enda gång. Dock blev våra anfall onödigt stressade och slarviga och vi utnyttjade inte vår teknik rätt.

 

I nittonde hade spelet lugnat ner sig och blivit lite öppnare när Wilmer slog en boll mot straffpunkten som Felix F tog med sig och mer eller mindre forcerade in. I samband med det gav han mv en tryckare som en mindre snäll domare absolut kunde dömt frispark för istället för mål.

 

6 minuter senare får vår press ett mer direkt resultat: anfallarna stressar försvaret till misstag och Alya frispelar David med en snygg nickskarv.

 

Strax därefter börjar vårt spel mattas av och spelet blir sömnigt och otajt. Motståndarna börjar pressa och  vi släpper fram dem till bättre och bättre lägen centralt och istället för att vi dödar matchen med ett tredje mål lyckas Kronoberg i minut 43 reducera genom en hög frispark som maskerad av den lågt stående solen seglar in över vår målvakt. Det känns lite fattigt att trots vår dominans gå till halvtid med endast en 2-1-ledning, dessutom med ett mål insläppt på motståndarnas enda egentliga chans. Intrycket är att vi förlorat kontrollen och onödigt släppt in KBK i matchen.

 

I andra halvlek är målet att återta kontrollen och tajta ihop mellan lagdelarna som legat väl långt från varandra men vi möter direkt en hård press som överraskar oss och vi lyckas inte vare sig spela oss ur den eller slå den förlösande bollen i djupet, över deras press. Plötsligt är vi tvåa på nästan varje boll och 2-2 i 48:e via en bollvinst högt och ett välplanerat skott är just då logiskt och rättvist.

 

Som tur är kan vi replikera snabbt. Alya och David stänger 4 minuter senare ett uppspel från Kronoberg högt upp och Alya kan sprinta mellan mittbackarna och skjuta mål lågt i den rätt oviga målvaktens högra hörn. I 55:e upprepar de bedriften och Davids pass förvaltas väl av Alya som rundar mittbacken och placerar bollen på nästan exakt samma ställe som tre minuter tidigare.

 

4-2 borde kännas säkert men vi går in i en direkt svag period och det är som mittfältet tappat orken. I minut 66 låser motståndarna fast bollen vid vårt straffområde och vi tillåter  en anfallare att mitt framför mål ohotat stå och sikta in sig. Ett distinkt avslut kommer, 4-3 är inget att snacka om.

 

Andra halvlek har så långt, trots 2-2 i mål  efter paus tillhört Kronoberg som sakta ätit sig in matchen. De har vässat sig där de var svaga i första, vi har fått en direkt dålig start och inte alls fått vårt spel att fungera. Motståndarna är smarta, lägger sig gärna när de känner en tryckning i ryggen, och talar tydligt om för domaren när de tycker han ska blåsa. Vilken han tyvärr gör lite för ofta i deras favör för att vi i båset ska vara nöjda med hans insats. Vårt spel fortsätter svaja betänkligt och matchen står och väger. Nu är det motståndarnas oskärpa som räddar oss kvar i ledningen, de börjar, liksom vi, bli rejält trötta.

 

Vi byter in ett par utvilade spelare, stuvar om i laget och kan återta kommandot med dryga 20 minuter kvar. Vi får en bra period. Felix W stänger i minut 84 ner mittbacken som tvingas passa hem, Alya ser läget och stöter mot mv, får bollen med sig efter en motstuds och kan, ut snäv vinkel lägga in den.  I 88:e bryter Aboth in i straffområdet från sin kant och tvingar fram en fällning. Lagkapten Ludde lägger straffen distinkt vid stolproten till 6-3.

 

Som ett tecken på hur matchen i stort varit lyckas vi inte hålla tätt de sista minuterna utan  tvingas i 90:e fälla en Kronobergare rakt framför mål. Som ett tecken på vår (o)tur med domsluten i matchen ändrar sig domaren från den först dömda frisparken till att, till allas förvåning, peka på straffpunkten. Skytten gör inget misstag och 6-4 är ett faktum.

 

Kronoberg gör efter sina förutsättningar en mycket bra match och lyckas skapa osäkerhet runt utgången ända fram till slutet. Vi kan inte riktigt vara nöjda med det vi presterar idag men vinner ändå, mest tack vare starka individuella prestationer. När vi nu framöver möter hårdare motstånd måste vårt spel fungera bättre än så här för att vi ska kunna hålla vår obesegrade svit  i serien. Dock: fem matcher, fyra segrar och ett oavgjort resultat. Vi är i fortsatt ledning!


<< Tillbaka