SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Åkeshovs IoFK
0 - 0
Reymersholms FF
Åkeshovs IoFK0 - 0Reymersholms FF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 25 maj, 20:00
Plats:Åkeshovs BP 1
Tävling:
Matchnummer: 150016027
Samling:19:00
Aktivitetsinfo: Viktigt match mot ett av topp lagen
Trupp:Aboth Owomugasho
Adam Fransson
Adam Kifarkis
Alyazid Ahemri
Astor Ekman
Daniel Rosén
Felix Friman
Felix Wickholm
Karl Johan Alfredsson
Lucas Pettersson
Ludvig Barkensjö
Michael Jacobson
Ville Lagerwall
Wilmer Niva Printz
Herrar 7 D: Åkeshovs IoFK - RFF 0-0
2022-05-25 23:58

Möte med ett av topplagen på bortaplan och en utmaning från tränarhåll - en tuff uppgift som löses med klart godkänt resultat:

I omklädningsrummet på Åkeshovs IP får våra kämpar se Micke rita upp ett förslag till alternativ spelformation. Uppställningen är tänkt att täcka upp på de områden vi tränare sett att spelet hackat de senaste matcherna. Entusiasmen är begränsad och generella åsikten är nog "varför testa nytt i en så här viktig match?". Spelarna får styra och väljer den normala formen, vilken de känner sig trygga med och tror mer på. Alltså är hög press och vila med boll mantrat vid matchstart.

 

"Trygga" är nog inte rätt ord för att beskriva coachduons känslor de första minuterna, dock. Motståndarna börjar även de matchen med hög press vilket stressar oss och får oss att missa mer än vanligt. De delar också ut en hel del tjuvnyp men när vi inte går i fällan och svarar med samma mynt övergår de dock snabbt till en betydligt cleanare fotboll som visar varför laget tillhör toppskiktet i serien. De spelar sig relativt enkelt ur vår press och i mitten får vi jaga mycket utan att riktigt nå fram och hota bollhållaren som ofta släpper vidare bollen på ett tillslag. I stort fungerar dock vår defensiv bra, vi lyckas freda sista tredjedelen och skottförsöken är rätt lama och lätta att plocka för vår målis. Framåt har vi det svårare, vi lyckas inte få bredd och djup i anfallen och våra lättare tekniska forwards plockas effektivt ner av den starka och smart spelande backlinjen.

 

Spelet böljar fram och tillbaka hela första halvleken. Motståndarna spelar fysiskt stabilt, är starkare i luften och har ett större lugn än vi i sina uppspel. De är duktiga på att utnyttja våra svaga punkter men lyckas ändå inte skapa några större svårigheter för oss. Vi är kompakta bakåt men får istället lång väg upp när vi vänder spelet och det blir lite många långbollar upp i planen när vi gärna sett större tålamod och mer genomtänkt speluppbyggnad.

 

I andra fortsätter lagen att ge och ta. Spelmässigt är det nog fördel Åkeshov som har större bollinnehav men utan att få utdelning för det. Till skillnad mot de tidigare matcherna är våra spelare nu påkopplade alla 90 minuterna. Vi visar bra lagmoral, undviker de svaga perioderna där vi tidigare gett bort initiativet och i takt med att motståndarna mattas jobbar vi oss in i matchen och kan flytta upp spelet. Vi får inte till några hundraprocentiga chanser men utmanar och ställer till oreda i deras försvar.

 

Matchen slutar 0-0 vilket båda lagen är nöjda med. Det är jämnt in i det sista och båda sidor gör det svårt för varandra att göra mål. Vi tar till oss en väl genomförd match och att vi idag orkar gå för fullt hela tiden ut och åskådarna såväl som StFFs kontrollant tackar för en spännande och välspelad match. OCH: Vi visar att vi är ett väldigt svårt lag att slå. Fortfarande obesegrade efter 6 omgångar! Snyggt!

 


<< Tillbaka