SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Reymersholms FF
3 - 3
Råsunda IS
Reymersholms FF3 - 3Råsunda IS

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 05 juni, 18:00
Plats:Tantolundens BP 1
Tävling:
Matchnummer: 150016031
Samling:17:00
Trupp:Aboth Owomugasho
Adam Kifarkis
Alyazid Ahemri
Astor Ekman
Daniel Rosén
Edgar Ekman
Felix Friman
Felix Wickholm
Gabriel Taillefer Cohen
Karl Johan Alfredsson
Lucas Pettersson
Ludvig Barkensjö
Michael Jacobson
Ville Lagerwall
Wilmer Niva Printz
Herrar 7 D: RFF - Råsunda IS 3-3
2022-06-07 01:16

Tredje krysset för vårt manskap i en match som borde slutat 5-2 men landade i 3-3 med ett nödrop:

Vi möter ett av topplagen med ordinarie tränare frånvarande och nyckelspelare avstängd. Inte idealiskt men vi stuvar om i laget, lånar in Tommy och Victor från RIK A och startar matchen mycket bra.

 

Första 25 minuterna - och faktiskt matchen i stort - följer ett numera välkänt mönster för RFF: vår press får motståndarna ur fattning och vi transporterar snabbt och effektivt upp bollen i planen men vi lyckas inte hålla skärpan hela vägen fram till skarpt läge. Råsunda, ett erfaret seniorgäng, blir som svar på att bli utspelade sura och fula i sitt spel, gnäller mycket och våra spelare får många tjuvnyp som tyvärr undgår domaren som inte har sin bästa dag. Följdaktligen tar vi ledningen, inte genom snyggt kombinationsspel utan som en effekt av stenhård forwardpress på backlinje och målvakt. Den ansatta backen slår en alldeles för hård och hög boll till den högt upp stående målvakten som, med en av våra spelare i knät, provar att nicka bort bollen. Wilmer står rätt och kan näta med en snygg lobb.

 

Vi lyckas inte utnyttja vårt stora spelövertag och mattas ju längre halvleken löper och istället för att gå till halvleksvila med två-tre måls ledning blir det ett ett baklängesmål till 1-1 innan domaren blåser för 45. 

 

I paus går tränare Tommy igenom lagets insats och pekar bland annat på vikten av att använda kanterna mer. Våra wingbacks har inte involverats i spelet i tillräcklig omfattning och det har gjort det för enkelt för det inte så konditionsstarka motståndarförsvaret att hålla rent framför sitt mål. Det här har vi sett i flera matcher nu, vi missar att tvinga motståndarna att jaga och röra på sig och utnyttjar inte vår förmåga att transportera boll på bästa sätt.

 

Vår andra halvlek ser ut som lite för många denna säsong. Vi bjuder in motståndaren i matchen, pressar inte lika hårt som i första och stressar fram passningar i fel lägen. Råsunda fortsätter vara så fula som domaren tillåter, vi surnar till och svarar med samma mynt och det blir en rätt grisig match. Båda lagen har situationer som mycket väl skulle kunna ge rött kort från en vassare domare.

 

Trots Tommys förmaningar saknas bredden i vårt spel, Råsundas backar manglar våra forwards hårt när tillfälle ges och våra anfall stängs ner effektivt centralt. 1-2 kommer till synes slumpmässigt, men Råsunda är mycket effektiva. 

 

Vårt svar kommer efter en djupledsboll från Adam som Felix nickskarvar förbi sin uppvaktning till en fristående Alya. Lite senare tar vi ledningen efter en ganska snällt dömd straff. Kalle lägger resolut beslag på bollen och smäller in den med kraft, helt otagbart. 3-2!

 

Nu växlar Råsunda upp samtidigt som vi slutar spela och vi får förtvivlat svårt att freda oss. 3-3 är logiskt även om målet i sig känns billigt. Motståndarna mal på och vi viker ner oss. Inte ens en utvisning får dem att sakta ner och vi kommer undan med ett nödrop från att registrera vår första förlust för säsongen.

 

Det här var ingen bra match från vår sida. Vi kan mycket bättre. Men då måste vi hitta lugnet i vårt anfallsspel och vi behöver landa i ett tempo vi kan hålla hela tiden ut. Alltför många gånger har vi misslyckats att få utdelning för vårt slit för att sedan bjuda in motståndarna igen. Vi behöver sluta spela juniorfotboll och bli ett riktigt seniorlag.

 

Vi leder serien på målskillnad och är obesegrade men av våra tre kryssmatcher är två lite onödiga. Vi kan ännu bättre! Dags att visa det i nästa match! Forza!


<< Tillbaka