SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Alvik FC
3 - 5
Reymersholms FF
Alvik FC3 - 5Reymersholms FF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 10 juni, 20:00
Plats:Stora Mossens IP 1
Tävling:
Matchnummer: 150016036
Samling:19:00
Trupp:Aboth Owomugasho
Adam Kifarkis
Alyazid Ahemri
Astor Ekman
Daniel Rosén
Edgar Ekman
Felix Friman
Felix Wickholm
Lucas Pettersson
Ludvig Barkensjö
Melker Öhrner
Michael Jacobson
Ville Lagerwall
Wilmer Niva Printz
Herrar 7 D: Alvik FC - RFF 3-5
2022-06-11 02:07

Studenten, dagen efter studenten, benhinnor, sviter från förra matchen, förkylningar och en elak kvällssol försöker ställa till det för oss, men vi går ut och gör vår bästa match för säsongen när det behövs som bäst:

RFF och Alvik ligger inför dagens match etta och tvåa i 7 D, på samma poäng, så det är en slags moralisk seriefinal vi ser. Vi har siktat på full avbytarbänk men sena skador och sjukdomar gör att vi bara har två fräscha avbytare, en målvakt och en utespelare mot Alviks fem. Astor ska ha en eloge här, som svidar om och är redo att bistå vid nödläge trots tuff förkylning. Med ett par spelare på plan fortfarande trasiga efter förra matchen kunde förutsättningarna vara bättre.

 

Vår plan är lite annorlunda mot tidigare. Vi ska möta motståndaren lite lägre ner i plan, ligga kompakta och alltid bredda maximalt vid anfall. Vi vill få ner bollen djupt på kanterna och få Alvik att jobba hårt för att stänga ner oss. Idag är det inte vi som ska springa oss trötta!

 

Initialt är det ovant att inte bara tänka på snabbast transport av boll uppåt och det blir en del felpass men i och med att vi är kompakta tar vi lätt hand om kontringsförsöken. I tolfte minuten lägger Danne en boll längs långsidan, över Alviks högt stående backlinje som inte hinner vända innan Alya sätter full fart. Trots uppvaktning håller han emot, driver in och petar in bollen från nära håll. Smakstart!

 

Alvik är ett bra lag och har absolut inte spelat dåligt hittills men vi har stängt ner deras anfall relativt enkelt. Efter målet ökar de trycket framåt men vi spelar mycket samlat och disciplinerat och undviker att gå i stressfällan och våra anfall är vassare än deras. I minut 19 får vi hörna som Wilmer lägger mot bortre. Alya står där han ska och kan nicka in 0-2.

 

Elva minuter senare är det dags igen. Edgar bryter ett uppspel, driver bollen och spelar in den från sin kant på Danne som står ohotad rakt framför mål och får god tid att sikta. 0-3!

 

Nu börjar Alvikspelarna mulna till, de ökar pressen på bollhållaren och armdragningarna och armarna i ryggen kommer som ett brev på posten. De tänker minsann inte låta några smågrabbar förnedra dem. Som tur är är domaren uppmärksam och situationen tillåts inte eskalera. Kanske slappnar vi av lite och tappar koncentrationen för vi glömmer det enkla spelet och börjar överarbeta, "kladda". I 34:e tappar vi onödigt bollen i mitten och en snygg pass ger en motståndarytter möjlighet att reprisera Alyas första mål.

 

Vår förhoppning att hålla 1-3 till pausvilan håller i 7 minuter, då en frispark chippas mitt på mål och trycks in med hjälp av två forwards som går lika mycket på målvakt som på boll. Inte snyggt men effektivt så länga domaren inte ser. Här behöver vi bli tuffare och våga möta boll bättre.

 

Vi håller oss föredömligt till matchplanen, våra offensiva spelare är ett ständigt hot och i 44:e får vi äntligen lite tur med oss när Alyas skott styr på en försvarare och ställer målvakten. En skön känsla att få den repliken till 2-4 precis före paus!

 

Vi känner att vi trots baklängesmålen har grepp på matchen och att planen fungerar. Nu lugnar vi ner spelet ännu ett snäpp för att tvinga Alvik jobba framåt och öppna sig bakåt. Vi stänger ner och blockerar deras spel effektivt och gör dem frustrerade. Det snackas intensivt mellan spelare och tränare om hur de ska möta vårt spel.

 

Det är en kul match att titta på och domaren är i stort klockren i sitt agerande. Intensiteten minskar gradvis, lite trötthet märks men framför allt hos motståndarna. Halvvägs in kommer en reduceringsboll lite från ingenstans, och vi påminns om att man inte någonsin kan tillåta sig att slappna av, om ens för en sekund.

 

Det är trots 3-4 ingen riktig fara för segern, vi håller oss till planen och bibehåller lugnet. Alvik får inte något momentum av målet, våra anfall är fortsatt giftiga och vi viker inte ner oss när de går framåt. De sista 15 minuterna tillhör oss. Alvik orkar inte hålla ihop sitt spel och lämnar luckor mellan mittfält och försvar som vi utnyttjar gång på gång. Vi utmanar och stressar backlinjen, i minut 84 får Danne bollen efter fint förarbete av Aboth och kan måtta skott mitt i slottet. Skottet går in under målvakten och 3-5 punkterar matchen. Motståndarnas anfall mattas och vi fortsätter trycka på för ett mål till. Med ett par minuter kvar tappar en alvikförsvarare huvudet totalt och kapar Felix W när han är på väg igenom. Utvisning direkt och viss oro för ben och fotled. Wilmers frispark i ribban blir i princip det sista som sker och vi kan räkna in vår femte skalp för säsongen.

 

Summa summarum en mycket bra genomförd match utan någon egentlig svacka och en plan som höll alla 90 minuterna. Påpekas bör att vi orkar köra för fullt hela matchen ut med endast en avbytare mot Alviks fem. Det är tajt i toppen på tabellen men i och med segern har vi nu två poäng ner till tvåan inför vårsäsongens sista match.  Vackert! 

 

 


<< Tillbaka