SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Reymersholms FF
2 - 7
SuS IF
Reymersholms FF2 - 7SuS IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 19 juni, 18:00
Plats:Tantolundens BP 1
Tävling:
Matchnummer: 150016041
Samling:17:00
Trupp:Adam Kifarkis
Alessio Di Pascale
Alyazid Ahemri
Astor Ekman
Daniel Rosén
Edgar Ekman
Emrik Markström
Felix Friman
Felix Wickholm
Gabriel Taillefer Cohen
Karl Johan Alfredsson
Lucas Pettersson
Melker Öhrner
Ville Lagerwall
Wilmer Niva Printz
Herrar 7 D: RFF - SuS IF 2-7
2022-06-20 21:55

Många samverkande faktorer till en klassisk genomklappning där i princip ingenting går som planerat:

Vårsäsongens sista match går av stapeln på Tantos sommarsolvarma plan. RFF saknar 4 startspelare och tvingas stuva om och sätta flera spelare på ovana positioner, motståndarna har äntligen lyckats samla sitt bästa mannar. Vi kan inte längre förlita oss på underskattning eller slött motstånd, alla i serien vet att vi ligger i toppen och är obesegrade. Det är ett tufft utgångsläge för ett i grunden oerfaret lag men vi tror på vår idé och våra spelare och går ut på plan med samma matchplan som var så lyckosam förra matchen: låg press, lugn med boll och samlat lag, kompakt försvar och brett anfall.

 

Den första kvarten blir lugn men det blir direkt tydligt att den stabilitet vi såg förra veckan inte finns idag. Laget blir direkt utdraget och lagdelarna får svårt att nå och få hjälp av varandra. Vi tappar helt bredden och missar att involvera våra wingbacks i uppspelen. Motståndarna, som inleder mycket försiktigt, bygger sitt spel nästan uteslutande på långa bollar från backlinjen, djupt ner mot våra hörnflaggor och försöker gång på gång.

 

I minut 19 skickas bollen återigen djupt ner på vår planhalva, vi misslyckas med att stänga ner passningsvägar och öppnar oss centralt när inåt-bakåpassningen kommer. 0-1.

 

Vi replikerar 2 minuter senare när Felix F skarvar Wilmers frispark otagbart vid målvaktens stolpe. I 23:e står Alya för en stark soloprestation när han driver bollen från egen planhalva förbi tre försvarare och placerar den precis utom räckhåll för mv.

 

De närmaste minuterna fortsätter som tidigare men vi är osäkra, springer mycket i onödan och har en ovanligt hög felprocent. Motståndarna är till skillnad från oss på tå och en uppsnappad felpassning i backlinjen i minut 28 ger fritt fram att lägga in bollen till 2-2.

 

2-3 kommer tre minuter senare efter ännu en långboll. Anfallaren är snabb, stark och klinisk i sitt avslut men får också en för lätt uppgift.

 

2-4 i minut 39 är på sätt och vis ett resultat av en tappad boll av vår målvakt men berömmet ska gå till anfallaren som inte stannade av när bollen till synes var upplockad utan var påkopplad och låg nära nog för att kunna utnyttja situationen. Här är vi för tafatta i vårt försvar. Nu dominerar SuS, vi har inget vapen mot deras anfall och backlinjen står oftast alltför ensam. Det är bud på flera mål i baken och endast hårt jobb av vår målis stoppar blödningen.

 

I paus märks allvaret i laget, det här är en ovan situation för oss. Micke manar oss att vara disciplinerade och noggranna och pekar på whiteboarden med ursprungliga planen och RFF börjar andra halvlek betydligt bättre. Vi är lugnare, lyckas bättre med vårt spel med boll och jobbar oss uppåt i plan men vi är fortfarande för smala i anfallen. Skärpan saknas, framför allt i slutfasen och när motståndarna låst siktet på våra forwards får dessa en mycket brysk behandling, tyvärr utan att domaren stävjar beteendet. Vi stänger motståndarnas långa uppspel men blir stundtals utspelade i mittfältet.

 

Efter 22 resultatlösa minuter i andra vill laget pressa framåt. Tränarna förespråkar fortsatt lugn men låter laget bestämma och vi får en stark period där vi har bud på mål men där bollen helt enkelt inte vill gå in. Samtidigt blir vi sårbara bakåt och när vi istället för ett reduceringsmål får se 2-5 i 76:e på SuS första hörna för halveken faller vi samman totalt. Slutet av matchen väljer vi att glömma och hyllar istället vår målvakt som räddade oss från tvåsiffrigt.

 

Talesättet "vinner vi är det lagets förtjänst, förlorar vi är det coachens fel" stämmer på sätt och vis bra för dagens match. Det görs en hel del coachmissar idag. Analysen är gjord och kommer resultera i en tydligare tränarstyrning framöver.

 

Vi har nu spräckt vår förlustnolla och gjort det mot ett lag på nedre halvan. Det kunde varit en sexpoängsmatch, det kunde varit värre. Vi går till sommaruppehåll som trea, två poäng efter ledaren och vi har gjort det extremt bra efter förutsättningarna och kan vara STOLTA över våra prestationer. Efter uppehållet vänder serien och vi möter SuS igen i första matchen. Då vet vi att det kommer se helt annorlunda ut! GLAD SOMMAR och väl mött i augusti!


<< Tillbaka