SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Reymersholms FF
3 - 6
Alvik FC
Reymersholms FF3 - 6Alvik FC

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 21 augusti, 18:00
Plats:Tantolundens BP 1
Tävling:
Matchnummer: 150016051
Samling:17:00
Trupp:Aboth Owomugasho
Adam Kifarkis
Alyazid Ahemri
Daniel Rosén
Edgar Ekman
Emrik Markström
Felix Friman
Felix Wickholm
Gabriel Taillefer Cohen
Karl Johan Alfredsson
Lucas Pettersson
Ludvig Barkensjö
Michael Jacobson
Ville Lagerwall
Wilmer Niva Printz
Herrar 7 D: RFF - Alvik FC 3-6
2022-08-22 12:57

Paradoxalt nog fler positiva signaler än negativa trots klar förlust i sommarsolen på tanto:

Idag får vi lära oss många saker. Vi får känna på hur det är att vara scoutade före och se hur en motståndare kan förändra sitt spel under match. Vi inser att vår framtida framgång hänger på att vara flexibla och kunna variera vårt sätt att spela när vi stöter på patrull.

 

Motståndarna vill inte gå i samma fälla som förra säsongen när vi gjorde en av våra bästa matcher utan ligger initialt lågt. Vi tillåts spela upp bollen högt och hitta lugnet i bolltransporten och der ser till att börja med bra ut för oss. Vår nya uppställning är ovan och efter ett tag börjar Alvik sikta in sig på försvarsblottorna.

 

0-1 kommer i minut 11 på motståndarens första farliga anfall. En flack frispark strax utanför straffområdet nicktouchas mycket snyggt och bollen går med bra fart ribba in. Hittills har vi haft spelet och vi fortsätter trumma på. Utdelningen kommer minuten efter baklängesmålet, vi bryter deras spel högt och spelar in från högerkant till en inbrytande Gabbe som lägger bollen mellan målvaktens ben.

 

Vi tillåts inte njuta länge över målet, ett riktigt långt alviksinkast i minut 15 lobbas med en "bredsidesvolley" över vår målvakt. Inte helt otagbar boll och något som inte bör hända när vi står med hela laget i försvar. 1-3 kommer endast två minuter efter, ännu ett inspel till en i straffområdet alltför fristående spelare som kan nicka bollen i öppet mål.

 

Intrycket vid vätskepausen efter dryga 20 är att vi straffats väl hårt av motståndarna och att vi trots vårt spelövertag inte riktigt satt dem på prov försvarsmässigt. Vi flyttar gradvis om spelare efter detta och etablerar ett hårdare tryck framåt och resten av halvleken är vår.

 

Utdelningen dröjer till 43:e minuten då vi bryter genom djupt ner, nästan från vänster hörnflagga, och tvingar motståndarbackarna till en otillåten fällning. Ludde har inga problem att placera straffen otagbart.

 

I pausen ser vi tillbaka på en med tanke på en ovan uppställning bra genomförd första halva spelmässigt. Förvaret har hackat men vi har förstått och förstärkt. Anfallsspelet som de senaste matcherna fungerat sisådär är klart bättre än tidigare men fortfarande lite enkelspårigt och lättläst när vi närmar oss straffområdet. 

 

Tyvärr lyckas vi inte hålla kvar vårt stabila spel i andra. Vi vill pressa högre och öppnar då upp oss bakåt. Vi tappar kontakten mellan lagdelarna. En snabb spelvändning tidigt i andra halvan ger fritt fram för Alviks snabbe ytter som kan springa på en lång boll mellan våra backar. Med press kommer stress. Vi övergår till tidigare synder med ensamlöpningar istället för lagspel och det ger motståndarna stora ytor för kontringar. Vi ser deras effektivitet två gånger till inom 20 minuter. 2-6 är vackert, ett långskott i bortre krysset. Meningarna är delade om det var meningen eller inte men att spelaren fick stå ohotad länge nog för att måtta skott är ett nederlag.

 

Vi lugnar ner oss och återtar taktpinnen och vi förstår att motståndarna har stor respekt för oss och inte alls känner sig lugna trots stor ledning. Sista 20 är det vi som för matchen, vi lyckas ofta få ner spelet djupt på motståndarens högerkant och där bryta igenom och reduceringen i 80:e minuten är logisk. Felix gör sin back inne i straffområdet och passar in till Wilmer som kan prickskjuta. Närmare än så kommer vi inte även om vi har bra lägen.  Sammantaget ett fall framåt för laget men vi behöver bli bättre på att bekämpa våra instinkter till förmån för logisk analys, spelet blir emellanåt alldeles för enkelspårigt och lättläst.

 

Från matchen tar vi med oss sista 20 minuterna i respektive halvlek där vi för matchen. Effektiviteten behöver öka och beslutsfattandet måste bli bättre för att vi ska kunna ta det avgörande steget i vår fotbollsutveckling. Vi måste förstå kraften i att spela som ett lag och välja bort den till synes enkla lösningen. Vi behöver spela mer för varandra och bli mer medvetna om när vi behöver täcka upp för varandra på planen. “Laget före jaget” är en slags ‘svensk’ klyscha men alla våra spelare behöver förstå sin roll som lagspelare fullt ut och vi behöver ge allt i alla lägen. Vår tränare ser vilka som idag förstår, skapar och förvaltar spel och lägen för laget och vi är inte alla riktigt där vi behöver vara. Micke har en svår uppgift att få oss dit och det är viktigt att vi förstår vårt eget ansvar i detta. 

 

Nu har ett par lag etablerat sig i toppen och botten av vår serie. VI ligger fortfarande högt i tabellen men under där vi önskar och det är mycket tight mellan trean och sjuan. Vardagen är här. Vi har ett jobb att göra och nu behöver vi kraftsamla och göra det på toppen av vår förmåga och med maximalt engagemang!


<< Tillbaka