SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Råsunda IS
3 - 3
Reymersholms FF
Råsunda IS3 - 3Reymersholms FF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 26 augusti, 20:00
Plats:Råsunda IP 1
Tävling:
Matchnummer: 150016057
Samling:19:00
Aktivitetsinfo: DET ÄR EN FREDAG
Trupp:Aboth Owomugasho
Adam Kifarkis
Alyazid Ahemri
Astor Ekman
Daniel Rosén
Edgar Ekman
Felix Friman
Felix Wickholm
Gabriel Taillefer Cohen
Karl Johan Alfredsson
Lucas Pettersson
Ludvig Barkensjö
Melker Öhrner
Michael Jacobson
Ville Lagerwall
Wilmer Niva Printz
Herrar 7 D: Råsunda IS - RFF 3-3
2022-08-29 19:14

Vi lär oss mer och mer om taktik, attityd och motivation hos lagen i lägstadivisionen samtidigt som vi börjar hitta rätt i vårt spel. Vi blir också mer cyniska och desillusionerade:

När matchen ska börja har Råsunda inte fått ihop fullt lag. Några spelare sitter fast i trafiken och en skadar sig på uppvärmningen. Vi vill vara justa och erbjuder oss att vänta in en rättvis fight. När domaren efter en viss fördröjning blåser igång matchen möter vi 11 man som till en början inte alls är med i svängarna när vi pressar och spelar brett och snabbt.

 

Redan efter 4 minuter står det 0-2. Ettan kommer efter en inbrytning från kant av Gabbe som sedan lägger bollen tillbaka på sin öppna kant till en framrusande Edgar som helt rätt skjuter lågt och hårt. Minuten efter får Gabbe bollen centralt, går förbi de passiva försvararna och lägger den högt utom målvaktens räckvidd. Vi har startat mycket bra och motståndarna är konfunderade och irriterade på varandra. Det fina spelet håller i sig drygt 10 minuter till. En snygg nickskarv hade kunnat ge 0-3 men bollen tar i ribbans översida. Nu har Råsunda en bra period, delvis för att de får in fler spelare men också för att vi slappnar av i vår press.

 

Halvvägs in i första halvlek böljar spelet fram och tillbaka med möjligen en lite övervikt för motståndarna som efter att inte lyckats spela sig fram centralt nu börjar slå långa bollar på sina yttrar för att försöka stånga sig igenom. De vinner flera hörnor på det spelet. Det skriks mycket och gnälls på domaren. Tyvärr denna gång även i frustration från vårt håll och vi ser en hel del tveksamma situationer där vi inte får med oss domsluten. Många troliga offsider släpps och 5 minuter innan paus leder en sådan situation till reducering. Vi förstår utmaningen för en ensam domare. Spelar ett lag sig fram till en möjlig offside hinner han med att följa, men en långboll från backlinjen är svår att förutse och han är ofta alldeles för långt ner i planen för att egentligen se vad som sker.

 

I halvtid ser vi att vi har klarat delar av dagens uppgifter bra. Vi har lyckats stressa Råsunda genom vår press men blivit smala och lämnat ytor på kanterna istället. Backlinjen har varit lite för försiktig att gå upp och har fått ett glapp till mittfältet. Vi behöver bli tuffare i luften och vinna fler dueller.

 

I andra halvlek är det motståndarna som håller i taktpinnen, vi ligger lägre i vårt press än i första och vår forward jagar oftast ensam. Detta ger Råsunda mer tid att rikta in långbollarna mot sina anfallare. Vår bredd är nu bra och det är sällan vi släpper genom något spel i mittfältet men vi får jobba hårt för att freda oss mot de långa inläggen. Vi faller lite in i deras tjongbollsspel men håller föredömligt uppe vårt anfall och tvingar backarna till fula fällningar när vi nästan är igenom. Tyvärr stressar vi bort ett antal fina frisparkslägen och möjligheter till inspel. Mitt i Råsundas offensiv kommer i minut 62 dock chansen till 1-3 och vi tar den: Felix når en långboll före deras mittback och tåar ut den till en friställd K-J som följt med upp.

 

Nu börjar Råsunda mata bollar centralt och samtidigt spela riktigt fult. Våra spelare kapas regelmässigt och domaren tappar matchen. Ibland är det nästan skrattretande hur mycket konstigheter som tillåts. När RFF föredömligt försöker spela fotboll börjar motståndarna, som alla är 10-15 år äldre och 20 kilo tyngre falla ihop och skrika vid varje närkamp. Det ser mycket konstigt ut. Åskådarna faller in i skrikandet och hetsandet vilket ger oss RFFare på båda sidor av planen en både udda och otäck känsla. 

 

Bollarna fortsätter att regna in mot vårt straffområde och då vi inte förmår lugna ner tempot när vi äger boll blir det till slut för intensivt för oss. I minut 75 kommer ännu en långboll som denna gång rinner igenom och det är 2-3. Vi har korta perioder när vi lyfter spelet och har bud på utökad ledning men i sista minuten stångar Råsunda in kvitteringen till 3-3. Matchen slutar i kaos efter slutsignalen, vi släpper loss all vår frustration på domaren och vissa spelare överväger i sin ilska att sluta med fotboll helt och hållet. RFF-åskådare är upprörda och förfärade över råheten de ser på plan. En av de få som behåller lugnet är Micke som sett detta sätt att “spela” fotboll många gånger tidigare och vet att det är så många lag i de lägre divisionerna agerar när de spelmässigt är i underläge.

 

Vi ser att vi växer och blir bättre för varje omgång, våra spelare förstår och förmår att justera spelet efter halvtidsanalysen men vi behöver lära oss att bättre utnyttja motståndarnas svagheter under pågående match. Råsundaspelarna hittade gliporna i vårt spel under respektive halvlek och justerade sitt spel därefter. Dit kommer vi också komma med mer rutin. För många av oss är det första riktiga seniorsäsongen och vi har alla hanterat detta olika. Vissa erfarenheter är smärtsamma på fler än ett sätt och vi lär oss gradvis hur det fungerar där ute. Efter hand blir vi mognare, hårdare och troligtvis lite elakare. Med största sannolikhet även smartare på att vara fula. Det borde inte behöva vara så men det är som det är. Vi jobbar på och vi kommer segra! FORZA RFF!


<< Tillbaka