SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Reymersholms FF
1 - 3
Åkeshovs IoFK
Reymersholms FF1 - 3Åkeshovs IoFK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 04 september, 18:00
Plats:Tantolundens BP 1
Tävling:
Matchnummer: 150016061
Samling:17:00
Trupp:Abed Chebaro
Aboth Owomugasho
Adam Kifarkis
Alyazid Ahemri
Edgar Ekman
Emrik Markström
Felix Friman
Felix Wickholm
Gabriel Taillefer Cohen
Karl Johan Alfredsson
Lucas Pettersson
Ludvig Barkensjö
Michael Jacobson
Mohamad Khayat
Ville Lagerwall
Wilmer Niva Printz
Herrar 7 D: RFF - Åkeshovs IoFK 1-3
2022-09-05 00:26

Vi skakar hand med både säsongens bäst spelande lag och bästa domaren och står för en gedigen kämpainsats men ikväll räcker vi inte till spelmässigt: 

Vi kallar maximalt antal spelare, 16 stycken men sena bortfall gör att 14 av dessa kommer. Med en snabbinringd ersättare som får göra sin första match idag möter vi tabellens spelskickligaste lag. I matchtruppen har vi nu tre som gör sin första match någonsin för RFF och en spelare som testar sin fot efter 14 dagars konvalescens. Det är inte optimalt på något sätt men stommen av startspelare är med och i och med att vi fått ge upp B-lagsserien pga frånvaron av juniorspelare finns inget annat sätt att se de nya spelarna i aktion än att ge dem tid i en skarp A-match.

 

Direkt är det fördel Åkeshov. De pressar oss högt och tvingar oss till chansbollar uppåt. När de vinner boll går det fort och de visar sin skolning genom att flytta den snabbt och snyggt i sidled snarare än att gå rakt mot mål. Liksom förra mötet är det one touch som gäller och de är mycket skickliga i att skapa fria passningsvägar. Vi fredar oss ganska bra och håller motståndarna utanför vårt straffområde men har svårt att skapa något framåt mot deras ramstarka försvar.

I 24:e får de utdelning på sitt övertag. Ett egentligen rätt mesigt skott touchar både egen och vår spelare och ställer vår målvakt. Bollen studsar försmädligt över benen.

 

Efter målet släpper motståndarna lite på sin press och spelet blir betydligt jämnare. Vi får bredd och deras backlinje får jobba. De sista 15 minuterna av halvleken är våra. Vi äter oss närmare en kvittering, ser fler missar från Åkeshov och har mycket boll på deras halva. Vår bästa chans kommer i minut 41. Gabbe lägger en lång boll i djupet till Aboth som löpt fri in i straffområdet och som så när får träff. 

 

I paus har Åkeshov 0-1 med ett nödrop. Vi har i stort ett bra spel men lite ensidigt, även efter Åkeshovs press släppt matar vi övervägande långa bollar på vår högra flank vilket gör motståndarnas jobb enkelt. Micke vill att vi får igång spelet i djupet på både höger och vänster sida. Mittfält och backlinje ska försöka vara lite lugnare med boll i andra, Wilmer talar om den "extra vändningen" innan vi spelar vidare uppåt, då kan vi få motståndaren att släppa lite på sitt fokus och skapa ytor för oss att spela vårt spel.

 

Åkeshov inleder med samma höga press som i början av första och får omgående chanser. I minut 62 får deras anfallare alldeles för mycket tid att vandra in från sidan framför backlinjen och prickskjuta 0-2. 

 

Vi spelar bra men stressat, Åkeshov sansat och lugnt. De hittar ytor i mitten och vi missar en hel del. Micke gör ett offensivt byte, back mot forward, i ett försök att få igång vårt anfall och täppa igen i mittfältet men en snabb kontring i 80:e drar isär vårt försvar och 0-3 är ett faktum. Våra backar är frustrerade, de känner att de saknar understöd och målet är en logisk konsekvens av detta. Ännu ett byte gör att publiken ser oss ställa upp med endast två backar längst bak men samtidigt tillräckligt med spelare för att stänga Åkeshovs spel i mittfältet och vi etablerar en stark press de sista minuterna.

 

Med lite mer skärpa och tålamod hade reduceringen kunnat komma tidigare men det dröjer till sista minuten innan Abeds frispark når Felix W som löpt in djupt ner vid motståndarnas bortre stolpe och nickar in slutresultatet 1-3 med kraft. Ett mycket snyggt mål.

 

Vi förlorar ärligt mot ett mycket bra och rent spelande lag idag. Den unge domaren ser vi gärna igen, han höll en bra nivå hela matchen och fick beröm och tack för sin prestation från våra spelare efteråt. Vi är duktiga, har blivit uthålligare och har periodvis ett bra, till och med mycket bra, spel - men saknar lugnet, kemin och samspeltheten vi ser hos våra motståndare som vi gärna unnar seriesegern. I vårt lag byggs mycket frustration upp nu och vassa frågor ställs om varför vi inte vinner längre. Vi behöver inse att vi är ett ungt, oerfaret och smalt lag som ännu inte hittat sin form och där alla inte drar åt samma håll eller hittat sin rätta plats. Nu behöver vi alla hitta en ödmjukhet och förståelse för detta och inse att vi har ett stort jobb framför oss.

 


<< Tillbaka