SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Kronobergs BK
1 - 0
Reymersholms FF
Kronobergs BK1 - 0Reymersholms FF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 10 september, 16:00
Plats:Stadshagens IP 1
Tävling:
Matchnummer: 150016068
Samling:15:00
Trupp:Abed Chebaro
Aboth Owomugasho
Adam Kifarkis
Daniel Rosén
Diaa Dabourh
Edgar Ekman
Emrik Markström
Felix Friman
Felix Wickholm
Gabriel Taillefer Cohen
Jakob Sandberg
Lucas Pettersson
Ludvig Barkensjö
Mohamad Khayat
Ville Lagerwall
Wilmer Niva Printz
Herrar 7 D: Kronobergs BK - RFF 1-0
2022-09-15 02:05

Vi stressar bort våra målchanser i en match där vi verkligen borde kunnat behålla lugnet:

Skador, avstängningar och sjukdomar fortsätter att ställa till det för oss och till slut krävs det 19 kallelser för att vi ska landa på 12 spelare varav en halvrisig och en nykurerad till match. Micke får skriva om startuppställningen två gånger (edit: tre) timmarna innan start och flytta ett flertal spelare från de positioner där han önskat se dem.

 

Kronoberg inleder mycket försiktigt och vi får idag prova att spela mot ett extremdefensivt lag. Det är en ovan situation och vi kan ohotat föra upp bollen långt upp på deras planhalva. Vi borde genom detta kunna hitta ett lugn i bolltransporten och bygga upp ett stabilt spel men vi upprepar våra gamla synder från tidigare matcher och jagar framåt mot mål, ofta till synes utan tanke. Under hela första halvlek spelar vi bollen i det närmaste uteslutande på ena kanten och får till slut motståndaren att flytta över hela sitt lag dit. Trots tränarens och åskådarnas försök att påpeka den ocean av yta som nu öppnat sig på den andra kanten fortsätter vi försöka kortpassa och dribbla oss igenom där det är som trängst. Vi är inte utan framgång i vårt spel men det är alltid en sista fot i vägen för ett ledningsmål och när vårt defensiva mittfält gradvis lyfter för högt följer inte backlinjen med utan stannar på halvdistans. Kronobergs nästan enda chans utnyttjar detta och en snabb omställning i minut 45 ger fritt fram för en kantlöpare att utmana backlinjen och 1-0 är ett faktum.

 

"För ensidigt och hetsigt", är domen i halvtid. Lugna ner, bygg upp spelet bättre och täta glappet mellan lagdelarna är ordern.

 

Vi stuvar om i laget och får bättre djup i anfallet men fastnar fortfarande på samma trånga kant och vårt mittfält agerar valhänt vilket ger motståndarna chansen till en del fina kombinationer. Vår krasslige spelare börjar tröttna och minut 55-70 är det fördel Kronoberg. Ny omstuvning krävs när han kliver av och vi tar över spelet från motståndarna som börjar se trötta ut men vi har inget flyt. Även om bollarna sedan en tid gradvis börjat spridas mer och vi lyckas byta kant ett antal gånger med positivt resultat lyckas vi inte dra isär försvaret tillräckligt för att trä in bollen mellan de ultradefensiva motståndarna som nu närmast mangrant står i straffområdet och försvarar sitt mål. Vi missar också att involvera backlinjen i det offensiva spelet, att vända runt på den för att finna glipor i försvarsmuren.

 

I anteckningarna står i tidsordning: "ingen tur" "hörna på hörna", "onaturlig tur/otur", "osannolikt" samt "bra arbetsinsats". Och visst är det en bra arbetsinsats, ett fall framåt, vi ser ändå trots att vi faller med uddamålet. Men det där lugnet med boll vi söker lyckas vi bara hitta delvis, fram till att vi närmar oss motståndarnas straffområde. Där ersätts lugnet med tunnelseende och ensamspel.

 

Vi ser små positiva tecken: vi får resultat när vi använder båda kanterna och spelar på djupet. Vi söker, går mot och vill ha bollen när den är i luften. Vi får vara nöjda med insatsen men missnöjda med oskärpan och nu vet vi att den kommer sig av vår egen stressade bollhantering. Vi ser också ett antal negativa tecken. Vi klagar högljutt på varandra när vi skulle kunna peppa och tipsa. Samtidigt biter vi ihop och tittar ner i gräset istället för att se och höra medspelarna och deras rörelser och signaler. Vi behöver lära oss kommunicera på plan, att tala MED varandra, att lita PÅ varandra och spela FÖR varandra där ute. OCH. Vi måste börja lyssna på vår tränare. Micke vet och kan - det är dags att vi förstår det och gör det han vill!


<< Tillbaka