SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Reymersholms FF
3 - 1
Polonia Falcons FF
Reymersholms FF3 - 1Polonia Falcons FF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 02 oktober, 18:00
Plats:Tantolundens BP 1
Tävling:
Matchnummer: 150016081
Samling:17:00
Aktivitetsinfo: Svara så fort som möjligt
Trupp:Abed Chebaro
Aboth Owomugasho
Adam Fransson
Alessio Di Pascale
Alyazid Ahemri
Daniel Rosén
Diaa Dabourh
Edgar Ekman
Emrik Markström
Felix Friman
Felix Wickholm
Jakob Sandberg
Karl Johan Alfredsson
Michael Jacobson
Ville Lagerwall
Wilmer Niva Printz
Herrar 7 D: RFF - Polonia Falcons FF 3-1
2022-10-06 02:28

Äntligen en match där allt faller på plats - trots ny spelform och att förutsättningarna absolut kunde varit bättre: 

Vårt lag har kämpat i motvind ett tag nu och tränare Micke har fått jobba hårt för att hitta nycklar till hur vi ska få spelet att fungera på bästa sätt efter våra förutsättningar. En spelartrupp är idealt formerad på så sätt att det finns backup på respektive position för eventuellt frånvarande startspelare. Vi har tyvärr inte givits förutsättningar att ha en så stor trupp att detta varit möjligt utan inför i princip varje match har laget fått formeras efter det minst dåliga alternativet. Följdaktligen har många spelare fått spela på ovana positioner och som vanligt mot slutet av säsongen blir detta en större och större utmaning i takt med att bland annat skador och avstängningar decimerar urvalet. Idag möter vi motståndaren från RFFs första seriematch någonsin, ett hårdfört lag vi då besegrade knappt och som sedan dess tagit fler skalper än vi och dragit ifrån oss i tabellen.

 

Vi startar för dagen med en helt nykomponerad backlinje och en laguppställning gjord för att hantera de tillkortakommanden vi sett i tidigare matcher. vi har också gnuggat vissa moment under de senaste träningarna och det är redan från start tydligt att vi inte tänker gå i de fällor vi fallit i de senaste matcherna. Vi är på tå direkt och pressar högt och brett och är mycket nära att få utdelning redan i andra minuten. Polonia spelar också brett och är duktiga att läsa spelet men vi hittar ofta en omarkerad spelare och flyttar boll lugnt och effektivt. idag har vi inte som tidigare så bråttom att gå på avslut, våra anfall är förvisso snabba när de kommer men de är genomtänkta och därigenom skarpare och vi ser en betydligt bättre värdering av lägena än tidigare. När vi stängs slår vi inte en boll på chans utan spelar hem och letar nya vägar in och vi är duktiga på att snacka med varandra, ge tips och positiv pepp.

 

35 minuter in i matchen är det tydlig fördel RFF men lik förbaskat är ledningsmålet Polonias efter lite osäkerhet i vår backlinje som ger deras ytter tid och möjlighet att vika in från sin kant och leta mottagare centralt. Bollen lyfts retfullt över vår keeper.

 

Trots underläget blir vi inte stressade, vi fortsätter trumma på och bibehåller lugnet. Åskådarna ser en harmoni i laget som tidigare saknats och våra anfall är konstant vassa. Ibland vinner motståndarna boll lite väl enkelt centralt när vi inte riktigt vågar kliva in och ta den fysiska kampen men det är vi som för matchen och Felix F:s kvitteringsmål i minut 45 efter en bra lagd hörna är absolut rättvist.

 

Vi går ut till andra halvleken av matchen stärkta av beröm från tränaren som manar oss att fortsätta spela på som i första halvan och det är tydligt att det är vår dag idag. Bara tre minuter in i andra kan Felix W springa sig fri på sin kant efter en perfekt djupboll och lägga ett hårt inlägg längs marken bakom backlinjen som Aboth skarvar i mål.

 

Efter detta slappnar vi av lite men lyckas ändå hålla motståndarna i stort sett borta från vårt straffområde. Vi kanske släpper dem närmare vårt mål men det känns som vi inte ger dem tid att sikta in sig och många skott och inlägg bli resultatlösa och ibland direkt svaga. Samtidigt har vi flera vassa kontringar, våra snabba forwards rör sig brett och oförutsägbart och gör det svårt för Polonia att försvara sig. I 62:a minuten startar Alya en löpning i djupet efter att vi låst fast bollen på kanten och utmanat motståndarbackarna. En behärskad kortpass når honom i steget och han kan springa från sin bevakning och leverera snett inåt bakåt till Diaa som smugit in centralt och 3-1 är ett faktum.

 

Nu nöter vi på och fortsätter utmana Polonias försvar samtidigt som vi jobbar hårt för varandra defensivt. Viss trötthet och oskärpa kan märkas men viljan finns där fortfarande och vi peppar och driver på varandra. Vi fortsätter transportera boll säkert från backlinje till mittfält/anfall och tillbaka igen samtidigt som vi effektivt stänger ner de flesta av motståndarnas anfall. De fåtal bollar som når vår målvakt har han inga problem att plocka ner.

 

Vi vinner säsongens sista hemmafajt ytterst rättvist och det är roligt att se viljan och fokuset på uppgiften som innan match kändes på gränsen till för svår. Våra nya spelarkonstellationer fungerar utomordentligt bra och alla gör en föredömlig kämpainsats ända fram till slutsignalen. Vår tränare kan inte vara annat än nöjd när han ser laget använda sig av de lärdomar och moment vi tränat på under de senaste veckorna. Snyggt jobbat alla! Härligt, härligt, härligt!

 

 


<< Tillbaka