SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Råsunda FC
4 - 3
Reymersholms FF
Råsunda FC4 - 3Reymersholms FF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 08 oktober, 16:00
Plats:Skytteholms IP 3
Tävling:
Matchnummer: 150016090
Samling:15:00
Aktivitetsinfo: Svara så fort som möjligt
Trupp:Abed Chebaro
Aboth Owomugasho
Adam Fransson
Adam Kifarkis
Alyazid Ahemri
Astor Ekman
Daniel Rosén
Diaa Dabourh
Edgar Ekman
Felix Friman
Felix Wickholm
Jakob Sandberg
Michael Jacobson
Mohamad Khayat
Ville Lagerwall
Wilmer Niva Printz
Herrar 7 D: Råsunda FC - RFF 4-3
2022-10-10 17:22

Sista matchen i serien, en betydelselös match på papperet men som laget hanterade som om den betydde allt:

Dagens huvudmål är -förstås- seger men också att dels så långt möjligt prova det team och den uppställning som var så lyckosam förrra matchen och samtidigt ge våra andra spelare chansen att känna på det nya. För några kommer livet emellan men vi har ändå en full bänk och de flesta spelarna från förra veckan är med.

 

Råsunda passar på att vädra lite nya spelare och är heta initialt, vi startar lite lugnare denna gång. Det skriks ganska mycket på domaren från motståndarnas sida men domaren stoppar det hela snabbt med ett par tillsägelser plus ett kort och laget liksom matchen tonar snabbt ner sig och blir lite avvaktande. Båda lagen kommer relativt lätt fram till lägen men skärpan är inte 100. Vår keeper får göra ett par fina räddningar dock.

 

Domaren stannar gärna i mittcirkeln och försöker värdera offsidelägena på avstånd. Lite risky eftersom Råsunda liksom förra matchen bygger sitt spel på den långa bollen i djupet och snabba omställningar. De första gångerna funkar hans bedömningar bra och kanske blir vi lite väl säkra på hans blick när vi i 23:e stannar av och signalerar till honom istället för att ta det säkra före det osäkra och möta den offsidestående anfallaren på väg mot mål. Trots ett bra försök kan inte Adam hindra bollen från att slås in.

 

Nu tar vi över matchen, spelar mer kompakt och lyfter laget när vi går framåt. Råsunda får problem att få undan bollen och vi har långa perioder av fint spel. Kanske är vi lite väl heta när vi går i djupet, en del passningar går bakom spelaren i fina lägen istället för framför. Vi får utdelning i minut 35 via en bollvinst högt upp av Alya, han vänder snabbt runt och skjuter distinkt vid ena stolpen. Bara minuten efter lämnar Råsundas försvar två av våra forwards ensamma i mitten och Aboth kan spela förbi målvakten till en helt ensam Diaa. 1-2!

 

Vi fortsätter nöta på och har motståndaren i brygga. Vi spelar snyggt runt, håller bollen inom laget och är nära ett tredje mål när ett felpass från en av våra spelare efter vår hörna i 43:e slås undan till samme råsundaspelare som gjorde ledningsmålet och som sätter full fart mot vår backduo som stannat för att säkra upp. Han visar varför han är Råsundas för dagen bäste spelare genom att visa teknik när han går förbi förste backen och styrka när han håller undan för den andre. Kanske var vi lite för heta på att näta i det läget, med bara två minuter kvar av halvleken. Att få gå till pausvila med ledning hade smakat mumma.

 

Några av våra spelare från bänken har redan förre paus fått några minuter att känna på på konstgräset, nu byter vi in de resterande till starten av andra halvlek och den lilla osäkerheten det skapar i laget öppnar upp för Råsunda som får lättare att komma till lägen. I 52:a slås återigen en lång boll mot vår hörnflagga och en lite misskommunikation mellan backarna och en feltouch räcker för att deras vindsnabba ytter ska kunna springa igenom och passa in centrat till en forward som inte gör något misstag.

 

Bara 6 minuter senare har vi hittat tillbaka till vårt effektiva press- och passningsspel och ett inlägg når Muhamad som vid ena stolpen stöter in bollen med axeln. Domaren blåser för mål men vi hinner knappt jubla förrän han efter höga klagomål från Råsunda ändrar sitt domslut till en varning på vår målgörare för hands. Mycket konstigt och faktiskt ett principiellt felaktigt agerande från domarens sida. Vi fortsätter dock trycka på och dominerar spelet. Tyvärr har vi inte turen med oss, kvarten senare kommer ännu en tjongboll från Råsunda som lite för lätt leder till ett genombrott på vår högerkant. 4-2 känns inte rättvist alls, men plattityderna "bollen är rund" och "den som gör flest mål vinner" är ju faktiskt korrekta - och Råsundaanfallarna är duktiga på att utnyttja våra svagheter. De sista minuterna är det i princip spel mot ett mål. Råsunda får bara slå ifrån sig och har inget att sätta emot vårt fina kombinationsspel med den sista lilla skärpan i straffområdet saknas. Vårt offensiva tryck resulterar i en reducering i minut 88 när råsundaspelarna inte lyckas rensa bort en boll efter hörna. Danne passar in till Abbe som kan näta på distans.

 

Närmare kommer vi inte och det svider lite att inte få njuta av segern i en match i så tydligt dominerar, men vi får ta till oss det fina spelet vi lyckas etablera på motståndarens planhalva. Enskilda misstag kommer alltid göras men med fortsatt träning kommer dessa bli färre och färre och vi kommer bli skarpare både framåt och bakåt. Trots förlusten känns det som vi som lag tagit stora steg framåt sista veckorna och det bådar gott inför höstens förhoppningsvis många träningsmatcher när vi ska fortsätta nöta in vårt spel.

 

Vi slutar sexa i vår första fulla seniorsäsong. Vi måste vara nöjda med vår insats när vi ser tillbaka, även om ambitionerna centralt var högre gavs vi inte riktigt förutsättningar att nå dit och vi sörjer framför allt att vi inte kunde genomföra B-lagsserien med den lilla trupp Micke till slut fick till sitt förfogande. De 8-10 matcher och lika många chanser att spela ihop laget vi därigenom tappade hade varit guld värt i det långa loppet och hade gett våra icke-startspelare en vettig chans att få speltid för att kunna göra avtryck som avbytare och en rimlig chans att utmana om startplats.

 

Nu har vi gjort vårt hundår. Dags att VINNA!

FORZA RFF!


<< Tillbaka