SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Reymersholms FF B
4 - 5
Ekerö IK
Reymersholms FF B4 - 5Ekerö IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 15 maj, 20:00
Plats:Tantolundens BP 1
Tävling:
Matchnummer: 150340024
Samling:19:00
Trupp:Aboth Owomugasho
Adam Fransson
Adam Kifarkis
Amos Svensson Gardell
Astor Ekman
Edgar Ekman
Emrik Markström
Felix Wickholm
Karl Dareflod
Karl Johan Alfredsson
Ludvig Barkensjö
Lukas Sterner
Ville Lagerwall
Wilmer Niva Printz
Wilmer Nunstedt
SSH8: RFF B - Ekerö IK 4-5
2022-05-16 00:01

Vi välkomnar idag ett antal nya spelare, ger några A-lagsspelare nya uppgifter och tillåter oss att sätta 4 startspelare på bänken. B-lagsfajter ser vi som utbildningsmatcher och ger oss tränare mycket information och ideer för träningar framöver och även om en seger alltid smakar gott är det inte huvudmålet här.

 

Dagens motståndare är ungdomsspelare med allt vad det innebär. Relativt oskolade, hungriga och med vindsnabba forwards. De vill ha ett enkelt spel och slår gärna bollar bakom vår backlinje. Deras toppar jagar som vinthundar mot våra försvarare som trots förvarning uppenbart inte är beredda i början av matchen och redan efter fyra minuter är ställningen 0-2. Lite elakt sagt har vi gått på samma minor som våra motståndare tidigare - att underskatta motståndarens speed. Samma spelare sprintar igenom två gånger och gör inga misstag ensam med målvakten.

 

Tre minuter senare kommer vår replik efter ett fint uppbyggt anfall där debutanten Emrik vid högra stolpen får fram bollen till nygamla debutanten Karl (hädanefter KD) vid vänstra som via målvakten kan slå bollen i mål.

 

Nu tajtar vi till oss, har identifierat och hanterat hoten och går framåt. Vi vinner mer och mer på mittfältet och trycker ner motståndarna djupt. Vi visar att vi också kan slå långbollar men lyckas sprida dem bättre och får på så sätt tid att flytta upp laget. 2-2 kommer i minut 14 efter en boll från David som KD tar med sig långt ner mot kortlinjen och lägger förbi mv och back till en friställd Ludde som denna dag lämnat sin vanliga backarbetsplats för forwardjobb. Tendensen i matchen är att vi spelar och vilar med boll medan motståndarna jagar och vi kommer till flera fina lägen centralt och på kanterna.

 

Vår fina period bryts abrupt i minut 30 då Ekerö via en gravt feldömd straff tillåts ta ledningen och spelet böljar sedan fram och tillbaka under resten av halvleken. Vi blir osäkra i vår bollantering, får svårt att hitta flytet igen och är inte lika effektiva i pressen. Bara 7 minuter efter 2-3 kommer 2-4 på en långboll mot forward som vi inte lyckas få kontroll på.

 

I paus stuvar vi om i laget och andra halvlek ser spelare tillbaka på sina invanda platser. Vår bänk får nu ge sig in i fajten och vi kommer ut med enorm tyngd direkt från avspark och etablerar en stark press. Ekerö är skakade och tydligt frustrerade. Vi vinner i princip varje boll på mittfältet och det är spel mot ett mål men det dröjer till minut 76 innan reduceringen kommer. K-J bryter ett uppspel, driver fram och överraskar med att lobba över målvakten som gått ut lite för långt från sitt mål.

 

Vi fortsätter trycka ner motståndarna som inte haft ett enda avslut denna halvlek och räddats av vår oskärpa vid avslut men i minut 80 underskattar vi återigen accelerationen hos Ekerös anfallare: en illa vald bakåtpass försätter vår målvakt i tidsnöd och han hinner inte få bort bollen innan anfallaren tar den från honom och lägger in den till 3-5.

 

Nu är vår press total, det är bara framåt som gäller och vi kommer till ett flertal avslut. Utdelningen kommer några minuter senare när Aboth når Luddes diagonal, driver ner ända till kortlinjen och slår in bollen lågt till KD som halvliggande kan slå in bollen, återigen via den i övrigt mycket bra spelande motståndarmålvakten.

 

Laget genomför en i det närmaste 100-procentig andra halvlek men når trots ett flertal chanser inte ända fram utan det blir till slut en uddamålsförlust och RFF B:s första förlust efter 90 minuters spel för säsongen. Vi tar till oss den jävlaranamma-attityden och viljan vi såg hos vårt lag där ute i andra och väljer att se att det var VÅRT lag som förde spelet såväl i första som i andra halvlek - och det bådar gott för framtiden!

 

 

<< Tillbaka