SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Reymersholms FF
12 - 0
BK Bleket
Reymersholms FF12 - 0BK Bleket

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 03 september, 18:00
Plats:Zinkensdamms IP 1
Tävling:
Matchnummer: 150017063
Samling:17:00
Herrar 7 E: RFF - BK Bleket 12-0
2023-09-04 23:21

Laget spelar propagandafotboll och står för en total urladdning på vår nya, tidigare motsträviga hemmaplan. Vi ser tydliga tecken på hur vi växt som lag under såväl förra som detta året:

Förra mötet med Bleket slutade med klar seger men vi var inte helt säkra innan på att dagens match skulle bli lika enkel som den förra, där motståndarnas möjligheter att göra sitt bästa förstördes av en övernitisk och rigid domare.

 

Med Mickes förmaningar ringande i öronen börjar vi lugnt för att se vad vi har att ta ställning till. Ganska snart är det tydligt att vi inte kommer att möta ett lag som vill gå framåt i nämnvärd utsträckning, snarare handlar deras spel om att försöka stänga till och minimera chanserna bakåt. Det går sådär för dem och vi börjar med en lyckosam press omgående. Första vassa chansen  kommer efter tre minuter, vi får stora ytor och gott om tid att bygga upp våra anfall men tempot är lågt och det blir ett par ensamräder för mycket i slutfasen. Det dröjer till 17:e minuten innan Aboth bryter in från kanten och passar till Gabbe som kan utnyttja oredan i försvaret och vända bort sin uppvaktning till 1-0.

 

Nästan direkt efter lyfts bollen lite brant mot Aboth på väg in mot bortre stolpen. Motståndarnas målvakt borde ha kontroll på den men när han fumlar med nedtagningen är vår spelare på hugget och får fram en tå så bollen fortfarande år fri. Han jagar i kapp den och levererar inåt bakåt till en helt fri Gabbe som lugnt hänger in tvåan.

 

Det blir lite mer fysiskt där ute men vi böjer oss inte utan skruvar upp hastigheten i bolltransporten och sårar motståndarna med fina djuplöpningar. I minut 33 löper Kalle sig fri från sin ytterback och levererar en smörpass från kanten till Aboth vid bortre stolpen som ostörd kan bredsida in 3-0.

 

I 37:e drar vi sönder Blekets försvar helt genom snabb och bred bolltransport. Aboth kan leverera till Gabbe som enkelt fixar sitt hat trick.

 

Tre minuter senare bryter sig Kalle återigen fri från sin uppvaktning och slår ett bra högt inlägg som Jesper mycket fint möter. Målvakten hinner inte reagera och vi har 5-0.

 

När vi alla tror halvleken är över överraskar Gabbe Bleketförsvaret med ett sologenombrott. Backarna hinner inte alls med i svängarna och han gör inget misstag fri med målvakten. 6-0!

 

Vi byter hela anfallet till andra halvlek och låter alla på bänken får vara med. Det börjar lugnt, vi har inte bråttom och värnar om att hitta rätt i de nya konstellationerna. Kanske blir det lite för lugnt och vi släpper till ett skottläge för Blekets center. Melker har inga problem att hantera deras blott andra (halv)chans i matchen.

 

I 62:a är vi redo att leverera igen. Wilmer lyfter snyggt bollen till en inlöpande Jesper som kan skarvnicka den utanför mv:s räckvidd till 7-0.

 

Vi har ett brett och snyggt anfallsspel vilket skapar enorma ytor och gör det svårt för motståndarnas försvar att göra rätt val. I minut 66 växlar vi kanter snabbt och Emrik slår in bollen mot Kalle som smugit upp vid bortre stolpen. 8-0.

 

Straxt efter ges Bleket sin tredje möjlighet att reducera men vi reder ut det och fortsätter hålla spelet på deras planhalva. Sju minuter efter åttan kommer nian genom vår yngste man Kaan som  inte har några problem att förvalta Vincents fina pass.

 

Bleket är nere för räkning och orkar inte ens försöka hålla sina positioner längre. Wilmer vill också skriva in sig i målprotokollet och bryter i 75:e in från vänsterkanten och avslutar med kraft i målvakten bortre burgavel och vi har tvåsiffrigt.

 

Våra chanser avlöser varandra och det är många som vill göra ett försök att utöka. Lite sker det på bekostnad av lagspelet men det är inte annat att vänta i en så ojämn match. I minut 84 får Wilmer gott om tid att ohotad söka skottläge centralt. Efter ett par petningar i sidled placerar han enkelt in 11-0 längs marken.

 

Sista målet är Kaans. Efter en fin djupledsboll längs långsidan kan han löpa från sin försvarare och visar styrka när han på andra chansen trycker in sitt andra och lagets tolfte mål.

 

Sammantaget ser vi en helgjuten insats av alla i laget. Ett mycket gediget försvarsarbete från en genom skador och avstängningar nyformerad och egentligen  ganska oprövad backlinje borgar för att vi kan hålla kvar trycket framåt. Fin och snabb bolltransport får våra motståndare att springa sig trötta och vårt breda spel skapar stora ytor att operera på för både mittfält och anfall. Mest positivt är nog ändå den stora variationen i spelet vilket är en nyckel för att bryta sönder ett lag som försöker parkera bussen.

 

Vi gläds med vår målvakt Melker som får hålla nollan idag och hela laget ska ha en stor eloge för det sätt det genomför matchen. Fullt fokus ända fram till slutsignalen. Det är inte så lätt som man tror och är ett tydligt bevis på hur långt vi kommit i vår utveckling både individuellt och som lag!


<< Tillbaka