SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Reymersholms FF
5 - 2
BK Borsten
Reymersholms FF5 - 2BK Borsten

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 27 augusti, 14:00
Plats:Zinkensdamms IP 1
Tävling:
Matchnummer: 150017056
Samling:13:00
Aktivitetsinfo: Hej svara fort
Herrar 7 E: RFF - BK Borsten 5-2
2023-08-29 23:52

Sensommarsol över Zinken och vårt lag gör en match som glädjer både fans och tränare:

Zinkens hårda konstgräs har inte varit vår bästa vän hittills under säsongen och nog har vi känt att planen snarast tagit motståndarnas parti i våra två oavgjorda matcher under våren. Förra mötet med Borsten slutade just oavgjort trots ett massivt spelövertag för oss och vi är fast övertygade att inte hamna där igen.

 

båda lagen startar försiktigt, söker blottor hos varandra. Det är tydligt att inget lag vill ta några risker. Vi saknar ett par spelare sen förra mötet och har ett par till nyligen återkomna från sjukdom men matchbilden känns igen, vi vill föra spelet och ha boll medan Borsten litar till sina omställningar. Tio minuter in är tempot lågt och från sidlinjen önskas snabbare bolltransport då motståndarens försvar inte satts på några svåra prov än, men våra spelare är inte stressade utan vill nöta på och vi trycker gradvis Borstens försvar djupare och djupare ner mot eget straffområde.

 

I minut 19 slår Wilmer en fin hörna från vänster. Bollen landar mer eller mindre på Marcus fötter och han kan enkelt rulla in 1-0 utom räckhåll för målvakten. Nu har vi tagit över. Det är mer eller mindre spel mot ett mål och Borstens fåtaliga försök till kontringar stoppas enkelt högt i banan.

 

Till skillnad från förra mötet spelar vi brett och varierat och gör det svårt för motståndarens backlinje att täcka av ytorna framför mål. I 23:e får Danne bollen efter fint spel i mitten, passar vidare till Gabbe som bryter sig fri och kan lägga den vid vänstra stolproten till 2-0.

 

Vi gör tre byten redan efter 29 minuter i trygg förvissning om lagets kapacitet och blir inte besvikna, vi behåller kontrollen över matchen och får utdelning igen 7 minuter senare. Kalle slår från sin kant en pass längs marken till Gabbe som enkelt kan placera bollen i mål.

 

Tre minuter före pausvilan kommer fyran när Johns låga inlägg oväntat lätt når ända fram till en närmast överraskad Eamonn centralt. Han besinnar sig snabbt och nätar med ett stabilt skott.

 

Borstens taktik i andra halvlek handlar om mer fysiskt spel och fler långbollar. En tongivande spelare säger "tryck till dem så de blir rädda" men vi har redan gjort vårt svåra första år i seriesystemet och vet att det är en taktik äldre spelare tar till när de inte räcker till spelmässigt och vi tänker inte gå på det enkla tricket.

 

Spelet snabbar upp lite från båda håll och vi kan utnyttja motståndarnas misstag när de trycker på framåt. Åskådarna ser fina genombrytningar och instick från kanterna. Vi kanske är lite nonchalanta i avslutsfasen men 5-0 kommer till slut i minut 60 genom Ludde som får två chanser i straffområdet efter Wilmers frispark.

 

Vi slappnar gradvis av men håller spelet uppe fram till 75:e när vi är lite loja och släpper till centralt. En borstenspelare visar på kvalitet när han placerar reduceringen tätt intill vår mv:s vänstra stolpe.

 

Lite oskärpa kan märkas hos oss och vi tillåter oss -och tillåts-  att göra soloräder djupt ner i motståndarnas försvarszon men får ingen utdelning på dessa. Sista målet till 5-2 blir Borstens när en frispark i sista ordinarie minuten studsar på lite ben och fötter och går stolpe in utom räckhåll för vår keeper. Lite försmädligt men ett intressant eko från förra mötet där en nästan identiskt situation då gav dem första målet i matchen.

 

Sammantaget en mycket bra genomförd match. Alla spelare får väl godkänt idag och vi har undvikit flera fällor som ställt till det för oss både denna och förra säsongen. Det känns att vi börjar få rutin och att vi har verktyg för att hantera de flesta situationerna där ute på plan. Härligt att se!

 

Vi ser framåt mot resten av säsongen med tillförsikt, vi har en trupp som tagit stora steg framåt detta året och  även om den är lite väl smal har vi visat att vi kan hantera frånvaro av nyckelspelare på ett mycket bra sätt. Vi jobbar vidare för uppflyttning och vet att det ödet nu ligger i våra egna, synnerligen kapabla, händer!


<< Tillbaka