SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Henriksdalsberget FF
4 - 2
Reymersholms FF
Henriksdalsberget FF4 - 2Reymersholms FF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 19 augusti, 18:00
Plats:Nacka IP 2
Tävling:
Matchnummer: 150017051
Samling:17:00
Herrar 7 E: Henriksdalsberget FF - RFF 4-2
2023-08-26 00:22

RFF får tuffast möjliga start på säsongen men visar styrka och bredd:

Att möta seriens bästa lag i höstsäsongens första match är en tuff uppgift. Vi saknar startspelare på mittfält och i anfallet men är ändå fulla av tillförsikt efter ett flertal fina träningar efter sommaren. En mycket bra insats med ett B-betonat lag mot Reymers vassa u18 visade att vi har en bred trupp.

 

Henriksdal kommer till match med ett rejält vässat lag relativt vårsäsongen. I förra matchen kom de undan med blotta förskräckelsen när vi trots en utvisad redan efter en kvart tvingade dem att jobba hårt för segern och de är inte sugna på att chansa med ett lika lättviktigt gäng igen. De startar matchen i ett furiöst tempo, inställda på att avgöra matchen tidigt. Vi möter ett extremt kompetent lag med kvalifikationer långt över vår division och det går fort där ute, vi får  ställa in oss på försvar och hamnar omgående i brygga. I sjätte minuten går Henriksdal brett i en omställning och vi förmår inte stänga ytorna. Vår keeper är med på det välplacerade skottet men tippar bollen i stolpens insida och stöter själv in returen.

 

Det är tydligt att alla i motståndarlaget är påkopplade. De spelar fysiskt och smart men vissa spelare förlitar sig direkt från avspark mer på ojuste spel än den teknik de uppenbart besitter och vi ser en del onödiga ojustheter. Vi ser fula fällningar och efterslängar domaren tyvärr inte straffar. I minut 10 forcerar HFF in 2-0 efter en mycket tveksam situation där vår målis trycks in i målet av en motståndarspelare och därigenom förhindras att göra sitt jobb. Det här har vi sett ett par gånger senaste två säsongerna och det är uppenbart att det är en etablerad strategi domarna inte ser eller förmår hantera. För oss vi sidan av planen är det ett medvetet fult sätt att försätta en motståndare ur stridbart skick. Vår keeper blir liggande en lång stund efteråt och kan troligen inte spela nästa match.

 

Efter tvåan slappnar motståndarna av, tempot i matchen går ner och vi får chans att börja bygga vårt spel. Vi följer i våra matcher alltför ofta med i motståndarens tempo och det gör det svårt för oss att hitta lugnet men nu lyckas vi med uppspelen från backlinje till mittfält. Vi hittar luckorna i motståndarens press och håller bollen bra. Våra anfallare tas dock hårt och får lite utrymme att agera men även om försvaret de möter är smart och samlat är det snarare ett aktivt defensivt mittfält som ställer till det för oss och vi spelar ett lite för rakt anfallsspel för att utgöra ett riktigt hot för dem. HFF siktar nu på snabba omställningar men försvaret lyckas följa med och stänga ner.

 

I 31:e får vi en frispark mot oss, djupt ner vid kortlinjen. Den slås direkt mot mål och känns inte otagbar men touchas bakåt istället för att stötas ut och når en omarkerad spelare vid bortre stolpen som kan nicka in 3-0. Ett lite onödigt mål i ett läge när vi jobbat in oss i matchen. Våra motståndare är nu helt klart nöjda med siffrorna och blir nu lite loja försvarsmässigt. Det är tydligt att de inte vill förta sig och vi får mer ytor att jobba på.

 

Andra halvleken fortsätter som första slutade, vi går in i ett ställningskrig och byter chanser med varandra. Det är bra lägen åt båda hållen men vi är lite för heta när vi vänder och slarvar bort ett par bra lägen. Vi intensifierar pressen och utnyttjar en liten tveksamhet i motståndarens backlinje i minut 63: Aboth bryter bollen högt, bollen går till Gabbe som får öppet mål och gott om tid.

 

Bara fem minuter senare reducerar vi igen. HFFs målvakt tar Ludde onödigt hårt och domaren pekar på straffpunkten. Målvakten chansar åt höger men Ludde är stensäker när han lägger bollen i andra hörnet.

 

Plötsligt är det match igen och våra motståndare är uppenbart stressade, vinsten är långt ifrån i hamn. Det hårdnar till där ute och domaren släpper många situationer men vi förstår också hans utmaning, vi har att göra med erfarna spelare som förstår att både fälla och falla rätt. Vi har chanser till kvittering men HFFs anfall är konstant farliga. I 82:a minuten bryter de en felpassning i mittzon och vänder snabbt spelet. Ett klassavslut vid stolproten, otagbart för vår keeper, ger 4-2.

 

De sista 45 minuterna är det vi som står för spelet, motståndarna kan med ledningen i ryggen ligga lågt och förlita sig på snabba omställningar och individuell skicklighet medan vi gör lagspelet bättre, spelar klokt och bygger upp våra anfall bra. Vi roterar hela bänken och ser många fina prestationer av både startspelare och avbytare och även om vi inte når ända fram idag gläds vi åt att se ett homogent lag med bredd och kvalitet. Kan vi bara hitta lugnet, eller snarare tålamodet när vi går framåt är det ingen som kan stoppa oss!

 

Nu ska vi avancera! Vi tillåter ingen att hota oss!

FORZA RFF!

 

 

 


<< Tillbaka