SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Reymersholms FF
2 - 5
IK Sture
Reymersholms FF2 - 5IK Sture

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 17 september, 20:00
Plats:Zinkensdamms IP 1
Tävling:
Matchnummer: 150017073
Samling:19:00
Herrar 7 E: RFF - IK Sture 2-5
2023-09-24 21:28

Idag överraskas vi av en motståndare som inte förvaltat lärdomarna från vårsäsongen på det sätt vi förväntat oss och vi får både en väckarklocka och lektion: 

Sture var en av våra svårare motståndare i våras och medveten om att ett lag efter en storseger inte nödvändigtvis startar nästa match fullt påkopplade förmanar vår tränare grabbarna att inte ta något för givet och att man alltid måste göra jobbet där ute.

 

Hur det nu kommer sig verkar det snarare vara Sture som tjuvlyssnat vid dörren för de är direkt från avspark hungriga och farliga medan vi närmast verkar rädda och osäkra. Under förstas kvarten ser vi fler felpass från vår sida än under hela förra matchen och ett av dem leder redan efter ett par minuter sånär till ett mål i baken. Fem minuter in får Sture sin första hörna och i minut 8 åker vår målvakt på sin första men inte sista smäll för kvällen - och detta av en av våra egna. Det är virrigt, stirrigt och våra grabbar står inte att känna igen.

 

Gradvis kommer vi igen från den svaga starten men spelet är stressat och krampaktigt, felbesluten är regel och känslan är mer att motståndarna sakta kalibrerar siktena än att vi börjar stå upp och ta fajten. Vi får slita hårt och får till slut resultat. Trots fördel Sture jobbar i minut 29 Aboth till sig lite yta på sin kant, får till ett fint inlägg som Eamonn kan möta med huvudet till 1-0. Detta ger oss dock inte något lugn utan mittfältet straffas konstant när det inte är på tå och vi trycks ofta ner djupt på egen planhalva.

 

Spelet böljar fram och tillbaka resten av halvleken. Vi sliter och försöker men vårt positionsspel sitter inte som det brukar med följden att många bollar slås bort och att det blir onödiga glipor mellan lagdelarna.

 

I halvlek manas till lugn och att lita på vårt eget spel, vi har fallit in i motståndarnas tempo och försöker slå dem med deras eget spel snarare än att ta kommandot och göra det vi tidigare varit så duktiga på, variera det lugna spelet, där bollen får göra jobbet med de snabba rycken där vi hittar ytorna mellan motståndarna. Trots förmaningarna hittar vi ingen struktur och balans och utjämningen kommer i minut 53. Vi tappar boll centralt och Sture passar förbi vår backlinje till en inlöpande friställd spelare.

 

Sex minuter senare händer detsamma för våra motståndare och Eamonn kan sno åt sig bollen och snyggt curla in sitt andra mål för dagen till 2-1.

 

Vi har enstaka framstötar men känslan är att Sture har fler och vassare chanser. På en av dessa blir det oreda i vårt straffområde och en onödig tröjdragning får domaren att peka på straffpunkten. i 65:e minuten är det återigen utjämnat.

 

Känslan är att vi inte bara har ett taggat motståndargäng att slåss mot, det är också väldigt svårt att få några domslut med oss från en domare som tidigt verkar valt sida. Trots att det är uppenbart både från bänk och läktare vad som skett går domsluten så ofta tvärtom att förvånade och irriterade utrop börjar höras. Inspark till oss döms hörna till Sture och hörna till oss döms som motståndarens inspark. En perfekt spelad djupboll där vår spelare tar sig förbi sin ytterback och är fri med målvakten döms som offside trots att motaåndarmittbacken upphäver offside med mer än 2 meter. Våra spelare görs ofta ner och armbågar utdelas friskt av motståndarna utan att det ger konsekvenser.

 

Nu tippar matchen mer och mer över i Stures favör, vi får ingen ordning på spelet, lyckas inte hålla laget kompakt och vårt försvar och defensiva mittfält får slita onödigt hårt och står alltför ofta ensamma mot de snabba kontringarna. I minut 71 tar Sture ledningen när en omarkerad spelare från nära håll tillåts nicka bollen upp i nättaket. Vår målvakt är där men kan inget göra.

 

Nu faller vårt spel samman totalt, i iver att utjämna glömmer vi allt vad positioner heter och motståndarna behöver bara vänta in våra felpass för att kunna vända och få stora ytor framåt. När vår värdefullaste spelare  för dagen i 80:e minuten tvingas ta till ojusta medel för att stoppa ännu en kontring och blir utvisad efter sitt andra gula kort är matchen förlorad. Bara ett par minuter senare spelar motståndarna sig igenom vårt försvar och gör 2-4. Symptomatiskt nog är det för alla utom domaren en uppenbar offside som föregår målet. 2-5 kommer i minut 90. Sture går förbi vårt mittfält med 4-5 man och ger försvaret en omöjlig uppgift.

 

Förlorar vi matchen idag på grund av motståndarnas hårda spel? En partisk domare? Nej. På grund av en olycklig utvisning? Nej, inte det heller. Den här förlusten kan vi inte förklara bort. Idag förlorar vi till ett bättre lag som tar sig an uppgiften på ett bättre sätt än vi, har större tro på sig själva än vi och förmår hålla huvudet kallt och utnyttja motståndarens misstag bättre än vi.

 

Säsongens plattmatch är avklarad och vi har nu förlorat de poäng vi hade råd att förlora för att fortsatt sluta tvåa i serien och gå upp i sexan. Nu ligger det helt i våra händer att se till att vi når vårt mål, vi kan inte förlita oss på tur i de andras matcher. NU KÖR VI!


<< Tillbaka