SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

SPIK
0 - 8
Reymersholms FF
SPIK0 - 8Reymersholms FF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 24 september, 14:00
Plats:Zinkensdamms IP 1
Tävling:
Matchnummer: 150017077
Samling:13:00
Herrar 7 E: SPIK - RFF 0-8
2023-09-25 00:17

Vi ser en udda match på zinken idag, våra motståndare står inte att känna igen från vårkanten och vi bärgar en mycket stabil seger utan att knappt bli svettiga:

Redan från avspark är det tydligt att det här kommer att bli en match i lågt tempo. Spik börjar mycket försiktigt och vi kan omgående utnyttja deras oskärpa i passningsspelet. Vår första hörna kommer redan i andra minuten och vi tillåts tidigt vara det bollägande och spelförande laget. Vi möter ett osäkert försvar som ger oss mycket tid och ytor. Kanske ges vi för mycket av detta, det ser lite väl segt ut därute initialt men bara några minuter in i matchen har motståndarna parkerat bussen och det är spel mot ett mål.

 

Först efter en kvart drar vi upp tempot och i 17:e minuten kommer vårt ledningsmål. Aboth får en fin stickare mellan SPIKs backar och kan löpa igenom och slå in bollen parallellt med mållinjen till Kalle som rakar in den vid bortre stolpen.

 

Två minuter senare får Gabbe bollen centralt. Han vrickar sig mellan mittbackarna och placerar in 0-2 otagbart för målvakten.

 

Efter tvåan slappnar vi av och tempot går ner drastiskt. SPIK förlitar sig på kontringar men vi jobbar hem bra idag och ger dem inte tid att leverera passningar med kvalitet vilket gör att backlinjen enkelt kan ta hand om bollen och snabbt vända spelet. Väl i motståndarnas försvarszon gör vi dock inte många knop framåt. I anteckningsblocket noteras intrycken "sjukt långsamt" och "alldeles för avslappnat". Lite frustrerande för åskådarna vid sidlinjen är att vi ger våra motståndare lika mycket tid som de ger oss, vilket ger som resultat ett slags "gåfotboll". Det är förvisso helt uppenbart att vi bara kan dra upp hastigheten i bolltransporten för att helt trasa sönder våra motståndares försvarsmur men det dröjer till minut 41 innan tränarstaben kan sluta vara oroliga för att SPIK ska få ett turmål och släppas in i matchen igen. En fin hörna av Wilmer når Marcus som kan placera in trean längs backen.

 

Facit efter första halvan av matchen är att vi är fullständigt överlägsna spelmässigt men att vi saknar brinn i det centrala mittfältet. Efter några korta förmaningar går vi ut till andra halvlek och visar att vi lyssnat på Mickes ord. I 47:e levererar Wilmer boll centralt till Gabbe som går i sidled och avslutar med en läcker utsida i burgavelns insida. 0-4!

 

SPIK försöker snabba upp bolltransporten och sätta en högre press och det blir lite mer liv i matchen men vi tappar inte momentumet. Fem minuter efter fyran trycker Wilmer ner bollen djupt mellan motståndarens backar. Gabbe når passningen, kan gå ensam mot mv och gör inga misstag när han fixar sitt hat trick.

 

När SPIK försöker möta de centrala hoten skapas ytor längs kanterna. John får i minut 60 gå ända ner mot hörnflaggan och slå en fin inåt-bakåtboll till Danne som kan avsluta med kraft till 0-6.

 

Med en så stabil ledning tillåter vi oss att testa nya konstellationer ute på plan. Spelet öppnar upp men vi har matchen i ett järngrepp och släpper inte in våra motståndare i vårt straffområde. I 64:e kan Eamonn på distans placera in 0-7 under ribban på motståndarmålet.

 

Emellanåt smäller det rätt rejält där ute men vi står upp bra och även om ett par av våra spelare är nere för räkning står de upp och visar ingen rädsla i nästa kamp. I 80:e minuten utmanar vi SPIKs försvarslinje igen. Gabbe gör ett fint instick till Jesper som enkelt kan rulla in bollen vid  mv:s högra stolpe.

 

Matchen slutar 0-8, vi kontrollerar spelet totalt och stänger ner alla utom två av SPIKs försök framåt och vår målvakt har inga problem att hantera dessa. Det kanske inte blir någon riktig värdemätare på vår nivå idag, vi gör i det närmaste mål när vi har lust och även om vår tränare nog gärna ser ännu lite mer målhunger hos våra kämpar och att vi är påkopplade hela matchen är det svårt när det är så väldigt ojämnt där ute. Vi tar med oss att vi ändå äger den från första till sista minuten och det mot en motståndare vi hade vissa problem mot i våras.

 

Vi tar inget för givet framöver och kommer möta våra nästa motståndare med fullt fokus och kämpaglöd! STARKT JOBBAT RFF!

 


<< Tillbaka