SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Reymersholms IK
vs
Kvarnholmen FK
Reymersholms IKvsKvarnholmen FK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 08 maj, 18:00
Plats:Tantolundens BP
Samling:17:00
Aktivitetsinfo: A lag fait
Herrar 7 D: RFF - Kvarnholmen FK 14-2
2022-05-08 22:03

Ett utvilat RFF mönstrar idag i princip sitt bästa lag och med tre spelare på bänken har tränare Micke en angenäm uppgift att formera laget och bra flexibilitet i rollbesättningen under matchen.

 

Båda lagen börjar lite trevande och känner på varandra initialt. Tempot är klart lägre än förra matchen mot Råsunda FC vilket gynnar oss och även om det är lite ge och ta känns det som vi har de vassare lägena. När RFF genom Alya tar ledningen i minut 5 på en uppsnappad bakåtpass känns det rättvist. Vi ökar tempot och kommer till fler lägen under den följande kvarten men skärpan är sisådär och ett par lägen förvaltas rätt illa. 1-1 i tjugonde minuten på ett av motståndarnas fåtaliga chanser känns rätt typiskt i en match som ännu inte tydligt tippat över i någons favör.

 

En snabb replik av oss två minuter senare då Wilmers hörna dimper ner snyggt på Alyas huvud vid bortre stolpen ger lite lugn men inte förrän vår  trea kommer i minut 32 släpper det för oss på riktigt. Återigen är det Wilmers fina fot som denna gång via en bollvinst högt upp i banan levererar bollen till Alya som enkelt kan raka in bollen. Ett hat trick på 27 minuter! Snyggt!

 

Nu tar vi över, kliver fram och vrider upp tempot ytterligare. Kvarnholmen har bra fotbollskunskaper men saknar ork och hinner inte med alls i svängarna när mittfältet stänger passningsvägarna och bryter uppspelen högt.

 

4-1 kommer i minut 36. Felix W tar med sig en pass längs kanten och skruvar bollen genom backlinjen till en i mitten framstörtande Alya som sedan kan runda målvakten.

 

5-1 i minut 43. Felix F tar bollen med sig långt upp från sin backposition och väggspelar med Felix W. En motstuds går vår väg och Felix W får bollen, går in i banan från hörnflaggan och skjuter otagbart vid första stolpen.

 

När 6-1 kommer bara minuten senare är Kvarnholmen definitivt ett slaget lag. David driver upp bollen från mittfältet och passar Alya som efter att ha spelat bort försvaret ger tillbaka den. David kan enkelt slå in den otagbart för målvakten.

 

I andra halvlek släpper vi in våra avbytare. Aboth tackar direkt i 47:e minuten för förtroendet och springer in från sin vänsterkant efter en sublim klack från Wilmer som helt ställer försvararen. Aboths skott går mellan målvaktens ben. Fotbollsgodis!

 

I 49:e får Amos göra sitt första A-lagsmål i RFF efter snyggt förarbete av Alya. Backarna glömmer helt bort att titta bakom sig och Amos står helt ohotad på rätt plats.

 

9-1 i minut 53: återigen chockar Alya försvaret genom sin snabbhet. En för lös hemåtpass snappas upp och levereras till en helt ensam stående David som inte gör något misstag.

 

10-1  i minut 57: Astor tar med sig bollen på sin högerkant, driver in och lägger den snyggt vid bortre stolproten. Nu är försvaret riktigt trött.

 

11-1 i minut 61: Aboth nickar in sitt andra mål för kvällen på en låg hörna från Wilmer som går mot första stolpen. 

 

12-1 i minut 68: Felix W förlänger med en nick en långboll förbi backlinjen och David kan löpa igenom och lägga in den.

 

13-1 i minut 72: nu lägger David en boll för Felix W att springa igenom på. Felix lämnar backarna bakom sig och när målvakten går ut passar han till en inspringande Alya som ensam vid bortre stolpen gör sitt femte mål för kvällen med smalbenet.

 

Nu börjar disciplinen svikta i vårt lag, många vill ta chansen att komma med i målprotokollet och vår tidigare så hårda kontroll över Kvarnholmens offensiva försök mjuknar. Inte svårt att förstå men lite onödigt. När segern är bärgad får man inte glömma att spela för sin keeper som garanterat hatar att släppa in mål, oavsett ställning i matchen. Så 13-2 i 74:e svider lite. Ett fint anfall från motståndarna förvisso men vi gör det för enkelt för dem. Dock ska påpekas att detta är nästan det enda de mäktar med de sista 20 minuterna och vi dominerar matchen fullständigt ända till slutsignalen, vilken kommer straxt efter Astors andra mål för kvällen: Edgar lägger en boll i djupet till Astor som bryter in från sin kant och med kraft vid närmsta stolpen fastställer slutresultatet till 14-2.

 

Sådana här dagar är det härligt att vara tränare. Publiken fick se en helgjuten insats av HELA laget och positiva svar från våra avbytare som både fick göra och avstyra mål. Det är viktigt att påpeka att även om bara några av de elva på planen kunde visa sina målgester under dagens match är de ett resultat av hela lagets hårda arbete!

 

Vi är fortfarande ovana vid varandra på plan men det är tydligt hur laget hela tiden blir mer och mer samspelt, kommunicerar och lär sig varandras rörelsemönster. Och: RFF är FORTFARANDE obesegrat!

 

 

<< Tillbaka