SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Stockholm Gaels IF
1 - 2
Reymersholms FF
Stockholm Gaels IF1 - 2Reymersholms FF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 13 maj, 20:00
Plats:Stora Mossens IP 1
Tävling:
Matchnummer: 150016018
Samling:19:00
Trupp:Aboth Owomugasho
Adam Fransson
Adam Kifarkis
Amos Svensson Gardell
Astor Ekman
Edgar Ekman
Felix Friman
Felix Wickholm
Karl Johan Alfredsson
Ludvig Barkensjö
Michael Jacobson
Ville Lagerwall
Herrar 7 D: Stockholm gaels - RFF 1-2
2022-05-14 00:08

Dagens match tog oss snabbt ner på jorden igen från omloppsbanan vi alla befann oss i efter den mäktiga segern mot Kvarnholmen i helgen. Vi kommer till spel med decimerad trupp pga frånvaro och skador och med ett par spelare till som kanske borde vilat men som ställer upp för laget - och tur är väl det, för det här blir inte den enkla match tabelläget kanske fått oss att tro. Gaels är inte så himla vassa i sin bollbehandling och deras förstatouch är ibland usel, men de är fysiskt starka, smart fula och står ofta rätt samtidigt som vi inte riktigt får vårt spela att flyta.

 

Vi har som matchplan att initialt ligga lågt och freda vårt mål. När vi får bollen ska vi slå om till att spela vårt spel. Laget får stor frihet att tolka dessa instruktioner och anpassa dem till det faktiska läget. Vi lyckas delvis.

 

Båda lagen börjar försiktigt och RFF har möjligen ett litet spelövertag när gaels backar i tionde minuten får problem att ta ner en hög boll från Felix W. David på topp är på hugget, snor åt sig den och lägger den förbi målvakten till 0-1. Vi har sedan en bättre period men det är valhänt och mycket missar från båda sidor och vi lyckas inte få grepp om matchen.

 

Fram till minut 25 har vi lyckats delvis med matchplanen, vi har fredat målet bra, men sen kommer det som inte får hända men ofta händer i matcher som står och väger. Ett av gaels fåtaliga anfall resulterar i ett halvskott som byter riktning på Ludde och ställer Adam i målet. 1-1 är inte rättvist alls men ett faktum.

 

Vi fortsätter jobba på och får utdelning tre minuter senare. David lägger bollen förbi backlinjen för den nyinbytte forwardkollegan Aboth att löpa på. Målvakten går ut långt och tvingas fälla vår spelare när han blir överspelad. En solklar straff förvaltas väl av K-J. Målvakten läser skottet men når inte bollen.ändå. 1-2.

 

Lite känns det då som att vi har matchen men inte kan knyta ihop säcken. Perioder av kvalitet varvas med tveksamma aktioner och motståndarna släpps ibland fram onödigt lätt. När vi har bollen låter vi den inte gå vidare tillräckligt snabbt vilket gör det lite för enkelt för de rätt långsamma försvararna att freda sig.

 

Efter paus etablerar Gaels ett starkt tryck mot oss och deras press får oss att slå många bollar utan adressat. När vi får ett uppspel når vi inte ut på kanterna som innan halvtidspausen, bollarna landar istället kort centralt, våra forwards är för ensamma och de fiysiskt starkare försvararna kan enkelt slå undan. Efter tio minuter tar vi över genom att spela bredare och mer fysiskt och förlägger spelet på deras planhalva men det håller bara tio minuter innan det vänder igen. Resten av matchen är det mycket ge och ta men tendensen är att Gaels faktiskt för sista halvan av matchen och att deras chanser är vassare än våra. Här står Adam för ett par fina räddningar.

 

När visselpipan signalerar 90 minuter har vi lyckats hålla undan och bärgar en riktig arbetsseger vilket är ett kvitto på vår lagmoral snarare än vårt skönspel. Några spelare som slet ont idag får nu ta en välförtjänt vila till nästa vecka. RFF går i och med denna vinsten upp i topp i tabellen och är enda hittills obesegrade laget i serien. Way to go!

 

 

 

<< Tillbaka