SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Reymersholms FF - ett nystartat fotbollslag

RFF är ett initiativ inom Reymersholms IK för att erbjuda möjlighet för framför allt Reymers-skolade ungdomar men även andra intresserade att fortsätta spela och utvecklas i klubbens regi på seniornivå.

 

RFF gör 2022 sitt första år som egen fotbollsförening och börjar därför som alla nystartade lag i lägsta divisionen. Föreningen har som ambition att göra ett tydligt avtryck i seriesystemet men samtidigt fortsätta vara utbildande och vara ett naturligt steg för Reymersungdomar sugna på seniorspel och de som på sikt vill söka sig till RIK herrar, i år spelande i div 3.

 

Som egen förening planerar vi att med A-laget under tränare Mickael Eklöf och assisterande Jörgen Wickholm genomföra en full säsong i div7, innebärande 24 matcher samt även med B-laget spela stockholmsserien, SSH8, 10 matcher.

 

Idag består laget av 25 hungriga spelare födda mellan 2000 och 2005, merparten av dessa tidigare aktiva i ungdomslag i RIK:s regi. Det är ett härligt, stöttande gäng med seriös och positiv attityd och vi tränare ser stora framsteg från träning till träning.

 

Det finns fortfarande plats för fler spelare och vi välkomnar såväl hemvändare som intresserade från andra lag att ta kontakt för eventuell provträning. Besök gärna en av våra träningar eller matcher framöver om ni är nyfikna! Kalender hittar ni här på vår sida.

 

Väl mött och FORZA REYMERS!

 

 

Referat: Reymersholms FF - SuS IF
Herrar 7 D: RFF - SuS IF 2-7
2022-06-20 21:55

Många samverkande faktorer till en klassisk genomklappning där i princip ingenting går som planerat:

Referat: Alvik FC - Reymersholms FF
Herrar 7 D: Alvik FC - RFF 3-5
2022-06-11 02:07

Studenten, dagen efter studenten, benhinnor, sviter från förra matchen, förkylningar och en elak kvällssol försöker ställa till det för oss, men vi går ut och gör vår bästa match för säsongen när det behövs som bäst:

Referat: Reymersholms FF - Råsunda IS
Herrar 7 D: RFF - Råsunda IS 3-3
2022-06-07 01:16

Tredje krysset för vårt manskap i en match som borde slutat 5-2 men landade i 3-3 med ett nödrop:

Referat: Åkeshovs IoFK - Reymersholms FF
Herrar 7 D: Åkeshovs IoFK - RFF 0-0
2022-05-25 23:58

Möte med ett av topplagen på bortaplan och en utmaning från tränarhåll - en tuff uppgift som löses med klart godkänt resultat:

RFF vill ha ännu fler spelare!
2022-05-23 00:33

Med halva vårsäsongen avklarad leder vi vår serie. Vi är stolta över att vara obesegrade. Vi har byggt upp en kärntrupp av hungriga och sköna spelare, vi följer vår plan och har målet klart i siktet: avancemang till sexan!

 

Men.

Vi behöver bli fler.

- Vi behöver en tydlig reserv när våra startspelare behöver vila eller är justerade,

- Vi behöver ha en trupp stor nog att hantera när jobb- och pluggscheman (och flickvänners behov) inte stämmer med fotbollen,

- Vi behöver en full bänk på matcherna,

- Vi behöver vara en stor, stabil träningsgrupp,

- Vi behöver en tydligare konkurrens i gruppen,

Kort sagt, vi behöver DIG!

 

Är du sugen på att vara med och ta upp vårt nybildade RFF genom seriesystemet och tror att du är fysiskt och tekniskt redo - tveka inte att höra av dig eller komma förbi på en av våra träningar för ett träningspass eller ett snack med oss tränare. Vi ser gärna såväl hemvändare som seniorspelssugna juniorer i truppen.

 

RFF är något så ovanligt som en utbildande seniorförening, vi kan garantera dig fortsatt utveckling och ökad kunskap om spelet fotboll samtidigt som du bygger en bra fysik. Och handen på hjärtat: nog är fotboll ett bra mycket roligare sätt att fysa på än en trappmaskin på ett gym?

 

Hoppas vi ses!

//Träners

Referat: Reymersholms FF - Kronobergs BK
Herrar 7 D: RFF - Kronobergs BK 6-4
2022-05-22 21:48

Ungdomlig energi och full gas mot erfarenhet och dålig kondis? Nja, det blev inte riktigt så:

Referat: Reymersholms FF B - Ekerö IK
SSH8: RFF B - Ekerö IK 4-5
2022-05-16 00:01

Vi välkomnar idag ett antal nya spelare, ger några A-lagsspelare nya uppgifter och tillåter oss att sätta 4 startspelare på bänken. B-lagsfajter ser vi som utbildningsmatcher och ger oss tränare mycket information och ideer för träningar framöver och även om en seger alltid smakar gott är det inte huvudmålet här.

 

Dagens motståndare är ungdomsspelare med allt vad det innebär. Relativt oskolade, hungriga och med vindsnabba forwards. De vill ha ett enkelt spel och slår gärna bollar bakom vår backlinje. Deras toppar jagar som vinthundar mot våra försvarare som trots förvarning uppenbart inte är beredda i början av matchen och redan efter fyra minuter är ställningen 0-2. Lite elakt sagt har vi gått på samma minor som våra motståndare tidigare - att underskatta motståndarens speed. Samma spelare sprintar igenom två gånger och gör inga misstag ensam med målvakten.

 

Tre minuter senare kommer vår replik efter ett fint uppbyggt anfall där debutanten Emrik vid högra stolpen får fram bollen till nygamla debutanten Karl (hädanefter KD) vid vänstra som via målvakten kan slå bollen i mål.

 

Nu tajtar vi till oss, har identifierat och hanterat hoten och går framåt. Vi vinner mer och mer på mittfältet och trycker ner motståndarna djupt. Vi visar att vi också kan slå långbollar men lyckas sprida dem bättre och får på så sätt tid att flytta upp laget. 2-2 kommer i minut 14 efter en boll från David som KD tar med sig långt ner mot kortlinjen och lägger förbi mv och back till en friställd Ludde som denna dag lämnat sin vanliga backarbetsplats för forwardjobb. Tendensen i matchen är att vi spelar och vilar med boll medan motståndarna jagar och vi kommer till flera fina lägen centralt och på kanterna.

 

Vår fina period bryts abrupt i minut 30 då Ekerö via en gravt feldömd straff tillåts ta ledningen och spelet böljar sedan fram och tillbaka under resten av halvleken. Vi blir osäkra i vår bollantering, får svårt att hitta flytet igen och är inte lika effektiva i pressen. Bara 7 minuter efter 2-3 kommer 2-4 på en långboll mot forward som vi inte lyckas få kontroll på.

 

I paus stuvar vi om i laget och andra halvlek ser spelare tillbaka på sina invanda platser. Vår bänk får nu ge sig in i fajten och vi kommer ut med enorm tyngd direkt från avspark och etablerar en stark press. Ekerö är skakade och tydligt frustrerade. Vi vinner i princip varje boll på mittfältet och det är spel mot ett mål men det dröjer till minut 76 innan reduceringen kommer. K-J bryter ett uppspel, driver fram och överraskar med att lobba över målvakten som gått ut lite för långt från sitt mål.

 

Vi fortsätter trycka ner motståndarna som inte haft ett enda avslut denna halvlek och räddats av vår oskärpa vid avslut men i minut 80 underskattar vi återigen accelerationen hos Ekerös anfallare: en illa vald bakåtpass försätter vår målvakt i tidsnöd och han hinner inte få bort bollen innan anfallaren tar den från honom och lägger in den till 3-5.

 

Nu är vår press total, det är bara framåt som gäller och vi kommer till ett flertal avslut. Utdelningen kommer några minuter senare när Aboth når Luddes diagonal, driver ner ända till kortlinjen och slår in bollen lågt till KD som halvliggande kan slå in bollen, återigen via den i övrigt mycket bra spelande motståndarmålvakten.

 

Laget genomför en i det närmaste 100-procentig andra halvlek men når trots ett flertal chanser inte ända fram utan det blir till slut en uddamålsförlust och RFF B:s första förlust efter 90 minuters spel för säsongen. Vi tar till oss den jävlaranamma-attityden och viljan vi såg hos vårt lag där ute i andra och väljer att se att det var VÅRT lag som förde spelet såväl i första som i andra halvlek - och det bådar gott för framtiden!

 

Referat: Stockholm Gaels IF - Reymersholms FF
Herrar 7 D: Stockholm gaels - RFF 1-2
2022-05-14 00:08

Dagens match tog oss snabbt ner på jorden igen från omloppsbanan vi alla befann oss i efter den mäktiga segern mot Kvarnholmen i helgen. Vi kommer till spel med decimerad trupp pga frånvaro och skador och med ett par spelare till som kanske borde vilat men som ställer upp för laget - och tur är väl det, för det här blir inte den enkla match tabelläget kanske fått oss att tro. Gaels är inte så himla vassa i sin bollbehandling och deras förstatouch är ibland usel, men de är fysiskt starka, smart fula och står ofta rätt samtidigt som vi inte riktigt får vårt spela att flyta.

 

Vi har som matchplan att initialt ligga lågt och freda vårt mål. När vi får bollen ska vi slå om till att spela vårt spel. Laget får stor frihet att tolka dessa instruktioner och anpassa dem till det faktiska läget. Vi lyckas delvis.

 

Båda lagen börjar försiktigt och RFF har möjligen ett litet spelövertag när gaels backar i tionde minuten får problem att ta ner en hög boll från Felix W. David på topp är på hugget, snor åt sig den och lägger den förbi målvakten till 0-1. Vi har sedan en bättre period men det är valhänt och mycket missar från båda sidor och vi lyckas inte få grepp om matchen.

 

Fram till minut 25 har vi lyckats delvis med matchplanen, vi har fredat målet bra, men sen kommer det som inte får hända men ofta händer i matcher som står och väger. Ett av gaels fåtaliga anfall resulterar i ett halvskott som byter riktning på Ludde och ställer Adam i målet. 1-1 är inte rättvist alls men ett faktum.

 

Vi fortsätter jobba på och får utdelning tre minuter senare. David lägger bollen förbi backlinjen för den nyinbytte forwardkollegan Aboth att löpa på. Målvakten går ut långt och tvingas fälla vår spelare när han blir överspelad. En solklar straff förvaltas väl av K-J. Målvakten läser skottet men når inte bollen.ändå. 1-2.

 

Lite känns det då som att vi har matchen men inte kan knyta ihop säcken. Perioder av kvalitet varvas med tveksamma aktioner och motståndarna släpps ibland fram onödigt lätt. När vi har bollen låter vi den inte gå vidare tillräckligt snabbt vilket gör det lite för enkelt för de rätt långsamma försvararna att freda sig.

 

Efter paus etablerar Gaels ett starkt tryck mot oss och deras press får oss att slå många bollar utan adressat. När vi får ett uppspel når vi inte ut på kanterna som innan halvtidspausen, bollarna landar istället kort centralt, våra forwards är för ensamma och de fiysiskt starkare försvararna kan enkelt slå undan. Efter tio minuter tar vi över genom att spela bredare och mer fysiskt och förlägger spelet på deras planhalva men det håller bara tio minuter innan det vänder igen. Resten av matchen är det mycket ge och ta men tendensen är att Gaels faktiskt för sista halvan av matchen och att deras chanser är vassare än våra. Här står Adam för ett par fina räddningar.

 

När visselpipan signalerar 90 minuter har vi lyckats hålla undan och bärgar en riktig arbetsseger vilket är ett kvitto på vår lagmoral snarare än vårt skönspel. Några spelare som slet ont idag får nu ta en välförtjänt vila till nästa vecka. RFF går i och med denna vinsten upp i topp i tabellen och är enda hittills obesegrade laget i serien. Way to go!

 

 

Referat: Reymersholms IK - Kvarnholmen FK
Herrar 7 D: RFF - Kvarnholmen FK 14-2
2022-05-08 22:03

Ett utvilat RFF mönstrar idag i princip sitt bästa lag och med tre spelare på bänken har tränare Micke en angenäm uppgift att formera laget och bra flexibilitet i rollbesättningen under matchen.

 

Båda lagen börjar lite trevande och känner på varandra initialt. Tempot är klart lägre än förra matchen mot Råsunda FC vilket gynnar oss och även om det är lite ge och ta känns det som vi har de vassare lägena. När RFF genom Alya tar ledningen i minut 5 på en uppsnappad bakåtpass känns det rättvist. Vi ökar tempot och kommer till fler lägen under den följande kvarten men skärpan är sisådär och ett par lägen förvaltas rätt illa. 1-1 i tjugonde minuten på ett av motståndarnas fåtaliga chanser känns rätt typiskt i en match som ännu inte tydligt tippat över i någons favör.

 

En snabb replik av oss två minuter senare då Wilmers hörna dimper ner snyggt på Alyas huvud vid bortre stolpen ger lite lugn men inte förrän vår  trea kommer i minut 32 släpper det för oss på riktigt. Återigen är det Wilmers fina fot som denna gång via en bollvinst högt upp i banan levererar bollen till Alya som enkelt kan raka in bollen. Ett hat trick på 27 minuter! Snyggt!

 

Nu tar vi över, kliver fram och vrider upp tempot ytterligare. Kvarnholmen har bra fotbollskunskaper men saknar ork och hinner inte med alls i svängarna när mittfältet stänger passningsvägarna och bryter uppspelen högt.

 

4-1 kommer i minut 36. Felix W tar med sig en pass längs kanten och skruvar bollen genom backlinjen till en i mitten framstörtande Alya som sedan kan runda målvakten.

 

5-1 i minut 43. Felix F tar bollen med sig långt upp från sin backposition och väggspelar med Felix W. En motstuds går vår väg och Felix W får bollen, går in i banan från hörnflaggan och skjuter otagbart vid första stolpen.

 

När 6-1 kommer bara minuten senare är Kvarnholmen definitivt ett slaget lag. David driver upp bollen från mittfältet och passar Alya som efter att ha spelat bort försvaret ger tillbaka den. David kan enkelt slå in den otagbart för målvakten.

 

I andra halvlek släpper vi in våra avbytare. Aboth tackar direkt i 47:e minuten för förtroendet och springer in från sin vänsterkant efter en sublim klack från Wilmer som helt ställer försvararen. Aboths skott går mellan målvaktens ben. Fotbollsgodis!

 

I 49:e får Amos göra sitt första A-lagsmål i RFF efter snyggt förarbete av Alya. Backarna glömmer helt bort att titta bakom sig och Amos står helt ohotad på rätt plats.

 

9-1 i minut 53: återigen chockar Alya försvaret genom sin snabbhet. En för lös hemåtpass snappas upp och levereras till en helt ensam stående David som inte gör något misstag.

 

10-1  i minut 57: Astor tar med sig bollen på sin högerkant, driver in och lägger den snyggt vid bortre stolproten. Nu är försvaret riktigt trött.

 

11-1 i minut 61: Aboth nickar in sitt andra mål för kvällen på en låg hörna från Wilmer som går mot första stolpen. 

 

12-1 i minut 68: Felix W förlänger med en nick en långboll förbi backlinjen och David kan löpa igenom och lägga in den.

 

13-1 i minut 72: nu lägger David en boll för Felix W att springa igenom på. Felix lämnar backarna bakom sig och när målvakten går ut passar han till en inspringande Alya som ensam vid bortre stolpen gör sitt femte mål för kvällen med smalbenet.

 

Nu börjar disciplinen svikta i vårt lag, många vill ta chansen att komma med i målprotokollet och vår tidigare så hårda kontroll över Kvarnholmens offensiva försök mjuknar. Inte svårt att förstå men lite onödigt. När segern är bärgad får man inte glömma att spela för sin keeper som garanterat hatar att släppa in mål, oavsett ställning i matchen. Så 13-2 i 74:e svider lite. Ett fint anfall från motståndarna förvisso men vi gör det för enkelt för dem. Dock ska påpekas att detta är nästan det enda de mäktar med de sista 20 minuterna och vi dominerar matchen fullständigt ända till slutsignalen, vilken kommer straxt efter Astors andra mål för kvällen: Edgar lägger en boll i djupet till Astor som bryter in från sin kant och med kraft vid närmsta stolpen fastställer slutresultatet till 14-2.

 

Sådana här dagar är det härligt att vara tränare. Publiken fick se en helgjuten insats av HELA laget och positiva svar från våra avbytare som både fick göra och avstyra mål. Det är viktigt att påpeka att även om bara några av de elva på planen kunde visa sina målgester under dagens match är de ett resultat av hela lagets hårda arbete!

 

Vi är fortfarande ovana vid varandra på plan men det är tydligt hur laget hela tiden blir mer och mer samspelt, kommunicerar och lär sig varandras rörelsemönster. Och: RFF är FORTFARANDE obesegrat!

 

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 19/6 18:00
2 - 7  
Fre 10/6 20:00
3 - 5  
Sön 5/6 18:00
3 - 3  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Reymers, 19/04 13:34 
Reymers, 14/03 14:16 
Reymers, 14/03 14:15