2014-10-26 21:45

Rätt tipsrad: 1, 2, X, 2

Då var Romariocupen avklarad och även om vi inte fick alla resultaten med oss gjorde vi en helgjuten insats där alla killarna kämpade ända in i kaklet.

Idag spelade vi två matcher med en kvadrat-uppställning och två matcher med en diamant-uppställning. Det kunde vara ett intressant experiment eftersom vi visste att vi skulle spela två matcher mot vardera lagen. Experimentet bringade dock inte klarhet i något alls utan resultaten blev förvirrande och svårtolkade.

Väl på plats kunde vi bevittna en annan match som vi trodde var mellan de andra två lagen i vår grupp. David tog en djup klunk ur sin medhavda plunta och själv började jag kolla när nästa pendel gick hem. Det visade sig som tur var att det var en match ur den medelsvåra gruppen och inte vår grupp som var den lätta.

Match 1: Reymers – Vasalund 4-1

Inledningsvis har spelarna svårt med den nya uppställningen vilket inte är så konstigt. Vi hade iofs spelat kvadratuppställning på träningen innan. Vi får inte alls med våra backar i spelet för dom vågar inte gå framåt och då blir anfallsspelet för tunt. Vi får dock ut lite instruktioner till spelarna (ibland skulle det vara bra att kunna ta en timeout). Spelet förbättras avsevärt och vi har nu tagit över matchen. Efter en dubbelhörna tycker Arvid att nu får det räcka och trycker in bollen efter att deras försvar inte varit tillräckligt beslutsamt. Fyllda av självförtroende dominerade vi nu matchen totalt. Motståndarna hade svårt att komma loss över huvud taget och plötsligt var Arvid tillräckligt fri med målvakten och placerade kallt in 2-0. Pressen fortsatte. Ludde vinner bollen och spelar vackert snett framåt till Moltas som börjar driva bollen mot utgången. Men plötsligt vrider han runt på en enkrona och dundrar in 3-0 vilket stod sig halvleken ut.

Glada miner i paus och efter lite finslipande av positionerna kliver vi ut till spel igen. Segern känns ganska safe men för säkerhets skull dödar Arvid matchen fullständigt och gör sitt tredje mål. Här fick matchen avbrytas en stund för att brandinspektionen var tvungen att kolla så att det inte förelåg fara för eldsvåda i hallen – Arvid var glödhet. Han spolades av med kallt vatten och matchen kunde fortsätta. Dock blev det inte fler mål men en mycket övertygande 4-0-vinst blev en drömstart på dagen.

Match 2. Reymers – Aspudden 1-5

Förlusten går ju inte att snacka bort men vi fick plocka ut orättvist många bollar ur eget nät. Bl a annat lyckades vi göra två oturliga självmål (ett riktigt snyggt faktiskt – Ludde fick träff med pannan på en av motståndarnas hörna. Otagbart för stackars Arvid i målet). Hur som helst gör vi dagens svagaste insats. Det blir 0-3 ganska direkt och våra killar börjar springa lite hur som helst och positionerna glöms bort. Dock kämpar vi hela matchen som vanligt och det är roligt att se. Efter matchen var det heller inga sura miner.

Lunch och picknick i konstgräset.

Match 3. Reymers – Vasalund 1-1

Nu gick vi tillbaka till vår vanliga diamantuppställning. Vi möter ett revanschsuget gäng som bjuder på betydligt bättre motstånd den här matchen än den förra. Vi tar ledningen och vi får en tydlig vinnarkänsla i laget, kanske beror det på att vi vann så klart i första mötet eller så känner vi att vi faktiskt är bättre. Men, motståndarna kvitterar och detta på en straff. Jag vet faktiskt inte varför det blev straff men det var säkert helt korrekt dömt. Axel hade händerna på bollen men skottet gick inte att hålla. Dock revanscherade han sig någon minut efter då han fick sina fingertoppar på ett svårt skott och tippade bollen utanför sin stolpe. Det ska även tilläggas att vi hade en rad vassa målchanser men motståndarna hade en bra målvakt.

Lite paus igen då några passade på att äta lite mellis.

Match 4. Reymers – Aspudden 0-3

Även den här matchen spelar vi med diamanten. När det presenterades för spelarna kunde vi höra ett missnöjt sorl – kanske trivs dom bättre med 2-2-uppställning. Hur som helst måste vi framöver alltid spela med diamanten, detta bara för att visa att det är vi och inte spelarna som bestämmer.

Nu skulle vi få revansch och vi var riktigt taggade inför matchen. Dock så rann det in även i denna match in några snabba bollar och det stod 0-3 ganska tidigt även i denna match vilket kändes lite otacksamt. Det märktes att det var sista matchen för dagen för båda lagen. Det var ganska grinigt på planen och tyvärr släppte domaren alldeles för mycket. Tydligen förekom även en del trash talk därute och våra söta små änglar fattade såklart ingenting av någonting. Nåväl, 0-3 stod i halvtid.

I pausen fick killarna gnälla av sig lite och det verkar som det hjälpte. Dom samlade mod och hittade en stor portion med jävlar anamma och körde över motståndarna under resterande 15 minuter. Dock utan att få in bolljäv…! Vi hade massor med avslut, bl a drar Mika till på en volley och får till ett sagolikt skott. Tyvärr är alldeles för få avslut på mål, och vi fick även se motståndarnas målvakt briljera vid ett par tillfällen. Men vi parkerar på deras planhalva och vinner tillbaka bollen snabbt efter att vi tappat den. Vi får till av slut i många av våra anfall och killarna slutar aldrig att kämpa. Vi avslutar med flaggan i topp med dagens bästa halvlek. Idrott är dock ofta grymt - dom var verkligen värda att få in ett par bollar.

Sen fick dom medaljer och glädjen var total. Moltas tappade iofs bort sin ca 15 minuter senare. I bilen. Helt ofattbart, han har tappat den i bilen men den har på något sätt upphört att finnas. Men det är en annan historia.