Reymersholms IK
Fotboll

Reymers - DIF 6-3
2015-04-25 12:53
Vi tog emot DIF i årets hemmapremiär och det blev en underhållande match i ganska ok väder. 6-3 till oss och även om vi försöker att inte lägga så mycket fokus på siffrorna så är det kul för killarna att dom känner att dom får betalt för sitt slit.

Innan matchen pratade vi om att vara modiga på planen. När vi har bollen ska vi våga titta upp och hitta en kompis med pass eller utmana våra motståndare med en dribbling. När motståndarna har bollen ska vi våga gå på och vara jobbiga att spela mot. Jag tycker våra killar gjorde detta på ett mycket fint sätt.

Vi tog direkt kommandot i matchen och spelade på deras planhalva åtminstone de första tre minuterna. Vi skapade många lägen och tog avslut och en boll fick vi in i matchens inledning. DIF reste sig en aning och kom upp på vår planhalva men vi spelade resolut och vann bollen av dom ganska lätt. Trots att spelet jämnade ut sig en aning tycker jag att vi var det klart bättre laget i första halvleken. Spelarna hade en tanke med det mesta dom gjorde och vi jobbade hårt både offensivt och defensivt. Stort plus till Alexander som motvilligt stod i mål (vi lottade..) och bara släppte in en enda boll.

I pausen verkade det som att DIF-ledarna hade gjutit lite mod i sina spelare för när andra halvleken startar kändes matchen betydligt jämnare. Dom får lite längre anfall och stundtals är det virrigt framför vårat mål. När vi har bollen fortsätter vi dock att visa upp ett fint och fartfyllt anfallsspel, ofta genom kanterna. Vi får också till en hel del avslut och det blir en del mål åt båda hållen.

På det hela taget tycker jag, givetvis något enögt, att vi äger hela matchen idag. Vi spelar både ett jättefint försvarsspel där vi vinner bollen i nästan varje duell och ett anfallsspel med fart och variation. Dessutom kryddas alltsammans men flera fina avslut.

Det är svårt att undgå att notera hur mycket killarna har utvecklats. Bolltekniken har gått framåt rejält - dom känns mer och mer trygga med bollen. Även speluppfattningen har förbättrats. Det är fortfarande grötigt bitvis men dom tar också många bra beslut under matchen.

Jag vill också nämna att det var ett mycket glatt och trevligt gäng vi mötte. Bra stämning på och runt planen är jätteviktigt för spelarna i båda lagen.