Fotboll

Reymers Damer till slutspel i Rimbo Damcup
2016-02-06 19:21
Mååål....
Som klar två i gruppen och med endast en uddamålsförlust mot favoriterna Rimbo IFs förstalag, tog dig sig Reymers Damer till slutspel i inomhusturneringen Rimbo Cup dam.
- Jag är mycket imponerad av tjejernas insats och inställning, säger tränaren Johan Carlsson.

Trevande inledning

Dagen inleddes med att laget spela oavgjort mot Vallentuna DF. Det blev en något trevande inledning, men ju längre tiden gick, dessto mer började spelarna hitta varandra. Vallentuna tog ledningen efter 11 minuter, tre minuter senare kvitterade Reymers genom Yanet Birhanu Terfassa.

Förlust mot favoriterna

I gruppspelets andra match ställdes Reymers Damer mot de favorittippade tjejerna i Rimbo IF. I den matchen hade pusselbitarna börjat falla på plats, inte minst fungerade försvarsarbetet i stort sett fläckfritt. Reymers spelade jämt med Rimbo, men Rimbos effektivitet framför mål var något bättre än Reymers och i slutet av match kunde hemmalaget ta ledningen med 1-0 - ett resultat som sedan stod sig matchen ut.

Bra spel, bra inställning

Trots förlusten var lagledningen mycket nöjd med insatsen och uppmanade spelarna att ta med sig inställningen och spelet in i de två avslutande matcherna. En uppmaning som tjejerna tog fasta på och vann båda matcherna med 4-0 mot Ursviks IK och 5-0 mot BKV Norrtälje.
- Jag är mer än nöjd med dagens insats, konstaterade en påtagligt glad tränare efter den avslutande matchen. Att endast släppa till två mål i en inomhus turnering är väldigt imponerande.