Reymersholms IK
Fotboll

Reymers-Karlberg 7-3
2015-05-10 20:43
Även om resultatet blev tydligt till vår fördel så bjöds vi stundtals på hög spänning. Dock så ägde vi stora delar av matchen men KB imponerade genom att hämta upp ett 3-0 underläge till 3-3. Kanske var det nyttigt för våra spelare att inse att matchen inte är slut förrän domaren blåser av.

Då även denna match var flyttad kunde vi inte spela den på Tanto trots att vi var hemmalag utan vi fick återigen bege oss Kristinebergs ganska trista plan. Nu när man har varit runt och sett lite olika planer tycker jag att ingen överträffar Tanto i mysighet där det ligger inbäddad i vacker grönska och långt från betong och bilar.

De senaste matcherna har vi visat upp fantastisk inställning från start vilket är viktigt. Vi tar återigen kommandot direkt och spelar på KB:s planhalva mer eller mindre ostört i ca 3-4 minuter. Vi skapar massor av lägen och innan fem minuter har gått leder vi med 2-0. Därefter jämnas matchen ut en smula men vi är det bättre laget under hela halvleken och lyckas även få in en boll till. 3-0 efter 20 minuter.

I andra halvlek kommer KB ut med en annan inställning och påbörjar en imponerande upphämtning och dom ger sig inte förrän dom kvitterat till 3-3. Vi börjar bli nervösa och spelet är helt jämnt. Vi kommer inte fram till lägen lika enkelt men det gör inte KB heller. Men så sprintar Didde plötsligt förbi deras back och sätter ett förlösande 4-3. Ytterligare lite nervöst spel fortsätter innan Ludde krigar in 5-3 och därefter kommer vi i anfall efter anfall och matchen slutar till slut 7-3.

Matchen var ytterligare ett kvitto på vilken trevlig utveckling våra spelare har haft. Karlberg vann över oss för ganska precis ett år sedan med 5-1 och jag minns dom som ett betydligt bättre lag än oss.