Reymersholms IK
Fotboll

Förlust hemma mot serieledande Ängby IF
2016-05-27 23:16
Lite småmulet och småkallt var det på Zinkensdamms IP när serieledande Ängby IF kom på besök. Reymers ställde upp med ett åderlåtet lag på plan. David Nyberg, Christian Franzén, Matthias Olsson, Robert Irestam, Daniel Alderstad, Leo Eriksson, Paulo Fortes da Cruz och Elton Eiransson var alla otillgängliga p.g.a skador, avstängningar och andra förhinder. Det öppnade dock för German Baldé Ortigosa samt de tre P01:orna Tom Vines, Daniel Rosén och Leonard Frimert som alla gjorde tävlingsdebut för Reymers. Dessutom var assisterande tränare Niklas "Bergkamp" Gissberg på bänken och såg hungrig ut!

Första halvlek var ganska avvaktande och båda lagen spelade disciplinerat och säkert i försvarsspelet. Ängby hade lite mer av bollen men i målchanser var det ganska jämnt. Efter 30 minuter blir Filip Evertsson nerdragen i straffområdet. Trots protester från Ängbyspelare att "det var ju 10 meter utanför" dömde domaren straff och Jocke Höjer satte säkert 1-0. De har konstiga meter i Ängby. Precis innan halvleksvilan drar en Ängbyspelare iväg ett skott på vinst och förlust som glidstudsar över ryggen på en medspelare och sedan går i en båge över en chanslös Daniel i målet. 1-1 i halvlek.

I andra halvlek blir spelet öppnare och Reymers orkar inte hålla disciplinen i försvarsspelet och Ängby gör rättvist 2-1 och även 3-1 och 4-1 i slutet av matchen. Om lagkaptenen Pontus Näsströms 25 meters häxpipa hade gått ribba in i stället för ribba ut vid ställningen 1-2 kanske vi hade fått lite mer energi. Det blev en rättvis seger till Ängby till slut, men vi var ändå glada över att se tre av våra unga spelare debutera i den gröna tröjan. Extra kul var det att se unge Tom Vines göra en hel match på innermittfältet. Kameramannen tycker också att skåningen Sebastian Sköld är ett härligt tillskott till laget med sitt lugna och kloka försvarsspel. Synd bara att Nypan inte slängde in sin joker Niklas "Bergkamp" Gissberg på slutet!