Skön seger i hemmapremiären
2016-04-25 02:00
Tvåmålsskytten Lovisa Carlsbecker kramas om av Yanet Birhanu Terfassa och Elin Öhling.
Dagen bjöd på regn, snö och hagel och en temperatur som bäst runt sex grader. Men lagom till lagens uppvärmning på Tanto BP, upphörde nederbörden och man kunde skönja en sol genom sprickorna i molntäcket.

Vid avsparken var det ett mycket taggat Reymers Damer som tankad av solstrålarna ville väldigt mycket - kanske rent av litet väl mycket... Det blev ett par stressiga första minuter där ett motlägg vid Reymers straffområde mycket väl kunde ha resulterat i ett tidigt ledningsmål för gästande Sollentuna FK.

Efter denna inledning fick Reymers Damer litet bättre kontroll över sitt spel och i den 4:e matchminuten fick Lovisa Carlsbecker en löpboll på vänsterkanten. Hon rundar sin back och fintar bort den utrusande Sollentunakeepern och kan slå in Reymers ledningsmål i tom bur – se målet här!

Vi fick se många fina intentioner, men de avgörande momenten sitter inte där riktigt än. Fatima Tebibel visade dock fin känsla också i de avgörande momentet, när hon med en perfekt lyftning friställer Lovisa Carlsbecker se målet här! Därmed står det 2-0 till Reymers Damer efter 12 spelade minuter.

Trots att Reymers nu får ett relativt starkt grepp om händelserna plan, så står sig resultatet halvleken ut.

I andra halvlek börjar orken tryta på sina håll och intensitet i Reymers lagarbete mattas något. Där med får också Sollentuna litet mer att säga till om. Men Reymers backlinje och Maria Knutsson i mål, visar upp en trygg stabilitet matchen igenom - inte minst mittbacksparet Annelie Andersson och Eva Sandström.

I den 59:de matchminuten får Yanet Birhanu Terfassa en passning av Roya Noori mitt på Sollentunas planhalva. Hon klipper till direkt och får se bollen dala neslicka ribbans underkant bakom en chanslös målvakt i Sollentunamålet – se målet här!

Sista tjugo minutrarna är det flera av spelarna som går på vilja och inställning. Det leder till ett misstag i det egna straffområdet och Sollentuna kan reducera till 3-1 när det är 14 minuter kvar av matchen.

Reymers rider dock kallt ut de sista minutrarna och vi kan notera en seger med 3-1 i lagets hemmapremiär.

Nästa match för Reymers Damer är söndagen den 8 maj, då laget beger sig till de norra förorterna för att ta sig an Hässelby SK FF på Hässelbygårds BP.