Fotboll

Storseger på bortaplan
2016-05-09 00:30
Glada miner efter 6-1-segern mot Hässelby SK FF.
Reymers Damer avslutade denna soligt sommarvarma helg på bästa tänkbara sätt. Visserligen var inledningen på matchen mot Hässelby SK FF på Hässelby Gårds BP, litet trevande och nervöst stressig, men det var Reymers som tog ledningen i den 6:e matchminuten genom en bredsida av Atti Holst framspelad av Lovisa Carlsbecker.

Trots ledningen fick inte Reymers-spelarna riktigt till det – det lite nerviga och stressiga spelet fortsatte och passningarna ville inte riktigt hitta hem.

I den 20:e matchminuten
kom Hässelby så runt på högerkanten och kunde slå in kvitteringen bakom Reymers-keepern Maria Knutsson. De följande 20 minutrarna blev en krampaktig kamp för Reymers. Det blev något lugnare när Lovisa Carlsbecker kunde se till att laget gick till pausvila med en 2-1-ledning.

Under pausen tryckte
lagledningen på att laget skulle möta Hässelby högt och sätta press på deras spelare tidigt på deras planhalva. Detta tog spelarna till sig och under andra halvlek var det mesta av spelet förlagt på motståndarnas planhalva.

Den höga pressen gav också resultat då lagkaptenen Elin Öhling i matchens 57:e minut kunde öka på Reymers ledning till 3-1, snyggt framspelad av Yanet Birhanu Terfassa.

I mitten av halvleken stängde sedan Reymers igen butiken med tre snabba mål på fem minuter.

4-1 signerades av Lovisa Carlsbecker, än en gång var det Yanet Birhanu Terfassa som svarade för framspelningen. Blott en minut senare satte Lovisa press på Hässelbys målvakt och lyckades sno åt sig bollen och slå in lagets 5:e och sitt eget 3:e mål i tom bur.

Yanet Birhanu Terfassa fastställde
sedan elegant slutresultatet till 6-1 i den 74:e matchminuten, fint framspelad av Cecilia Sandström.