Reymersholms IK
Fotboll

Genrep inför Spanien
2018-06-03 23:00

Med en vecka kvar till R E S A N så avslutade vi Sanktans vårsäsong med två hemmamatcher under obarmhärtig sol. En förlust och en vinst blev resultatet. Personligen har jag inte haft nöjet att bevittna någon av de numera klassiska bataljerna ”Djurgårdskrossen” eller ”Tiki-Taka-matchen” i Saltis så det jag såg var ett steg framåt sedan de två senaste omgångarna.

Reymers – Mälathöjden 1-3

Vi gör en mer än godkänd första halvlek. Vi vinner många dueller, lyckas ofta med den höga pressen som Sebbe och Fia beställde samt försöker ha lite kyla när vi har bollen. När vi spelar långt går bollen längs marken och med en planerad adress. Det blir inte så många chanser för något av lagen, 1-1 i paus efter varsitt självmål.

I paus gör Mälarhöjden ett målvaktsbyte som skulle prägla andra halvleken. Inte för att den nya målvakten glänste så värst men målisen från första halvleken tog nu plats i backlinjen – det blev åka av vill jag lova. Han må ha haft en prydlig frisyr och nördiga glasögon men shit vad han kunde lira boll. Mälarhöjden tog över och våra killar jagade boll i ett tempo som i värmen sjönk för varje minut som spelades. Ett par vackra solomål (från målbur till målbur) av nämnda målvakt från första halvlek punkterade matchen och förlusten går inte att snacka bort. En liten lärdom blir att försvar spelar man över hela banan. Det var lite väl loja försök att stoppa deras superkille högt i planen och när han väl var framme vid backlinjen kunde inget göras. Vi tar med oss första halvlek – bra inställning och bra spel!

Reymers – Boo 7-3, kanske 7-4.

Min bild av Boo är att dom har ca 25 st 06-lag som alla håller ungefär samma nivå som BPs akademi så jag hade ställt in mig på förnedring. Så blev inte fallet. Vi fick in lite nya fräscha killar medan några hade en match i kroppen. Matchen var spelmässigt ganska jämn så siffrorna blev lite väl stora. Min upplevelse var att vi hade ett jämnare lag medan Boo hade två, tre spelare som var tydligt bättre än övriga laget. Dessa två, tre spelare spelade dock väldigt moget och gjorde sina kompisar bra genom tryggt spel med boll och fina passningar. Dock vann vårt kollektiv till slut med god hjälp av superbt målvaktsspel av Elias och Axel. Trots att vi och dom långa stunder parkerar i varandras straffområde så blir de flesta målen till efter kontringar och några är riktigt vackra där vi helt frispelar någon kompis som bara lägger in den i öppet mål. Rättvis seger.

Det var varmt idag. Det syntes bl a på skillnaderna mellan de första och andra halvlekarna. Allt blir jobbigt. Att jaga hem, att möta passen, att gå in i duellerna, att titta upp när man har bollen – allt. Heder åt våra kämpar som genomförde matcherna så bra som dom gjorde.