Reymersholms IK
Fotboll

4-2 till Reymers i El Classico de Södermalm
2017-05-05 22:37
En strålande fin vårkväll och en helt nybyggd läktare på Tanto BP utgjorde inramningen på fredagskvällens El Classico de Södermalm mellan Reymers och FC Krukan. Det blev en 4-2 seger vilket är ett litet trendbrott då Reymers haft svårt i derbymatcherna mot Krukan i flera år. Detta möte vann dock Reymers klart rättvist med 4-2 efter en mycket stabil och bra första halvlek där man tog ledningen med 3-0. Reymers hade flera bra målchanser till i första halvlek och fick även ett mål underkänt för offside. I andra halvlek lyfte sig Krukan och matchen jämnade ut sig och matchbilden blev också lite ryckigare, men Reymers fortsatte att skapa målchanser, så segern kändes ganska säker hela andra halvlek.

Kamerateamet missade tyvärr att filma första målet som Jocke Höjer gjorde. Detta berodde på att det inte alls såg ut som om Jocke Höjer skulle hinna fram och göra ett avslut på bollen som spelades över backlinjen. Jocke överraskade dock både kamerateamet, Krukans mittback och målvakt genom att inte bara hinna fram till bollen utan också elegant lobba bollen över målvakten i mål!

Hela laget gjorde en mycket stabil match och det var kul att se att alla spelare som kom in från bänken också gjorde bra insatser. Detta var i alla avseenden en gedigen lagseger och alla antydningar till farliga målchanser för Krukan tog Daniel Ahlenius i målet som vanligt lungt hand om. Kamerateamet på den nybyggda läktaren väljer ändå att lyfta fram mittfältsmotorn Henrik Hagren som matchens lirare. Vi noterade också att det fanns skåningar i båda lagen men att Reymers skåningar var bäst, vilket ju är precis som det ska vara. Fedegytt helt enkelt! Slutligen hade Reymers flera starka spelare på läktaren på grund av skador och förkylningar så det ser onekligen bra ut för fortsättningen på säsongen!