Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Reymers Höstcup spelas under två helger i oktober då hundratals lag besöker oss och våra fina fotbollsplaner. Cupen är en perfekt höstavslutning för alla breddlag. Årets cup är för pojkar födda 2008-2011 samt för flickor födda 2007-2012.

Anmäl er direkt på cupsidan
Följ oss på Instagram kontot: reymershostcup
Tusen tack alla hjältar på årets Höstcup
2019-10-14 09:17

TUSEN TACK TILL ALLA ER HJÄLTAR SOM STÄLLDE UPP PÅ REYMERS HÖSTCUP!

 

Alla i sekretariatet, roddare, grill o cafe samt alla domare.
Och extra stort tack till årets cupgrupper!
Det är tack vare er alla som cupen blev lyckad!


Vi gjorde det tillsammans!


Hela 155 lag deltog i Reymers Höstcup 2019
2019-10-14 09:10

I årets upplaga av Reymers Höstcup deltog hela 155 lag och sammanlagt spelades 620 matcher på Tanto BP och Zinkensdamms IP.


Vi vill rikta ett stort tack till alla gästande lag som bjöd på rolig fotboll i form av spännande matcher och otroligt trevliga blivande fotbollsstjärnor.


Vi vill också tacka alla ideella hjältar och domare som ställde upp och tog emot lagen i sekretariat, i café och grill samt på planen.

 

Tack alla ni som deltog i cupen och varmt välkomna nästa år igen!

 

Bilder från cupen har vi lagt upp på Instagram kontot: reymershostcup


Reymers 120-års firande på Tanto
2019-09-04 10:23

Vilket fantastiskt 120-års firande vi fick söndagen den 1 september då vi firade dagen på Tanto BP.
Det blev en perfekt födelsedag med sol och värme som vi kunde njuta av vid fotbollsplanen.

På Tanto spelades matcher från morgon till eftermiddag och många underhållande matcher bjöds vi på i det fina vädret.


Nostalgitältet var välbesökt där vi visade upp Reymers fantastiska historia med gamla matchställ, matchprogram, böcker och artiklar. Många fina minnen från förr fick många besökare att le när de hittade en del av sin historia och kunde minnas tillbaka.


Tävlingarna var många sugna på att delta i för att vinna fina priser från  Nike som dagen till ära bjöd på vinsterna i frågesporten och tipsrundan. Vi kontaktar alla vinnare per telefon i veckan. Skottborgen från Stadium var väldigt populär och en och annan passade på att köpa sin Reymers tröja hos dem på plats.

 

Stort tack till alla som hade vägarna förbi eller på annat sätt firade vår stora dag i söndags.


Bilder från firandet hittar ni här


Reymersholms IK - En pigg 120-åring
2019-08-30 11:42
29 augusti 2019 kan man läsa denna artikel på stff.se


Denna fredag är det dags för "Laget bakom namnet"-special. Reymersholms IK är en av våra äldsta klubbar och fyller 120 år den 1 september. Även fast åldern är hög är föreningen ung och pigg. Födelsedagsbarnet som har ett av Stockholms sex lag som har spelat i herrallsvenskan har över 50 lag i seriespel och sprudlar av energi.


När bildades laget?

Reymersholms IK bildades 1899-09-01


Varför bildades laget?

För att idrott började bli populärt. Totalt bildades runt 100 föreningar under 1800-talet.


Hur fick laget sitt namn och hur kom klubbmärket till?

Från början hette klubben Jakobsberg IF efter Jakobsbergs malmgård på Södermalm men relativt snart byttes namnet till Reymersholms IK. Föreningen bildades på Dybecks Café på Långholmsgatan


Geografisk hemmaort?

Västra Södermalm, Zinkensdamms IP byggdes till Reymersholms IK 1939 när planen på Långholmen försvann när Västerbron byggdes.


Vilket mål har laget med verksamheten?

Så många som möjligt så länge som möjligt.


Har laget eller har laget haft några kända profiler?

Hilding "Moggli" Gustafsson spelade i högsta serien för Reymers i fotboll, ishockey och bandy. Har var även landslagsman i alla tre sporterna, vilket bara 7st personer har klarat av.

Nazanin Vaseghpannah, landslagsspelare både i fotboll och futsal.


Lagets största framgång?

Avancemanget till Allsvenskan 1941.
I Stockholms FF:s jubileumsbok skriven av Leif Ekstig och Claes-G Bengtsson står att läsa: Våren 1941 sattes publikrekord på "Zinken" när Reymersholms IK kvalade mot IFK Eskilstuna och publiksiffran uppgavs vara 11 543 åskådare, men enligt polisens uppskattning var det uppåt 17 000 som såg matchen. Folk stod på gatorna och många hängde i träden runt arenan när "Reymers" vann med 3-0 och gick upp i allsvenskan.


Mest minnesvärda match eller händelse?

Reymers blev deporterade från Zinkensdamms IP till Råsunda. Så när första vårmatchen spelades anordnade Reymers vårmarschen till Råsunda med 6 000 deltagare. Reymers var således före både Hammarby och AIK att anordna marscher till hemmapremiären.


Finns det något mer att berätta om laget?

Reymers hade kvalificerat sig för semifinal i Svenska Cupen i början av femtitalet och samtidigt hade de blivit inbjudna av Excelsior Rotterdam som då var den stora klubben i Rotterdam för en vänskapsmatch. Reymers A-lag åkte till Rotterdam och spelade inför 30 000 åskådare samtidigt som B-laget förlorade semifinalen i Svenska Cupen.


Det finns naturligtvis mycket mer som har hänt i Reymersholms långa historia, på söndag den 1 september kl. 9-16 firar klubben sina 120 år på Tanto BP och då finns möjligheten att ta del av en hel del häftiga saker som har hänt i föreningen. Det går även att köpa ett signerat ex. av boken "Reymersholms IK - 120 år på västra Södermalm" som är skriven av Mats Fager och Tord Eriksson.


Vi tackar Reymersholms IK:s Johan Carlsson för svaren! Vi passar även på att gratulera den 120-åriga föreningen hälsar Stockholms Fotbollsförbund som skrivit artikeln om Reymers 120 år.

Över 60 lag anmälda till Höstcupen
2019-07-03 10:56
Idag har 62 lag anmält sig till årets upplaga av Reymers Höstcup och cupen väntas bli fullbokad.

Höstcupen spelas under två helger i oktober på Tanto BP samt på Zinkensdamms IP fina konstgräsplaner, mitt bland de fina kolonilotterna på Södermalm.

Förra året fick vi besök av många fina klubbar och det spelades fotboll från morgon till kväll. Många riktigt spännande matcher bjöds vi på!
Och vädret vi hade var perfekt. Det var väldigt tacksamt att spela fotboll i strålande solsken i oktober.

Även i år förväntas cupen bli fullbokad så man bör inte vänta för länge med sin anmälan. 

- Förra året fick vi tyvärr tacka nej till flera lag då det helt enkelt inte gick att utöka grupperna mer, säger Susanne Wallingstam som är ansvarig över cupen.
I år har vi lyckats utöka grupperna från start och hoppas att vi inte skall behöva säga tacka nej till lag som vill vara med.

Nu längtar vi redan till cupen som är en stor fotbollsfest och för många lag en fin avslutning för säsongen.

Anmälan görs på cupsidan

Nyheter från våra lag