Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Vill du börja spela fotboll och är född 2013-2015. Läs mer om Eftis och anmäl dig här
Tävlingsmatcher skjuts upp – i övrigt som tidigare meddelar Stockholms Fotbollsförbund
2020-04-07 13:20


Under hela dagen igår har Stockholms Fotbollförbunds ledning suttit i möte för att tydligt kunna kommunicera när seriespelet för vår verksamhet skall kunna starta.


Då förtydligande behövs runt skillnader mellan träningsmatch och tävlingsmatch samt om rekommendationen som rör begränsning om sammankomst på 50 personer, har ledningen nu på kvällen tagit beslut om att ytterligare skjuta upp alla tävlingsmatcher till att tidigast starta fredagen den 17 april för att få mer tydlighet.


Vi har på kvällen varit i dialog med flera personer på olika instanser och kommer behöva analysera deras svar.


Vi kommer att återkomma med information tidigt nästa vecka. Om stora förändringar skulle ske inom de närmsta dagarna kommer ett nytt besked.

Tills vidare gäller samma beslut som i fredags; att träning, camper och träningsmatcher kan genomföras om de rekommendationer och riktlinjer som finns följs.


Direktiv till Reymers lagen:

De matchtider som var bokade i helgen tillfaller hemmalaget och kan användas som laget anser är bäst enligt gällande riktlinjer.

Under påsken har kansliet stängt skärtorsdagen och fram till annandag påsk. Sedan är vi tillbaka igen på mail och telefon som vanligt.

 

Med vänlig hälsning, Reymers

Riktlinjer för ungdomsverksamheten med anledning av coronaviruset
2020-04-07 13:18

Riktlinjer för ungdomsverksamheten med anledning av coronaviruset


Riktlinjer från och med 7 april 2020:

För att minska smittspridningen av det nya coronaviruset ber vi alla ledare, vårdnadshavare och spelare att följa dessa riktlinjer från Reymers.
 
Folkhälsomyndigheten och Svenska Fotbollförbundet säger att:
- Fysisk aktivitet är bra för folkhälsan, idrott och träning ska därför fortsätta
- Aktivitet utomhus uppmuntras och innebär betydligt mindre smittspridningsrisk
- Det går att spela träningsmatcher
 

Vi vill för spelarnas skull fortsätta med träningar och matcher, men det innebär att vi behöver sätta spelarna i absolut fokus genom att minimera antalet åskådare och ha strikta rutiner för vår verksamhet. Följer vi riktlinjerna kan vi ge spelarna en fortsatt fast punkt i vardagen.

STANNA HEMMA VID SYMPTOM
Skulle spelare visa på influensasymptom så behöver hen stanna hemma. Inga undantag, inga chansningar. Det gäller även tränare. Insjuknar man under idrottsaktivitet ska man gå hem direkt. Spelaren kan återvända till träning 48 timmar efter att hen är symptomfri.
 
INGEN PUBLIK VID TRÄNING ELLER MATCH
Eftersom allmänna samlingar på mer än 50 personer inte är tillåtet ber vi er föräldrar att i så liten utsträckning som möjligt stanna kvar vid träningar och matcher. Lämna av och kom tillbaka vid avslutad träning/match.
 
S:T ERIKSCUPEN
Stockholms FF kommer lämna besked måndag 6 april kring tävlingsmatcher i S:t Erikscupen. Vi återkommer med besked.

OMKLÄDNINGSRUM
Vi avråder starkt från samlingar och ombyte i omklädningsrum. Spelarna kommer ombytta, går hem utan dusch. Genomgångarna är korta och sker vid planen. 
 
HANDHYGIEN
Alla uppmanas till god handhygien generellt.
 
VATTENFLASKA
Spelare har med sig egen vattenflaska och dricker endast ur sin egen flaska.
 
HÄLSNINGAR
Vi hälsar på varandra med armbågen.

Vi har inga ” heja ringar” innan match
  
MÖTEN OCH RESOR
Träningmatcher inom distriktet går bra. Inga matcher eller resor utomlands eller utanför distriktet (Stockholms FF). Undvik matcher mot lag från andra distrikt.

Undvik föräldramöten, håll dessa via video eller telefon.

  
Reymers

"Vi vill vinna på att spela schysst"
2020-04-06 14:44
6 april 2020. Artikel skriven av Stockholms Fotbollsförbund 

"Vi vill vinna på att spela schysst" 

Inför säsongen 2019 införde Stockholms FF möjligheten att bli distriktets schysstaste lag i seniorserierna. Reymersholms IK knep utmärkelsen Årets Fair Play-lag i division 4 herrar och vi har stämt av med klubbens sportchef Niklas Gissberg om hemligheten bakom lagets fina pallplacering.


- Gemenskapen inom gruppen och att vi trivs med varandra är det stora. Sedan har vi även pratat om vikten av att inte bli avstängd. Vi höll oss hela tiden lugna ute på planen och vi spelade vårt spel samt respekterade domarens beslut. Vi hade hellre tagit steget upp i divisionerna, men alla involverade är ändå nöjda med hur vi uppträdde, konstaterar Niklas Gissberg.


Ni vann med totalt 1,09 poäng/match (det gäller att ha så lite poäng som möjligt), i vilka situationer generellt är det svårt att undvika korten?
- Matcher som inte går vägen resultatmässigt, då kan humöret svikta, erkänner Gissberg.


Har ni en hetsporre i laget eller låg flera spelare bakom poängskörden?
- Korten var utsprida på flera olika spelare, så vi hade ingen specifik spelare som stack ut i mängden, säger Gissberg.


Somalia United skuggade er och slutade på en fin andra plats i Fair-Play ligan. Hur var matcherna mellan er?
- Det var välspelade matcher båda två med fokus på fotbollen och inga fula efterslängar eller satsningar. Domarna ska även hyllas, de hade en bra nivå, berömmer Gissberg.


Hur förbereder ni er för att försvara titeln säsongen 2020?
- Självklart vill vi att samma rykte följer med oss även nästa säsong, men målsättningen är att ta dubbeln 2020, serien och Fair-Play. Vi vill visa att man kan spela schysst och vinna på det, säger Gissberg.


Lycka till i både seriespel och kampen om att försvara titeln i Fair-Play ligan division 4 herrar!
- Stort tack!


Fakta Fair-Play ligan

Fair Play-poäng har delats ut enligt nedan. Totalpoängen har sedan delats med med antalet spelade matcher. Minst poäng vann.


1 poäng = Gult kort
2 poäng = Lindrig utvisning (målchans)
3 poäng = gult kort + ytterligare gult kort = lindrig utvisning
3 poäng = Gult kort + i senare skede lindrig utvisning (målchans)
4 poäng = Grov utvisning
5 poäng = Gult kort + i senare skede Grov utvisning


Artikeln av Stockholms Fotbollsförbund hittar ni här
http://www.stff.se/arkiv/2020/04/vi-vill-vinna-pa-att-spela-schysst/

All tävlingsverksamhet som administreras av StFF skjuts upp
2020-04-01 17:00

Hej ledare, lagledare och tränare!

Under dagens presskonferens 1 april 2020 meddelade Folkhälsomyndigheten (FHM)
att de utifrån regeringens förbud, har kommit ut med nya rekommendationer.
Där står att matcher, träningsmatcher, tävlingar och cuper ska skjutas upp för att minska smittspridning av coronavirus.

Stockholms Fotbollsförbund meddelar nu att all tävlingsverksamhet som administreras av StFF skjuts upp med omedelbar verkan. Läs mer här
http://www.stff.se/arkiv/2020/04/seriespelet-skjuts-upp/

I Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer finns att läsa:
Idrottsföreningar bör om möjligt hålla träningar och andra idrottsaktiviteter utomhus, skjuta upp matcher, träningsmatcher, tävlingar och cuper och begränsa antalet åskådare.

I Reymers gäller detta även intern matcher.


Träningar
Idrottsföreningar kan dock fortsätta träna – så länge de följer Folkhälsomyndighetens riskbedömning, rekommendationer för idrott och träning

Tillfälligt kommer Reymers även att justera träningsschemat för vissa av lagen som en del av de nya direktiven.

För de lag som tränar på Västberga utgår träningstiderna och inga ersättningstider kommer att tilldelas. Detta för att man inte skall åka kommunalt till träningen.

Vi kommer även att justera vissa av de yngre lagens träningstider där vi kan, för att minska antalet personer vid planen på samma gång.

Vilka lag detta berör meddelas till lagen per mail och kan komma att ändras tillbaka om nya besked kommer. Då återgår vi till ordinarie träningsschema.


Med vänlig hälsning, Reymers

Föreningsinformation inför seriestarten från Stff
2020-04-01 10:47
31 mars 2020

Föreningsinformation inför seriestarten från Stockholms Fotbollsförbund

Under kommande helg är det äntligen premiär för S:t Eriks-Cupen! Även våra seniorserier och våra cupomgångar fortlöper. Vi förstår att ni får många frågor från oroliga föräldrar i denna ovissa tid som är påverkad av Covid-19 och vi vill hjälpa er att bemöta dessa funderingar med fakta och tips.


Vi på Stockholms Fotbollförbund (StFF) följer alla presskonferenser Folkhälsomyndigheten (FHM) håller och tar del av alla FHM:s rekommendationer. Vi har dialog med Svenska Fotbollförbundet (SvFF) och tar del av deras rekommendationer och information. StFF:s ledningsgrupp har dagliga möten där vi tar beslut om vår verksamhets påverkan av Covid-19 och dessa möten fortgår under hela Corona-pandemin. Vi har tagit beslut om att inleda seriespelet enligt plan, hela beslutsunderlaget finns att läsa här!
Beslutet gäller tills vidare, men omprövas vid nya rekommendationer från FHM.


Varför spelas distriktsserier när SvFF ställer in förbundsserier?

SvFF ställer in förbundsserierna och rekommenderar distrikten att överväga en framskjuten seriestart. StFF har övervägt detta noga och kommit fram till ovanstående beslut.


Huvudargumentet till att förbundsserierna ställs in, är att vi inte ska resa inom landet. I högre serier spelar även rekommendationen om en folksamling på max 50 personer in. Vi anser att våra serier varken bidrar till resandet i landet och att våra föreningar utan större problem kan hålla åskådarantalet till 50 personer.

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att idrott ska fortgå och att det är bra för folkhälsan. Vårt beslut tar avstamp i denna rekommendation.


Fysisk aktivitet är bra för folkhälsan, idrott och träning ska därför fortsätta, anser Folkhälsomyndigheten. Träningar, matcher eller lokala cuper behöver inte ställas in med anledning av epidemin, och gym, simhallar och idrottshallar kan hålla öppet.

INGEN ska spela med minsta lilla symptom. Oavsett om det är träningsmatch eller seriefinal!


Läs detaljerad information kring Corona-pandemins påverkan på Stockholmsfotbollen.


I fredags införde Regeringen förbud mot sammankomster med fler än 50 personer. För idrottens del inkluderar detta antal inte spelare, ledare, domare och funktionärer. MEN! Det är oerhört viktigt att alla nu hjälps åt att inte överskrida denna gräns. Många träningar och matcher äger rum på idrottsplatser där flera planytor finns bredvid varandra och således är det många människor kring planerna samtidigt. Lag delar också ytor med andra lag och föreningar. Här följer några tips som ni föreningar kan kommunicera vidare till era spelare, ledare, föräldrar och övriga medlemmar. Det är oerhört viktigt att så många som möjligt nås av era regler och beslut för att minimera riskerna och att fotbollsspelande kan fortgå.


Träningar
  • Be föräldrarna att inte stanna kvar och titta på träningarna utan lämna barnen vid entrén till planytan där förslagsvis en ledare möter upp. Föräldrarna får vänta hemma eller gå en hälsosam promenad under tiden.
  • Ha inga samlingar inför och efter träningar inomhus. Om träningsgruppen behöver informeras, gå bort från planytan för att bereda plats för nästa lag.
Matcher
  • Planytor som inryms inom en större idrottsplats innebär än fler personer i rörelse. Detta medför att publikantalet lätt överskrider tillåtna 50 personer. Därför rekommenderar vi att matcher som spelas på idrottsplatser, spelas utan publik. Endast spelare, ledare och domare bör närvara. Föräldrarna kan då lämna barnen vid entrén till planytan där förslagsvis en ledare möter upp. Föräldrarna får vänta hemma eller gå en hälsosam promenad under tiden.
  • Matcher som spelas på en enskild plan, kan spelas med publik där maxgränsen är 50 personer. Dessa bör stå utspridda längs planen, även på avbytarsidan, men lämna avstånd till lagen som spelar.
  • Ha inga samlingar inför och efter matcher inomhus. Om laget behöver informeras, gå bort från planytan för att bereda plats för nästa lag.
  • Ha en bra dialog med era motståndare. Ta stor hänsyn om motståndarna vill flytta matchen. Försök komma överens.
  • Ett sista tips, med hjälp av appen Min Fotboll kan spelare och ledare dela filmklipp, bilder, referat, resultatrapporter och livesändningar för intresserade följare. På så sätt kan alla som stöttar ett lag ta del av det som händer kring lagets matcher utan att de behöver befinna sig vid planen. Mer info om Min Fotboll finns här!

Vi är i ett svårt läge där vi på bästa sätt måste försöka bidra till att minimera riskerna för smittspridning, och samtidigt ta ansvar för folkhälsan. Respekterar alla inblandade föreningarnas regler och följer dessa – kan fotbollsutövandet fortsätta på lokalnivå. Överlag gäller det att alla individer, lag och föreningar tar sitt ansvar och gör det bästa av situationen. Med sunt förnuft kommer man långt.


Vi är övertygade att fotbollen och idrotten kan vara en av många vägar genom den situation vi befinner oss i, vilket också Folkhälsomyndigheten betonar. Kan vi tillsammans, på bästa sätt, genomföra vårsäsongen med ansvar för varandra och varandras hälsa så kan vi gå stärkta ur detta.


Stockholms Fotbollförbund

Nyheter från våra lag