SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Reymersholms IK
Fotboll

Fotbollsskolan Eftis 2024

Nu är pojkar och flickor födda 2018 & 2019 välkomna att anmäla sig till fotbollsskolan "Eftis" som drar igång våren 2024.

 

Anmälan sker via denna länk.

Årsmöte RIK
2024-02-22 15:24

Kallelse till årsmöte Reymersholms IK

Årsmötet kommer att hållas torsdag den 14 mars 18.00.
Plats, OBS Eriksdalsbadet lokal Stora konferensen 90 pers.
Årsmöteshandlingarna finns tillgängliga på webben, www.reymers.se/dokument/?ID=5526 och i mappen Årsmöte 240314. Alternativt finns det möjlighet att läsa dokumenten på kansliet.
Valberedningens förslag finns tillgängligt från den 22 februari. Övriga handlingar, verksamhetsberättelse, årsredovisning/årsbokslut, revisorernas berättelser, verksamhetsplan med budget samt styrelsens förslag och inkomna motioner med styrelsens yttrande finns tillgängliga från den 7 mars.


Välkomna

Spelform 3 mot 3
2024-01-08 13:51

Under sensommaren 2023 så beslutade föreningen att införa spelformen 3 mot 3 för våra yngsta lag i Reymersholms IK. Det innebar att barnen födda 2017 som då gick på fotbollsskolan ”Eftis” bildade lag ett år tidigare än vanligt efter sin sista träning på fotbollsskolan. I och med att vi infört denna spelform i föreningen så innebär det också att ”Eftis” nu endast pågår under två säsonger i stället för tidigare tre. Precis som tidigare så erbjuds fotbollsskolan för de barn som fyller fem och sex år det året.

 

Bakgrunden till beslutet av att införa spelformen 3 mot 3 var för att erbjuda barnen matchspel i tidigare ålder, och organiserade träningar med känslan av att tillhöra ett lag. Men framför allt så vill vi uppnå den målsättning som Svenska fotbollsförbundet själva så bra beskriver i sin text på hemsidan ” (…) matcher och träningar ska vara glädjefyllda tillfällen där utgångspunkten är barnens behov. Alla spelare ska ges förutsättningar för att utföra många fotbollsaktioner. ”

 

Under hösten 2023 så gjordes ett gediget arbete, från att informera alla vårdnadshavare med barn födda 2017 om denna förändring, och där efter att engagera in dem som ledare för sina barns framtida lag. Det blev ett lyckat resultat där vi kunde bilda fyra lag för pojksidan och ett lag för flicksidan. Av de cirka 100 barn som ville fortsätta äventyret så var 33 % av dem flickor.

 

Under våren 2024 så ser vi fram emot att se våra sjuåriga pojkar och flickor inta spelplanen som kommer att inramas av en nyinköpt och uppblåsbar sarg, där förutsättningarna kommer att bli som bäst för glädjefyllda tillfällen med många fotbollsaktioner!

Nyårshälsning
2023-12-29 12:21

Nyårshälsning

 

Året 2023 har varit intensivt, utmanande och roligt. Vi växer i antalet medlemmar, i organisationen runt verksamheten med fler anställda och ekonomin växer. När vi tittar tillbaka på året som gått så kan vi konstatera att Reymers har haft en väl fungerande verksamhet som tidigare år. Detta är vi oerhört tacksamma för då det skapat en stabil grund för klubben.

 

Våra representationslag har spelat bra under säsongen. Herrarna har spelat i division 3 och slutade på en 4:e plats vilket innebar fortsatt spel i division 3. Damerna har spelat i division 4 och gick obesegrade genom seriespelet vilket innebär spel i division 3 det kommande året. I vår systerförening RFF har A-laget, genom en andra placering i tabellen, tagit steget upp till div 6 nästa år.

 

Futsal är en nyhet för Stockholmsfotbollen och en verksamhet som växer kraftigt. Säsongen 2022/2023 hade Reymers 11 lag i seriespel, från Herrar ned till P11 och F06.

 

Eftermiddagsfotbollskolan har varit mer populär än någonsin med drygt 400 barn i åldrarna 5 till 7 år, sommarfotbollskolans fyra veckor var väl fyllda med 400 deltagande barn. Reymers vår- och höstcup genomfördes på ett mycket bra sätt för både pojkar och flickor. Det var med 286 deltagande lag över tre helger med cirka 2500 barn och 570 matcher. Därutöver har vi spelat en stor mängd matcher i S:t Eriks-cupen med 55 lag i avslutade serier.

 

I klubben arbetar vi vidare med vår bärande värdegrund, så många som möjligt så länge som möjligt. Här vill vi lyfta fram arbetet i vår systerförening som gör det möjligt för våra äldsta ungdomar som vill fortsatt spela men inte satsa lika mycket tid att spela seniorfotboll. Vi vill även lyfta fram vår målsättning noll barn i kö där vi under året startat upp 6 nya lag med barn i olika åldrar från kön med intresseanmälningar.

 

Styrelsen har lagt planeringen för 2024 och vi satsar vidare på att höja kvalitén i fotbollsutbildningen för att locka till oss och behålla så många som möjligt i verksamheten. Det gör vi bland annat genom att fortsatt utöka ledarstaben med externa tränare för ungdomar i åldern 13-19 samt att erbjuda föräldratränare till lag i åldern 8-12 år professionellt stöd.

 

Vi ser därför med tillförsikt fram mot 2024 och tror att det kommer bli ännu roligare och ännu mera spännande än året som vi avslutar. Vår verksamhet är omfattande och den sköter inte sig själv. Vi vill passa på att tacka alla tränare, lagledare, materialansvariga, utbildningsansvariga, aktiva i café, webbansvariga, kassörer, föräldrar och alla barn och ungdomar som gjort klubbens verksamhet möjlig med hjälp av ett stort engagemang och mycket nedlagd tid.

 

Hans Förnestig Ordförande och styrelsen önskar er alla ett gott nytt år

Årsmöte RFF och RIK
2023-12-14 14:36

Kallelse Årsmöte 2024 Reymersholms FF och Reymersholms IK


Medlemmarna i Reymersholms FF (org.nr 802537-2585) och Reymersholms IK  (org. nr 802002–7945) kallas härmed till årsmöte 2024


Datum: söndag 11 februari 2024
Tider:

kl.15.00 Årsmöte RFF

kl.15.05 Kontroll av röstlängd, fika och utdelning av årsmöteshandlingar

kl.15.15 Årsmötet startar

kl.16.00 Årsmöte RIK

kl.16.05 kontroll av röstlängd, fika och utdelning av årsmöteshandlingar.
Kl.16.15 Årsmötet startar


Plats: Stora konferensen Zinkensdamm

Motioner  lämnas på kansliet senast 1 månad innan årsmötet.

För att ha rösträtt på årsmötet måste medlemsavgiften för 2023 vara betald. 
 
Då vi bjuder på fika och för vår brist på platser måste ni föranmäla er närvaro på årsmötet senast en veckan innan till kansli@reymers.se  


 
Varmt välkommen!

Presentation av Linn - ny sportchef för dam
2023-12-05 13:03

Mitt namn är Linn Karlsson, är 30 år gammal och är bosatt på Södermalm i Stockholm. Mitt eget fotbollsspelande startade i IFK Vaxholm som 5-åring, men större delen av min ”fotbollskarriär” har jag spelat i en annan blåvit klubb- IFK Lidingö.  Det var även där som min tränarkarriär startade samtidigt som jag spelade med Damlaget i Div 2. Jag coachade flickor födda 2001 under 2013-2016, en väldigt rolig tid i mitt liv. Därefter var jag i AIK en kortare sejour och coachade F16-U, innan jag bestämde mig för att ta en paus som tränare och satsa på mitt eget spelande igen. Säsongen 2021 kom jag som spelare till Reymers Damlag och fastnade direkt för laget och den sköna stämning som fanns i truppen. Inför säsongen 2023 fick jag frågan om att bli asstränare för damerna och efter sommaruppehållet klev jag över som huvudtränare. Det blev ett roligt och framgångsrikt år då vi gick obesegrade genom div 4 och är nu klara för div 3 nästa år. När säsongen var över fick jag förfrågan om att bli sportchef för F11 hela vägen upp till Dam, och med ett hjärta som slår för flick-och damfotbollen, kändes detta direkt som en kul utmaning för mig.  

 

 

Jag tror att vi har en otrolig möjlighet i Reymers, med tanke på vårt geografiska läge och växande storlek, att ge våra tjejer en bra utbildning inom fotboll samt erbjuda en trygg och bra utvecklingsmiljö.  

 

Min roll som sportchef kommer dels innebära att ansvara för dialog mellan lagen (F11-damlag), se till att spelare som vill satsa erbjuds rotationsträning, samt följa upp hur det går. Vi ska även se till att spelare som kanske inte har lika höga ambitioner med sin fotboll får de förutsättningar och hjälp som behövs för att fortsätta med sin fotboll så länge de önskar, detta i linje med Reymers motto ” så många som möjligt, så länge som möjligt”.  

Jag är superglad över att vara på plats och jag tror detta ligger helt rätt i tiden.  Vi har som jag nämnde tidigare ett Damlag som nu gått upp i Div 3 för första gången på väldigt länge, och jag ser fram emot att se vår flickverksamhet växa genom ett nära samarbete mellan och inom åldersgrupperna i föreningen. Målet är att fostra Reymers ungdomsspelare så att de på sikt kan ta ett naturligt steg in i A-truppen.  

Följ gärna våra lag på hemsidan och instagram, vi söker fler spelare!  

Nyheter från våra lag
Dam, 25/02 18:05 
Dam, 19/02 07:31 
Dam, 16/02 07:55 
Dam, 15/02 07:54 
Dam, 15/02 07:43 
Dam, 06/02 17:26