Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Träning öppnas för utomhusidrott
2021-01-18 10:57
Hej Reymersledare

Nu har idrottsförvaltningen öppnat upp för träning utomhus. På  Tanto BP har stora planen blivit plogad men inte den lilla planen. Vi har inte fått något besked om när den kan bli plogad.

Så länge får de som skulle ha varit på lilla planen samsas med de som tränar på stora planen. Vårt interna träningsschema gäller som tidigare. Kommer det andra föreningar eller kompisgäng så får vi samsa med dem.

Bollförråden på Tanto BP är fyllda med koner och pumpade bollar.

Fler utomhusplaner kommer att öppnas upp till nästa vecka. Inomhushallarna är fortfarande stängda.

Här nedan är informationen som vi har fått från idrottsförvaltningen.Till samtliga som bokat tid i idrottsanläggning

Hej!

Så äntligen kom beskedet som vi alla har väntat på. Smittskyddsläkaren i Stockholm släpper på de lokala restriktionerna gällande organiserad utomhusträning. Redan från imorgon kan föreningslivet börja mötas och träna ihop igen där det är möjligt och lämpligt. Från måndag påbörjar vi succesivt att skapa förutsättningar för er som föreningar att vara på flera av våra utomhusanläggningar.

I uppstarten av utomhusanläggningarna är föreningarnas aktiviteter prioriterade. De föreningar som redan har utomhustider bokade kommer att ha dem från den 25 januari. Fram till den 24 januari går det inte att boka tider.
För de föreningar som ännu inte har tider utomhus, och som önskar utomhustider från den 25 januari, är välkomna att kontakta bokningen.idrott@stockholm.se . Vi kommer genom bokningen att återkoppla till er vad som är möjligt.

Det är den som har ansvar för en aktivitet som också ansvarar för att den genomförs enligt myndigheternas råd och rekommendationer. För att vi ska klara att hålla öppet våra anläggningar, mitt i en fortsatt allvarlig pandemi, förutsätter ett samarbete mellan oss och också ett stort individuellt ansvar.
Pandemilagen är en ny lagstiftning som ska följas. Det är ett ansvar, såväl för oss som för er. Vi kommer göra vårt bästa att kommunicera vad som gäller på olika anläggningar, och kommer att tydliggöra det allt eftersom under nästa vecka.

Följande anläggningar erbjuds succesivt utomhus med uppstart nästa vecka:
. Skidspår på Ågesta, Gärdet, Spånga, Stadion, Hellas och Lövsta
o Prepp av spår pågår. Tack vare natursnö är delar av både dessa och andra spår åkbara, men i början av nästa vecka räknar vi med att de flesta spåren ska vara helt igång.
o
. Utomhusisar på Östermalms IP, Gubbängens IP, Spånga IP och Zinkensdamms IP
o Spolning startar på måndag och vi beräknar att de är klara att använda från slutet på nästa vecka. Zinkensdamms IP kommer vara klar på tisdag för matchspel på onsdag.
o
. Mindre utomhusisar som inte är bokningsbara.
o Spolning av isen i Kungsträdgården startar på måndag. Därefter kommer vi etablera mindre isar allt eftersom vi har haft dialog med berörda stadsdelar.
o
. Sjöisarna plogas vid kärnis 20 cm på Trekanten, Långsjön, Magelungen, Drevviken, Lillsjön, Judarn, Kyrksjön och Råcksta Träsk.
o I nuläget är det ingen is som kan plogas på grund av att isen ännu inte är 20 cm
o
. 18 vinterfotbollsplaner som snöröjs för föreningar som bokat så kallade vinterfotbollstider
o De föreningar som har vinterfotbollstider känner till det, och dessa tider gäller från den 25 januari.
o
. Ytterligare cirka 10 fotbollsplaner snöröjs för att ge andra idrotter än fotboll möjlighet till utomhusträning.
o Välkommen att kontakta bokningen.idrott@stockholm.se
o
. Utomhusgym och motionsspår är tillgängliga.
Gällande idrottsanläggningar för idrott inomhus gäller fortfarande regeringens rekommendation att dessa ska hålla stängda till och med den 24 januari. Även om smittskyddsläkaren nu har dragit tillbaka sin restriktion så återstår regeringens rekommendation. Vi inväntar besked om detta under nästa vecka och återkommer då.
Det är inte över
Smittläget i regionen är fortsatt allvarligt. Ett stort ansvar vilar på dig som besökare att följa myndigheternas rekommendationer och lagstiftning för att begränsa smittspridning. Fortsatt gäller stor försiktighet.
. Stanna hemma om du har förkylningssymtom.
. Res säkert, dvs begränsa ditt åkande med kollektivtrafiken.
. Håll avstånd till andra.
. Var beredd att ändra dina planer om det är mycket folk där du hade tänkt att vara.
Välkommen till stadens utomhusanläggningar och hoppas nu att vi alla kan njuta av ett fint Stockholm i vinterskrud.

Med vänlig hälsning
Idrottsförvaltningen

Svarta shorts gör skillnad
2020-12-23 11:03

Här nedan är en länk till Svenska Fotbollsförbundets julkalender.

Lucka 23 är med Reymers.


https://www.svenskfotboll.se/nyheter/svff/2020/12/julkalender-23-december/
Årsmöte 2021-02-07
2020-12-23 09:49

Reymersholms IK håller årsmöte söndagen den 7/2 kl.15.00. Motioner ska vara kansliet tillhanda senast 24/1. Mer info om hur mötet hålls kommer senare.Styrelsen.

Covid info 21/12
2020-12-21 10:45

Efter skärpta restriktioner från myndigheterna i fredags så har Stockholm Stad tolkat restriktionerna och under lördagskvällen meddelade Idrottsförvaltningen att de stänger ner alla kommunala idrottsanläggningar för organiserad träningsverksamhet både inomhus och utomhus. Detta gäller för alla alla åldrar tom 24 januari.

Det innebär att vi tillsvidare måste ställa in all vår träningsverksamhet både inomhus och utomhus för alla åldrar.

Vi kommer nu påbörja arbetet med att avboka alla tider fram till 24 januari.

Då vi vet att rekommendationer och restriktioner kan komma att ändras snabbt så återkommer vi med fortlöpande information.

All information kommer att läggas ut på vår hemsida.

Uppdaterade riktlinjer gäller från 14/12
2020-12-12 10:33
Här är delar av dom uppdaterade riktlinjer från Stff som gäller från 14/12, för att läsa hela texten samt riktlinjer från Svff och rekommendationer från FHM hänvisar vi till förbundets hemsida 
stff.se 

TÄVLING OCH TRÄNING

Futsalserier – Spelare födda 2004 och tidigare
Samtliga serier för spelare födda 2004 och tidigare ställs in. Inga serier genomförs. Undantaget är damer div.1 och herrar div.2, se nedan.


Futsalserier – spelare födda 2005 och senare
Matcherna spelas enligt schema från och med 1/1 2021. StFF tar inte ut WO-avgifter. Publik är inte tillåtet på matcher.


Futsal – damer div. 1 och herrar div. 2
Vi återkommer med besked om hur dessa serier ska avgöras. Om inte restriktionerna ändras inom kort kommer även detta kval ställas in, men här vill vi avvakta innan vi tar ett definitivt beslut.


Föreningsdrivna cuper

Fram till och med den 31 januari får inga cuper, vare sig i futsal eller i fotboll, sanktion. Det gäller oavsett ålder, storlek och turneringsform. Om man ansöker om sanktion för en cup som genomförs efter den 31 januari - kan det gå att få, men sanktionen dras in om inte restriktionerna hävs eller förändras.


Träningsmatcher - spelare födda 2004 och tidigare
INGA matcher ska spelas, oavsett anledning.

Träningsmatcher - spelare födda 2005 och senare


Träningsmatcher är tillåtna. Ta ansvar och se till att genomförandet sker på ett så smittsäkert sätt som möjligt. Publik är inte tillåten. Se RF:s rekommendationer..


Serier i SvFF:s regi
Många Stockholmslag deltar i seriespel som arrangeras av Svenska Fotbollförbundet, till exempel i Ligacupen. Beslut och information kring dessa serier och tävlingar kommuniceras från SvFF.


Träningar utomhus – alla spelare
Träningar får genomföras. Ta ansvar och se till att genomförandet sker på ett så smittsäkert sätt som möjligt. Se RF:s rekommendationer.


Träningar inomhus – alla spelare
Träningar får genomföras. Ta ansvar och se till att genomförandet sker på ett så säkert sätt som möjligt. Se RF:s rekommendationer.


Provträningar
Provträningar får genomföras. Ta ansvar och se till att genomförandet sker på ett så smittsäkert sätt som möjligt. Se RF:s rekommendationer.


UTBILDNING

Den 16-17 januari startar planerade utbildningar och genomförs på ett så smittsäkert sätt som möjligt.


BESLUT

Nya beslut kommuniceras i samband med att Folkhälsomyndigheten uppdaterar sina rekommendationer. StFF har sällan information i förväg, därför kan nya beslut meddelas med kort varsel.

I Folkhälsomyndighetens föreskrift anges att de allmänna råden gäller t.o.m. den 30 juni 2021, men myndigheten kommer att löpande utvärdera situationen och besluta om ändring så snart det det är motiverat.

Observera att respetive kommun kan komma att tillämpa egna regler.

Nyhetsbrev november 2020
2020-11-02 14:34

Nyhetsbrev november 2020

 

Säsongen är nu avslutad, detta märkliga år med pandemin. Klubbens verksamhet har i vissa delar påverkats, det är framförallt seriespelet där vårsäsongen blev inställd för seniorer och ungdomar 18 år och äldre med enkelserie som följd.

 

Resultatmässigt har det gått bra. Herrarna vann sin div 4 serie och kommer att spela i div 3 kommande säsong. Ett stort grattis till huvudtränaren Tommy, staben och hela laget. Det är 14 år sedan Reymers herrar spelade i trean så det blir verkligen något att se fram emot. Damerna slutade på plats 7 i sin serie. Huvudtränaren Yann har under året jobbat med att bygga laget och nu en stomme som spelar vidare nästa år.

 

Ungdomslagen har varit aktiva. Totalt har 60 lag har fullföljt seriespel i S:t Erikscupen. Resultatmässigt har det gått bra då 3 lag vunnit sina serier. Ett lag som sticker ut är P04 som vann sin serie, den högsta, i div 1 utan att förlora någon match.

 

Eftis fortsätter att locka till sig nya spelare. Vi har haft drygt 500 aktiva barn i åldrarna 5-7 år. Lagbildningen för de äldsta har gått bra och vi ca 110 barn i 7 lag som kommer att spela seriespel nästa år. Nytt för i år att Danne, vår anställde kanslist, kommer att aktivt arbeta med nybildade lagen så att de får en bra start på inomhussäsongen och kommer väl förberedda till vårens utomhusspel.

 

Höstcupen genomfördes för pojkarna den 3-4 oktober och flickorna den 10-11 oktober. Det blev ett väldigt lyckat arrangemang. Vädret var kanske inte det bästa, men stämningen var på topp. Totalt 154 lag, ca 1500 barn och ca 300 matcher över två helger. Vi följde de rekommendationer som gällde och hade ingen publik på planen.

 

Nytt för i år är att vi enbart genomförde spel på Tanto vilket även det fungerade bra.  Genom bättre planering så kunde vi ta emot lika många lag som tidigare år då vi även nyttjade Zinken och Långholmen. Vi i styrelsen vill tacka alla som arbetat med cupen. Ni har med er insats gjort detta arrangemang möjligt.


Zinkens konstgräs är på plats vilket gör att vi kan nyttja planen kommande säsong. Det pågår planering att byta konstgräset på Tanto dock ej klart om det sker 2021.

 

Verksamheten har, mitt under pandemin, gått för fullt hela året. Föreningens ekonomi är stabil och ligger i linje med föregående år och vi växer i medlemsantal. Genom en väl fungerande ungdomsverksamhet bygger vi en stark förening tillsammans. Det är tack vare alla ni tränare och ledare som med erat engagemang och energi gör detta möjligt. Vi i styrelsen vill tacka er alla för era insatser.

 

 

 

Hans Förnestig Ordförande och styrelsen

 

Nyheter från våra lag