Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Reymers fyller hela 120 år den 1 september i år och det tål att firas!


Vi hoppas att ni vill fira vår födelsedag tillsammans med oss på Tanto BP där
matcher kommer att spelas hela dagen och caféet håller öppet och så klart kommer det att finnas goda hamburgare och korvar som serveras direkt från grillen.

Nike och Stadium deltar i firandet

Dagen till ära kan man delta i lekar, tisprunda, andra tävlingar och vinna fina priser från bland annat Nike. Stadium är med oss på plats med sin coola skottborg där man kan testa sin prickfärdighet samt köpa den snygga Reymers hoodien eller t-shirten.


Reymersholms IK - 120 år på västra Södermalm

Boken som är skriven av Mats Fager och Tord Eriksson är en fantastisk hyllning till klubben som lanserades lagom till i år då vi fyller hela 120 år. Har ni inte redan köpt ett exemplar kan ni göra det på plats och få den signerad av författarna. 

Reymers nostalgitält
Besök även Reymers nostalgitält där vi visar upp vår historia med en massa häftiga saker från förr. Glöm inte skriva några rader i vår gästbok, kanske du har en riktigt bra historia från förr som helt enkelt måste skrivas ned.

Samla nu ihop alla Reymers vänner, gamla som nya och sprid ordet om vår stora dag!

Välkomna att fira med oss!


Över 60 lag anmälda till Höstcupen
2019-07-03 10:56
Idag har 62 lag anmält sig till årets upplaga av Reymers Höstcup och cupen väntas bli fullbokad.

Höstcupen spelas under två helger i oktober på Tanto BP samt på Zinkensdamms IP fina konstgräsplaner, mitt bland de fina kolonilotterna på Södermalm.

Förra året fick vi besök av många fina klubbar och det spelades fotboll från morgon till kväll. Många riktigt spännande matcher bjöds vi på!
Och vädret vi hade var perfekt. Det var väldigt tacksamt att spela fotboll i strålande solsken i oktober.

Även i år förväntas cupen bli fullbokad så man bör inte vänta för länge med sin anmälan. 

- Förra året fick vi tyvärr tacka nej till flera lag då det helt enkelt inte gick att utöka grupperna mer, säger Susanne Wallingstam som är ansvarig över cupen.
I år har vi lyckats utöka grupperna från start och hoppas att vi inte skall behöva säga tacka nej till lag som vill vara med.

Nu längtar vi redan till cupen som är en stor fotbollsfest och för många lag en fin avslutning för säsongen.

Anmälan görs på cupsidan

Boka in er till höstens Eftis
2019-06-26 12:42
Höstens Eftis är vid 8 tillfällen på Tanto BP från vecka 34 till 41 för barn födda 2012, 2013 och 2014.

Erbjudande - Till er som inte var med på vårens Eftis!
Ni har nu möjlighet att anmäla er till höstens träningar. För endast 500 kr deltar ni under 8 veckor på träningarna på Tanto BP med kompisar där vi tillsammans lär oss fotbollens grunder. I priset ingår även en snygg fotbollströja och en vattenflaska.

Anmäl dig här

Varmt välkomna till Tanto BP och Reymers!

Sommarfotbollsskola vecka 25
2019-06-15 17:11
Efter en fantastiskt premiär för Sommarfotbollskolan vecka 24 är även vecka 25 på Sommarfotbollsskolan nu fullbokad. Nu ser vi fram emot att träffa alla fotbollsstjärnor på Tanto på måndag. Varmt välkomna då!
Nu jubilerar en av Söders största idrottsföreningar
2019-05-22 10:19
Artikel i Mitti Södermalm - Publicerad 16 maj 2019

Sprit och bingo byggde upp den folkliga idrottsföreningen Reymersholms IK – som nu firar 120 år.

– Klubben bidrar till västra Söders identitet, säger Mats Fager som tillsammans med Tord Eriksson skrivit en jubileumsbok.


Det är onsdagseftermiddag och knatteträning på Tantolundens bollplan. Hundratalet barn i fem-sexårsåldern springer efter bollar medan deras föräldrar tittar på vid kantlinjen.

I klubbhuset känns dofterna från kaffe och korv. Grönvita vimplar vajar i vinden.

Här hittar man på något sätt själen i Reymersholms IK. Mottot är ”för så många som möjligt, så länge som möjligt”, vilket innebär att föreningen säger inte nej till något barn som vill vara med.

– Vi har gått från att vara en storklubb till att bli en stor klubb, säger Mats Fager, före detta fotbollsförälder som även varit ordförande i klubben.

Nu har han tillsammans med Tord Eriksson skrivit jubileumsboken ”Reymersholms IK – 120 år på Västra Södermalm”.

Det var några ynglingar på Reimersholme som startade klubben år 1899, där sporter som skidåkning, rodd och tyngdlyftning stod på schemat. Första tävlingen var ett skidlopp.


"Spritfabriken såg till att Reymers fick sin första fotbollsplan " 


Beroende av stålar från bingo

En av de första stora sponsorerna var Reymersholms spritfabrik – vilket nog är anledningen till att föreningen heter och stavas som den gör än i dag, trots att det var länge sedan man hade verksamhet på Reimersholme.

– Spritfabriken såg till att Reymers fick sin första fotbollsplan på Långholmen, säger Mats Fager.

Från 1960-talet var det bingo som gav den ekonomiska ryggraden, hallen låg i Puttes danspalats i Hornstull där Friskis och Svettis ligger i dag,

– Men med rökförbudet dog bingon ut i början av 2000-talet. I dag går får klubben ekonomin att gå ihop genom flera ben, som bidrag, medlemsavgifter, intäkter från fiket och en del snälla sponsorer, säger Mats Fager.


Vilka stora höjdpunkter finns i klubbens historia?

– En var när Reymers vann kvalmatchen mot Eskilstuna 1941 och kom upp i allsvenskan i fotboll. Då slogs även publikrekordet på Zinken. Ungefär samtidigt gick bandyn upp i allsvenskan. Då hade Reymers sin sportsliga storhetstid.

Klubbens största stjärna genom tiderna var Hilding ”Moggli” Gustafsson.

– Han var landslagsman i både fotboll, bandy och i ishockey. Han var i en klass för sig, och har sitt porträtt i styrelserummet.


Kriser har det också funnits genom historien. Kanske värst var det med utflyttningen av barnfamiljer på västra Södermalm på sjuttiotalet, vilket gjorde att det var brist på aktiva.

– Därför startades fotbollsskolan för knattar. Det är en viktig orsak till att klubben nu är så stor, säger Mats Fager.


Vad tror du klubben betyder?

– Bortsett från att det är kul sysselsättning så bidrar den till västra Söders identitet. Det är Högalids lag, även om ju hela Söder är Bajenland. Den typiske Reymersholmaren är Hammarbyare också.


Framtiden då? Kommer klubben finnas i 120 år till?

– Under överskådlig tid tror jag att Reymers kommer må ganska bra. Kan vi hålla kvalitén, som att ha utbildade tränare, så tror jag framtiden blir ljus, säger Mats Fager.


Länk till artikeln hos Mitti Södermalm


Lisa Bonnichsen

16 maj 2019


Boken om Reymers
2019-05-09 10:13
Nu finns boken Reymersholms IK - 120 år på Västra Södermalm ute till försäljning. 

Reymers fyller hela 120 år i år och boken som är skriven av Mats Fager och Tord Eriksson är en fantastisk hyllning till klubben. 

I boken ger två tidigare ordföranden för Reymers sin bild av klubbens historia och stadsdelens utveckling, en hembygdsbok om fotboll.

Boken bjuder på väldigt intressant läsning för alla Reymers fantaster som kan följa klubbens anrika historia från start till idag. 

Boken finns till försäljning i Tanto fiket samt på kansliet.

Välkomna förbi!
Nyheter från våra lag
F06, 20/08 14:55 
F10, 20/08 08:48 
P09:1, 19/08 22:32 
P04:1, 19/08 09:52 
P04:1, 15/08 15:36 
F06, 28/07 10:02 
F06, 04/07 22:52 
F06, 29/06 18:15