Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Information angående nya restriktioner
29 oktober 2020 Information angående nya restriktioner

Idag har Folkhälsomyndigheten släppt nya restriktioner för Region Stockholm, som gäller t o m 19 november, vilket bland annat innebär att man ska avstå från att delta i exempelvis idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare. StFF har tagit beslut om att samtliga matcher, utbildningar och av StFF arrangerade samlingar under kommande helg skjuts fram med omedelbar verkan. Vår starka rekommendation är att samtliga föreningsdrivna cuper också skjuts fram med omedelbar verkan.

Region Stockholm
För den som vistas i Stockholm län finns beslut om lokala allmänna råd:

  • Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras.
  • Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.
  • Om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge.

Dessa rekommendationer gäller från och med till och med 19 november. Detta har givetvis direkt påverkan på våra olika aktiviteter.

Följande gäller från nu fram till måndag 2 november:

Matcher

Samtliga matcher som arrangeras av Stockholms Fotbollförbund skjuts framåt med omedelbar verkan. Detta gäller även de tre matcher i Stockholm Cup som skulle spelats ikväll torsdag 29 oktober.

Distriktslag

Helgens samlingar för Flickor och Pojkar 2004 och 2005 ställs in.

Träningar

Vår starka rekommendation är att samtliga träningar med spelare födda 2004 och tidigare från och med ikväll ställs in.

Kurser

Tränarutbildning C som var planerad i StFF:s lokaler under helgen ställs in. Även helgens föreningsdrivna Tränarutbildningar ställs in hos Hanvikens SK och Hägerstens SK.

Föreningsdrivna Cuper

Vår starka rekommendation är att alla föreningsdrivna cuper ställs in med omedelbar verkan.

Matcher i Svenska Fotbollförbundets regi

Information om dessa matcher, som till exempel nationella ungdomsserier, kommer att skickas ut av Svenska Fotbollförbundet.

Vi ber att få återkomma på måndag 2 november med fler detaljer. Just nu hanterar vi helgens aktiviteter och avvaktar mer och tydligare info från berörda parter.


Nyhetsbrev november 2020
2020-11-02 14:34

Nyhetsbrev november 2020

 

Säsongen är nu avslutad, detta märkliga år med pandemin. Klubbens verksamhet har i vissa delar påverkats, det är framförallt seriespelet där vårsäsongen blev inställd för seniorer och ungdomar 18 år och äldre med enkelserie som följd.

 

Resultatmässigt har det gått bra. Herrarna vann sin div 4 serie och kommer att spela i div 3 kommande säsong. Ett stort grattis till huvudtränaren Tommy, staben och hela laget. Det är 14 år sedan Reymers herrar spelade i trean så det blir verkligen något att se fram emot. Damerna slutade på plats 7 i sin serie. Huvudtränaren Yann har under året jobbat med att bygga laget och nu en stomme som spelar vidare nästa år.

 

Ungdomslagen har varit aktiva. Totalt har 60 lag har fullföljt seriespel i S:t Erikscupen. Resultatmässigt har det gått bra då 3 lag vunnit sina serier. Ett lag som sticker ut är P04 som vann sin serie, den högsta, i div 1 utan att förlora någon match.

 

Eftis fortsätter att locka till sig nya spelare. Vi har haft drygt 500 aktiva barn i åldrarna 5-7 år. Lagbildningen för de äldsta har gått bra och vi ca 110 barn i 7 lag som kommer att spela seriespel nästa år. Nytt för i år att Danne, vår anställde kanslist, kommer att aktivt arbeta med nybildade lagen så att de får en bra start på inomhussäsongen och kommer väl förberedda till vårens utomhusspel.

 

Höstcupen genomfördes för pojkarna den 3-4 oktober och flickorna den 10-11 oktober. Det blev ett väldigt lyckat arrangemang. Vädret var kanske inte det bästa, men stämningen var på topp. Totalt 154 lag, ca 1500 barn och ca 300 matcher över två helger. Vi följde de rekommendationer som gällde och hade ingen publik på planen.

 

Nytt för i år är att vi enbart genomförde spel på Tanto vilket även det fungerade bra.  Genom bättre planering så kunde vi ta emot lika många lag som tidigare år då vi även nyttjade Zinken och Långholmen. Vi i styrelsen vill tacka alla som arbetat med cupen. Ni har med er insats gjort detta arrangemang möjligt.


Zinkens konstgräs är på plats vilket gör att vi kan nyttja planen kommande säsong. Det pågår planering att byta konstgräset på Tanto dock ej klart om det sker 2021.

 

Verksamheten har, mitt under pandemin, gått för fullt hela året. Föreningens ekonomi är stabil och ligger i linje med föregående år och vi växer i medlemsantal. Genom en väl fungerande ungdomsverksamhet bygger vi en stark förening tillsammans. Det är tack vare alla ni tränare och ledare som med erat engagemang och energi gör detta möjligt. Vi i styrelsen vill tacka er alla för era insatser.

 

 

 

Hans Förnestig Ordförande och styrelsen

 

Reymers herrar flyttar upp
2020-10-06 11:40

Reymers herrar vann sin sista seriematch i fredags och slutade därmed som seriesegrare i div 4M.

Segern innebär avancemang till div 3 säsongen 2021. Det är 17 år sedan Reymers spelade i div 3 och under dessa år har föreningen spelat i både div 4 och div 5.

Styrelsen vill gratulera spelare och ledarstaben för ett fantastiskt arbete de senaste åren som resulterade i seriesegern.

Staben består av Tommy Efraimsson, Daniel Häger, Bengt Barck, Kjell-Åke Fälling och Jens Edwardsson, Jasper Käld och Niklas Gissberg.

 

Ett stort grattis från styrelsen.

Nyhetsbrev augusti 2020
2020-08-31 13:04

Det har varit avspark för höstsäsongen. Våra representationslag damer och herrar är igång med seriespel. De spelar enkel serie under hösten då seriespelet var inställt under våren på grund av rådande pandemi med efterföljande restriktioner.

 

I övrigt så är verksamheten i full gång och har till större delen samman omfattning som föregående år. Undantaget är utbildnings- och caféverksamheten. Föreningens ekonomi är stabil och ligger i linje med föregående år och vi växer i medlemsantal.

 

Kansliet är nu fullt bemannat. Daniel ”Danne” Andrén , som tidigare arbetade hos oss har återvänt efter en tid som anställd hos allsvenska Sirius. Han kommer bland mycket annat att arbeta med  höstcupen, plantider och material. Vi hälsar honom varmt välkommen tillbaka.

 

Eftis fortsätter att locka till sig nya spelare. Vi har haft drygt 500 barn aktiva under våren och har ytterligare 50 nya spelare som tillkommer inför hösten. Vi har förstärkt vuxennärvaro på Tanto för att kunna hantera mängden barn och vuxna utifrån de restriktioner som gäller.

 

Sommarfotbollskolan har genomförts under tre veckor. Veckorna var begränsade till 100 barn/vecka och intresset var stort och vi var dessvärre tvungna att tacka nej till ett stort antal barn.


Planeringen för höstcupen är i full gång, pojkarna spelar den 3-4 oktober och flickorna spelar helgen efter 10-11 oktober. Nytt för i år är att vi enbart genomför spel på Tanto BP. Så här långt har 116 lag anmält sig och målsättningen är ca 150 lag för de båda helgerna.


Zinken är för närvarande en stor byggarbetsplats och är därför avstängd för besökare. För att kunna besöka kansliet så finns det en trappa ned från Krukmakargatan. Konstgräset på Zinken kommer att vara på plats någon gång i mitten av september och arbetet med den nya hockeyhallen fortgår under hösten.

 

Planeringen för futsal är klar. Vi fördubblar antalet lag i serie, från 7 till 14 lag anmälda. Herrar och damer, herr U21 samt 11 ungdomslag så det blir en hel del matcher under vinterhalvåret.

 

Verksamheten är i full gång och vi växer. Det är tack vare alla ni tränare och ledare som med erat engagemang och energi gör detta möjligt. Vi i styrelsen vill tacka er alla för era insatser.

 

 

 

 

Hans Förnestig Ordförande och styrelsen

 

Nygammal kanslist tillbaka på kansliet
2020-08-24 14:13

Reymersholms IK hälsar Daniel Andrén välkommen tillbaka till kansliet efter en utflykt till Allsvenska Sirius. Daniel kommer att ha hand om Höstcupen, material, plantider. Ni når Daniel på kansli@reymers.se och 0730892124.


Så minns vi Bosse Karlsson
2020-05-14 11:39

”Mr Reymers”, Bosse Karlsson har avlidit 95 år gammal. Bosse var en genuin söderkis. Han växte upp på Hornsgatan 73, bara ett 100-tal meter från Zinkensdamms IP, som invigdes 1937. Året därpå som 14-åring, blev Bosse medlem i Reymersholms IK. Han kom sen att tillhöra Reymers fram till sin bortgång. Det innebar ett 81-årigt medlemskap – ett unikt rekord i föreningens historia.

Men Bosse var inte bara medlem. Han var först en duktig målvakt i junior- och A-laget i fotboll. Därefter inledde han en ledarkarriär som varade i över 50år. Snacka om klubbkänsla! 1938 spelade Bosse sin första match i Reymers som målvakt i pojklaget. Säsongen 1941/1942 spelade Reymers i Allsvenskan med Bengt ”Grimman” Grimborg som målvakt. 1945 efterträdde Bosse ”Grimman”. Bosse kom att vakta A-lagsmålet i 15år. Han var känd för sina fina reflexräddningar. Den 9 juni 1950 gjorde Bosse sitt livs match. Reymers mötte AIK i DM på Hagalunds IP. I AIK spelade ”Nacka” Skoglund sin första tävlingsmatch. AIK vann med 4-3 och ”Nacka” gjorde två mål, men utan Bosses storspel i Reymersmålet hade AIK vunnit betydligt större. Sen åkte ”Nacka” till med landslaget till VM och gjorde storsuccé. När Bosse slutade som aktiv inledde han en oslagbar ledarkarriär. 1959 blev Bosse lagledare i A-laget. Han stannade på posten i 17år. 1975 valdes han till ordförande i fotbollsektionen, ett uppdrag han hade i 18år. När han avgick 1993 valdes han till hedersordförande.

Under sin tid som ordförande startade Bosse upp verksamhet för J-17 och U-19 spelare. Han såg till att damfotbollen kom i gång i klubben och han startade upp Reymers fotbollsskola, som han var ansvarig för i 5 år. Den blev direkt en stor succé och har gjort Reymers till den största ungdomsklubben på Södermalm.  Men inte nog med detta. I 17 år 1948-65, var Bosse lagledare för A-laget i ishockey och 1987-1997 var han ansvarig för caféterian på Zinken. På 2000-talet fortsatte Bosse att följa sitt kära Reymers. Han hade alltid en plats på avbytarbänken vid A-lagets matcher. Parallellt med sina engagemang i Reymers utbildade Bosse sig till ingenjör och etablerade sig som företagare. Han drev i många år företaget AB Info Rörkonsult. Bosse tillhörde en generation som inte längre finns. Han vägde sitt liv åt Reymers utan egen vinning. Den insats han gjort för idrotten på Södermalm, framför allt för ungdomen, saknar motstycke.

Bosse kunde vara envis, han visste vad han ville och han var en tuff förhandlare. Men han hade också ett stort hjärta, ställde alltid upp för sina spelare och han hade en aldrig sinande entusiasm.

Ingen förtjänar epitetet ”Mr Reymers” bättre än Bosse Karlsson.

Claes G Bengtsson

f.d ordförande i ungdomssektionen

Nyheter från våra lag