Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Reymers Höstcup 2020

Nu är det dags för Reymers Höstcup på Tanto BP.

Totalt har 145 lag anmält sig till Höstcupen.

Helgen 3-4/10 spelar killarna och helgen 20-11/10 spelar tjejerna.

Tantofiket är öppet och det finns ett grilltält.

Vi kommer tyvärr inte att kunna släppa in publik på planerna pga restriktionerna med max 50st åskådare. Men det går bra att stå utanför stängslet och titta på.

Reymers herrar flyttar upp
2020-10-06 11:40

Reymers herrar vann sin sista seriematch i fredags och slutade därmed som seriesegrare i div 4M.

Segern innebär avancemang till div 3 säsongen 2021. Det är 17 år sedan Reymers spelade i div 3 och under dessa år har föreningen spelat i både div 4 och div 5.

Styrelsen vill gratulera spelare och ledarstaben för ett fantastiskt arbete de senaste åren som resulterade i seriesegern.

Staben består av Tommy Efraimsson, Daniel Häger, Bengt Barck, Kjell-Åke Fälling och Jens Edwardsson, Jasper Käld och Niklas Gissberg.

 

Ett stort grattis från styrelsen.

Nyhetsbrev augusti 2020
2020-08-31 13:04

Det har varit avspark för höstsäsongen. Våra representationslag damer och herrar är igång med seriespel. De spelar enkel serie under hösten då seriespelet var inställt under våren på grund av rådande pandemi med efterföljande restriktioner.

 

I övrigt så är verksamheten i full gång och har till större delen samman omfattning som föregående år. Undantaget är utbildnings- och caféverksamheten. Föreningens ekonomi är stabil och ligger i linje med föregående år och vi växer i medlemsantal.

 

Kansliet är nu fullt bemannat. Daniel ”Danne” Andrén , som tidigare arbetade hos oss har återvänt efter en tid som anställd hos allsvenska Sirius. Han kommer bland mycket annat att arbeta med  höstcupen, plantider och material. Vi hälsar honom varmt välkommen tillbaka.

 

Eftis fortsätter att locka till sig nya spelare. Vi har haft drygt 500 barn aktiva under våren och har ytterligare 50 nya spelare som tillkommer inför hösten. Vi har förstärkt vuxennärvaro på Tanto för att kunna hantera mängden barn och vuxna utifrån de restriktioner som gäller.

 

Sommarfotbollskolan har genomförts under tre veckor. Veckorna var begränsade till 100 barn/vecka och intresset var stort och vi var dessvärre tvungna att tacka nej till ett stort antal barn.


Planeringen för höstcupen är i full gång, pojkarna spelar den 3-4 oktober och flickorna spelar helgen efter 10-11 oktober. Nytt för i år är att vi enbart genomför spel på Tanto BP. Så här långt har 116 lag anmält sig och målsättningen är ca 150 lag för de båda helgerna.


Zinken är för närvarande en stor byggarbetsplats och är därför avstängd för besökare. För att kunna besöka kansliet så finns det en trappa ned från Krukmakargatan. Konstgräset på Zinken kommer att vara på plats någon gång i mitten av september och arbetet med den nya hockeyhallen fortgår under hösten.

 

Planeringen för futsal är klar. Vi fördubblar antalet lag i serie, från 7 till 14 lag anmälda. Herrar och damer, herr U21 samt 11 ungdomslag så det blir en hel del matcher under vinterhalvåret.

 

Verksamheten är i full gång och vi växer. Det är tack vare alla ni tränare och ledare som med erat engagemang och energi gör detta möjligt. Vi i styrelsen vill tacka er alla för era insatser.

 

 

 

 

Hans Förnestig Ordförande och styrelsen

 

Nygammal kanslist tillbaka på kansliet
2020-08-24 14:13

Reymersholms IK hälsar Daniel Andrén välkommen tillbaka till kansliet efter en utflykt till Allsvenska Sirius. Daniel kommer att ha hand om Höstcupen, material, plantider. Ni når Daniel på kansli@reymers.se och 0730892124.


Så minns vi Bosse Karlsson
2020-05-14 11:39

”Mr Reymers”, Bosse Karlsson har avlidit 95 år gammal. Bosse var en genuin söderkis. Han växte upp på Hornsgatan 73, bara ett 100-tal meter från Zinkensdamms IP, som invigdes 1937. Året därpå som 14-åring, blev Bosse medlem i Reymersholms IK. Han kom sen att tillhöra Reymers fram till sin bortgång. Det innebar ett 81-årigt medlemskap – ett unikt rekord i föreningens historia.

Men Bosse var inte bara medlem. Han var först en duktig målvakt i junior- och A-laget i fotboll. Därefter inledde han en ledarkarriär som varade i över 50år. Snacka om klubbkänsla! 1938 spelade Bosse sin första match i Reymers som målvakt i pojklaget. Säsongen 1941/1942 spelade Reymers i Allsvenskan med Bengt ”Grimman” Grimborg som målvakt. 1945 efterträdde Bosse ”Grimman”. Bosse kom att vakta A-lagsmålet i 15år. Han var känd för sina fina reflexräddningar. Den 9 juni 1950 gjorde Bosse sitt livs match. Reymers mötte AIK i DM på Hagalunds IP. I AIK spelade ”Nacka” Skoglund sin första tävlingsmatch. AIK vann med 4-3 och ”Nacka” gjorde två mål, men utan Bosses storspel i Reymersmålet hade AIK vunnit betydligt större. Sen åkte ”Nacka” till med landslaget till VM och gjorde storsuccé. När Bosse slutade som aktiv inledde han en oslagbar ledarkarriär. 1959 blev Bosse lagledare i A-laget. Han stannade på posten i 17år. 1975 valdes han till ordförande i fotbollsektionen, ett uppdrag han hade i 18år. När han avgick 1993 valdes han till hedersordförande.

Under sin tid som ordförande startade Bosse upp verksamhet för J-17 och U-19 spelare. Han såg till att damfotbollen kom i gång i klubben och han startade upp Reymers fotbollsskola, som han var ansvarig för i 5 år. Den blev direkt en stor succé och har gjort Reymers till den största ungdomsklubben på Södermalm.  Men inte nog med detta. I 17 år 1948-65, var Bosse lagledare för A-laget i ishockey och 1987-1997 var han ansvarig för caféterian på Zinken. På 2000-talet fortsatte Bosse att följa sitt kära Reymers. Han hade alltid en plats på avbytarbänken vid A-lagets matcher. Parallellt med sina engagemang i Reymers utbildade Bosse sig till ingenjör och etablerade sig som företagare. Han drev i många år företaget AB Info Rörkonsult. Bosse tillhörde en generation som inte längre finns. Han vägde sitt liv åt Reymers utan egen vinning. Den insats han gjort för idrotten på Södermalm, framför allt för ungdomen, saknar motstycke.

Bosse kunde vara envis, han visste vad han ville och han var en tuff förhandlare. Men han hade också ett stort hjärta, ställde alltid upp för sina spelare och han hade en aldrig sinande entusiasm.

Ingen förtjänar epitetet ”Mr Reymers” bättre än Bosse Karlsson.

Claes G Bengtsson

f.d ordförande i ungdomssektionen

Administratör sökes till kansliet på heltid
2020-04-28 14:44

Reymersholms IK, populärt kallat Reymers, är en klassisk idrottsförening bildad 1899 med stark lokal förankring på Södermalm. Vårt motto är ”så många som möjligt så länge som möjligt” och vår ambition är att spelarna i våra representationslag, både på herr och damsidan, ska vara fostrade och utbildade i våra ungdomslag. Vi har en värderingsstyrd verksamhet och mer om våra värderingar står att läsa i Gröna Tråden på www.reymers.se

 

Kansliet har för närvarande en anställd på 75% och söker nu ytterligare en medarbetare på heltid.

 

I arbetsuppgifterna ingår bland annat

 

·         *Ansökningar om bidrag och föreningsstöd

·         *Plan- & hallbokningar för samtliga föreningens lag

·         *Fortlöpande kontakt med medlemmar, ledare, Idrottsförvaltningen, m.fl.

·         *Beställning, inventering och hantering av föreningens material

·         *Planering och genomförande av föreningens utbildningar

·         *Planering och genomförande av fotbollsskolor, camper, cuper och andra            föreningsaktiviteter

·         *Uppdatera klubbens sociala kanaler som hemsida och Instagram

 

Vi tror att du är en noggrann och effektiv administratör med god social förmåga och ett intresse för fotboll och föreningsliv. Yrkeserfarenhet från liknande arbetsuppgifter i annan förening är meriterande men inte nödvändigt. Föreningen erbjuder utbildningsmöjligheter för dig som vill vidareutvecklas inom kansli- och föreningsarbete.  

 

Vi rekryterar fortlöpande och vill därför ha din ansökan med ett kortfattat CV snarast till marknad@reymers.se


Nyheter från våra lag