SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen till Eftis HT2021

Välkommen till eftermiddagsfotbollsskolan som kallas "Eftis" och som i år är för barn födda 2014, 2015 och 2016. 
Här lär vi oss att på ett lekfullt sätt jobba tillsammans och att bli vän med bollen. POJKAR OCH FLICKOR FÖDDA 2014
Träning tisdagar 16.30-17.25 med start 24/8
Höstens sista träning är 12 oktober.

 

POJKAR OCH FLICKOR FÖDDA 2015
Träning torsdagar 16.30-17.25 med start 26/8
Höstens sista träning är 14 oktober.

 

POJKAR OCH FLICKOR FÖDDA 2016
Träning onsdagar 16.30-17.25 med start 25/8
Höstens sista träning är 13 oktober.

 

OBS! Ingen träning röda dagar

 

 

ANMÄLAN
Anmäl dig här

AVGIFT
700kr  per deltagare betalas mot faktura som skickas per e-post efter anmälan. 
Matchtröja och vattenflaska ingår och hämtas ut efter fakturan är betald.

 

BRA ATT VETA

 

Vanliga gymnastikskor går alldeles utmärkt att starta upp med.

På Tanto finns ett omklädningsrum där man kan byta om samt fylla på sin vattenflaska. 

Reymers café har öppet dessa dagar om man vill handla kaffe, dryck, frukt, toast eller korv med bröd i samband med träningarna.

 

 

Varmt välkomna till Eftis!

Reymers firar historiskt 80-årsjubileum
2021-06-15 07:58

Reymers firar historiskt 80-årsjubileum

Strax före klockan 8 på kvällen den 15 juni 1941 blåste domaren Anders Nilsson från Uddevalla av matchen. Det lilla kvarterslaget Reymersholm IK från Södermalm i Stockholm hade just besegrat Eskilstuna-kamraterna på Råsunda Stadion i en tredje och avgörande kvalmatch till allsvenskan med 3-1. Stockholm hade fått sitt dittills femte allsvenska lag och därmed tangerat Göteborg.


Vad som inträffade på Råsunda den juni-söndagen för 80 år sen är svensk idrottshistoria. Reymers hade tidigare på året kvalificerat sig för högsta serien i både bandy och ishockey. Segern mot Eskilstuna innebar en allsvensk trippel. Av samma klubb! Samma år! Det har aldrig hänt varken förr eller senare. Och som idrotts-Sverige är organiserat idag, med framför allt specialklubbar i ishockey, lär Reymers plats i historieboken vara ohotad.

 

”Moggli” var ett allroundfenomen

En av spelarna, allroundfenomenet Hilding ”Moggli” Gustafsson, var med om alla tre promoveringarna. Gustav ”Gurra” Söderling var delaktig i både bandy- och ishockeytriumfen, men när det var dags för den avgörande fotbollsmatchen mot Eskilstuna hade han permissionsförbud! Så kunde det gå till under krigsåren. ”Moggli” var unik. Han var Reymers nyckelspelare i alla tre sporterna, landslagsman i både bandy och fotboll. (I ishockey spelade han en match med Tre Kronor 1934.) Våren 1941 blev ”Moggli” skadad och missade de fyra sista seriematcherna i div II Norra. I näst sista omgången förlorade Reymers seriefinalen mot Djurgården, 1-2. Resultatet innebar att tre lag slogs om seriesegern inför sista omgången, alla på 25 poäng. Reymers ledde med bäst målskillnad, +27, före Sandviken AIK +26 och Djurgården +16. I sista omgången vann Reymers hemma mot Ludvika med 2-0. Djurgården vann mot Nynäshamn borta med 2-0, medan SAIK förlorade borta mot Hammarby, 2-3. Därmed vann Reymers serien. Det innebar kvalspel mot IFK Eskilstuna, segrare i div II Östra.

 

Oslagbart publikrekord på Zinken

Nu var ”Moggli” tillbaka på sin plats som centerhalv. Med sin eleganta spelstil, snabb, teknisk och placeringssäker var han försvarets dominant. Kvalet inleddes den 2 juni på Zinkensdamms IP. Reymes vann med 3-0. 11.400 såg matchen, tidernas publikrekord på Zinken. Det var den officiella siffran. Inofficiellt lär 16-18.000 ha sett matchen, många stående på berget bakom idrottsplatsen, några sittande i träden, medans andra hittat en fönsterplats i de hus som omgärdar Zinken. ”Reymers vann på sitt fighterhumör och på ’Moggli’ ”, skrev DN.

 

Hemma på Tunavallen vann Eskilstuna med 4-2. Det innebar en tredje och avgörande match. Regler, typ UEFA (bildat 1954), existerade inte anno1941. Neutral plan gällde och här valdes Råsunda Stadion. Märkligt kan tyckas. Reymers var ju ett stockholmslag. Men söderklubben spelade alla sina hemmamatcher i div II på Zinken. Så valet av spelplats stod fast.

 

I bandy avancerade Reymers till allsvenskan genom att vinna seriefinalen mot Hammarby med 6-2. ”Moggli” storspelade och ”Gurra” Söderling sköt tre av målen. Hockeylaget kvalificerade sig för högsta serien, div I, efter seger med 2-1 i den avgörande matchen mot Matteuspojkarna, och den 15 juni säkrade fotbollslaget Reymers trippel genom att spöa Eskilstuna-kamraterna med 3-1. Knut ”Kinna” Gustafsson med meriter från allsvenska Elfsborg skallade in det avgörande målet. I DN skrev och tecknade signaturen Rit-Ola (Jan-Erik Garland): ” ’Moggli’ firade triumfer genom sin snabbhet. Han var praktiskt taget omöjlig att passera”. Det blev bara en ettårig sejour i allsvenskan för Reymers. I slutspurten skadades ”Moggli” och missade de fem sista matcherna. Då tog Reymers bara en poäng. Därmed flyttades Reymers ner. Tillsammans med Landskrona. I bandy gick det bättre, där blev det sju raka säsonger efter uppflyttningen, i ishockey tre.

 

”Grodan” blev ”Moggli”

Svensk idrott hade sina favoriter under krigsåren på 40-talet. Här fanns löparfenomenet Gunder Hägg och konkurrenten Arne Andersson, fotbollens och ishockeyns ”Svenne Bergqvist bäst på plan”, cyklisten Sven ”Svängis” Johansson, boxaren Olle Tandberg och skidornas ”Mora-Nisse” Karlsson. Här fanns också ”Hela idrotts-Sveriges ’Moggli’ ”, som han presenterades i uppslagsboken ”Sportens Lille jätte” (1948). Varifrån fick då Hilding Gustafsson sitt smeknamn? Han kallades tidigt för ”Grodan”, då han som grabb älskade att vistas i och på vatten både sommaren och vinter. Men så läste en kompis ”Djungelboken” och tyckte att ”Grodan” påminde om ”Mowgli”, huvudfiguren i Rudyard Kiplings bok. På södersnack förvandlades ”Mowgli” snabbt till det mera lättuttalade ”Moggli”. Så gick det till när Hilding Gustafsson, uppväxt på Reimersholme, fick sitt smeknamn.

Vintern 1955 var ”Moggli” som 41-åring spelande tränare i Åtvidabergs BK (Bandyklubb). Laget vann div II Södra och fick därmed kvalspela till allsvenskan. Men där blev det förlust med Askersund i en tredje och avgörande match, 3-5. Men han skulle komma igen ännu en gång. I början av 60-talet.

”Moggli” är inte ensam om att ha fört upp sin klubb i högsta serien i tre olika bollsporter. Det unika med honom är att han gjorde det i samma klubb med blott fyra månaders mellanrum. Närmast ”Moggli” kommer klubbkompisen ”Gurra” Söderling. Han gjorde tre mål när Reymers vann seriefinalen mot Hammarby med 6-2 i bandyns div II 1941, han var ledande målskytt i hockeylaget som avancerande till högsta serien och han spelade 16 matcher (av 18) och svarade för sju mål när Reymers vann fotbollens div II Norra. Han gjorde också ett mål i den första kvalmatchen mot Eskilstuna, men missade den sista pga permisförbud!

 

”Moggli” blev guldmakare

Åter till ”Moggli”. Hösten 1962 utspelades tidernas kvalrysare. AIK:s avslutningsmatch mot Halmia på neutral plan i Malmö är en klassiker. AIK ledde med 1-0 strax före full tid, men måste göra ett mål till för att passera Landskrona, som just besegrat Holmsund med 3-1. (Halmia var redan klart.) På övertid sparkade Benny Söderling in 2-0. AIK var åter i allsvenskan på ett måls bättre målskillnad än Landskrona. Målet rankas som AIK:s viktigaste genom tiderna. Benny Söderling blev ”Benny Guldfot” på kuppen! ”Moggli”:s roll i sammanhanget? Jo, han var tränare och vågade satsa på Benny i slutspurten. Hildng ”Moggli” Gustafsson avled 1999, 85 år gammal.

 

Claes G Bengtsson

 

Riktlinjer och verksamhetslista med anledning av covid-19 (1 mars)
2021-03-01 12:01
Riktlinjer och verksamhetslista med anledning av covid-19 (1 mars)1 mars 2021, 08:14

Den 24 februari meddelade FHM om ändrade restriktioner från den 1 mars. Det är inte att tillåtet att vare sig arrangera eller delta i enstaka matcher så som träningsmatcher och läger för några spelare, oavsett ålder. Detta gäller både inomhus och utomhus. Det betyder tyvärr att ”Sportlovscamper” inte kan genomföras.

TÄVLING OCH TRÄNING

Victoria Cup och Stockholm Cup
Båda cuperna ställs in. De lag som kvarstår i cuperna har kostnadsfritt deltagande i cuperna som startar oktober 2021. Mer info hittar du här.

Junior-DM P/F 2002 och senare
Båda cuperna ställs in. Anmälningsavgifterna krediteras inom kort. Nya cuper startas februari 2022. Mer info hittar du här.

Junior-DM Final – Flickor födda 2001 och senare
Finalen i Junior-DM för flickor säsongen 2020 spelas under 2021. Separat kontakt tas med finallagen.

OBS!
Spelare födda år 2001 får delta i finalen då den tillhör 2020 års-tävling.

Föreningsdrivna cuper

Med liggande restriktioner kan inga cuper genomföras. För cuper framåt i tiden kan sanktion sökas. StFF kan godkänna och ge sanktion under förutsättning att restriktionerna förändras. StFF kommer någon vecka innan planerad cup dra tillbaka sanktionen om restriktionerna fortfarande inte tillåter spel.

Träningsmatcher och läger - alla
Träningsmatcher är inte tillåtna. Vare sig utomhus, inomhus, mellan olika lag eller mellan olika träningsgrupper. Tänj inte på gränserna kring detta. Läs mer hos FHM.

Serier i SvFF:s regi
Många Stockholmslag deltar i seriespel som arrangeras av Svenska Fotbollförbundet. Beslut och information kring dessa serier och tävlingar kommuniceras av SvFF.

Träningar utomhus – alla spelare
Träningar får genomföras. Personer födda 2001 och tidigare ska fortsatt träna utomhus och undvika att träna i större grupper. Ta ansvar och se till att genomförandet sker på ett så smittsäkert sätt som möjligt. Se FHM:s rekommendationer. Observera att respektive kommun kan tillämpa egna regler.

Träningar inomhus
Träningar inomhus får genomföras av spelare födda 2002 och senare.

Provträningar
Provträningar bör inte genomföras. Träna med den grupp du normalt sett tränar med.

DISTRIKTSLAG OCH ÖPPEN VERKSAMHET

All distriktslagsverksamhet är inställd tills vidare.

SvFF har tagit beslut om att ställa in Distriktsungdomsturneringen för spelare födda 2004. Eventuellt arrangeras någon form av matcher/cup senare under året för denna årskull.

UTBILDNING

Tränarutbildningar
Från och med februari månad öppnar vi upp för föreningsdrivna utbildningar förutsatt att lokaler och antal deltagare anpassas på ett smittsäkert sätt. De centrala utbildningarna är tillsvidare fortfarande inställda på obestämd tid.

Domarutbildningar
2021 års domarutbildningar genomförs med start den 28 januari. Samtliga kurser genomförs digitalt. Detta gäller grundkurser, fortsättningskurser, AD-kurser, kurser i StFF:s lokaler och föreningsdrivna kurser. Undantag är grundkurser 11 mot 11-fotboll, dessa kurser är framskjutna tillsvidare.

Övriga utbildningar
Övrigt kursutbud från StFF kommer att påverkas. En del kurser ställs in och andra hålls digitalt. Information om varje enskilt kurstillfälle kommuniceras till berörda deltagare och föreningar.

BESLUT

Nya beslut kommuniceras i samband med att Folkhälsomyndigheten uppdaterar sina rekommendationer. StFF har sällan information i förväg, därför kan nya beslut meddelas med kort varsel.

I Folkhälsomyndighetens föreskrift anges att de allmänna råden gäller t.o.m. den 30 juni 2021, men myndigheten kommer att löpande utvärdera situationen och besluta om ändring så snart det är motiverat.

Rapport från årsmötet
2021-02-19 11:30


Söndag den 6 februari genomfördes årsmötet i föreningen.

·        Verksamheten har, trots rådande pandemi, till största del bedrivits som vanligt. Träningarna har haft samma omfattning som tidigare år, matcherna har varit färre till antalet.


·        Ekonomin har varit stabil och utfallet blev bättre än tidigare år.

·        Revisorerna avrapporterade sin granskning av verksamhetsåret 2020 utan anmärkning.


·        Årsmötet beviljade styrelsen ansvarsfrihet för verksamhetsåret 2020.

·        Styrelsens sammansättning för 2021 är oförändrad mot året innan,  Hans Förnestig ordförande, ordinarie ledamöter Miko Erikson, Gustav Nordström, Marcus Fröjd och Ylva Linderson. Suppleanter Daniel Ahlenius omval och Anders Tarnell samt Mikael Lundstedt som nyval. Sara Lundgren har valt att avgå från sin suppleantplats. Övriga i styrelsen tackar Sara för hennes engagemang och nedlagda tid.


·        För 2021 satsar klubben vidare på att höja kvalitén i barn- och ungdomsverksamheten, bygga A-lagsverksamheten i större utsträckning på föreningens ungdomar samt vidareutveckla kansliet så att föreningens lag får bästa förutsättningar.


·        Avgifterna fastställdes och de är oförändrade mot tidigare år, undantaget tränaravgiften. Tidigare har tränaravgiften varit 750 kronor, men blir nu antingen 500 kronor eller 1000 kronor beroende på tränarens utbildningsnivå och antal träningstillfällen

 

Hans Förnestig Ordförande

Tanto BP planeras att skottas Fredag 29/1
2021-01-29 12:37
Idag fredag planerar vaktmästarna att ploga Tanto BP.
Digitalt årsmöte 7/2
2021-01-29 12:33

Reymersholms IK håller ett digitalt årsmöte i Skype söndagen 7/2 kl.16.00.

Vill ni delta på mötet ska ni vara medlemmar och anmäla er med mailadress till johan@reymers.se senast fredagen 5/2 kl.12.00.


Styrelsen

Nyheter från våra lag