Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Vill du börja spela fotboll och är född 2013-2015. Läs mer om Eftis och anmäl dig här
Så minns vi Bosse Karlsson
2020-05-14 11:39

”Mr Reymers”, Bosse Karlsson har avlidit 95 år gammal. Bosse var en genuin söderkis. Han växte upp på Hornsgatan 73, bara ett 100-tal meter från Zinkensdamms IP, som invigdes 1937. Året därpå som 14-åring, blev Bosse medlem i Reymersholms IK. Han kom sen att tillhöra Reymers fram till sin bortgång. Det innebar ett 81-årigt medlemskap – ett unikt rekord i föreningens historia.

Men Bosse var inte bara medlem. Han var först en duktig målvakt i junior- och A-laget i fotboll. Därefter inledde han en ledarkarriär som varade i över 50år. Snacka om klubbkänsla! 1938 spelade Bosse sin första match i Reymers som målvakt i pojklaget. Säsongen 1941/1942 spelade Reymers i Allsvenskan med Bengt ”Grimman” Grimborg som målvakt. 1945 efterträdde Bosse ”Grimman”. Bosse kom att vakta A-lagsmålet i 15år. Han var känd för sina fina reflexräddningar. Den 9 juni 1950 gjorde Bosse sitt livs match. Reymers mötte AIK i DM på Hagalunds IP. I AIK spelade ”Nacka” Skoglund sin första tävlingsmatch. AIK vann med 4-3 och ”Nacka” gjorde två mål, men utan Bosses storspel i Reymersmålet hade AIK vunnit betydligt större. Sen åkte ”Nacka” till med landslaget till VM och gjorde storsuccé. När Bosse slutade som aktiv inledde han en oslagbar ledarkarriär. 1959 blev Bosse lagledare i A-laget. Han stannade på posten i 17år. 1975 valdes han till ordförande i fotbollsektionen, ett uppdrag han hade i 18år. När han avgick 1993 valdes han till hedersordförande.

Under sin tid som ordförande startade Bosse upp verksamhet för J-17 och U-19 spelare. Han såg till att damfotbollen kom i gång i klubben och han startade upp Reymers fotbollsskola, som han var ansvarig för i 5 år. Den blev direkt en stor succé och har gjort Reymers till den största ungdomsklubben på Södermalm.  Men inte nog med detta. I 17 år 1948-65, var Bosse lagledare för A-laget i ishockey och 1987-1997 var han ansvarig för caféterian på Zinken. På 2000-talet fortsatte Bosse att följa sitt kära Reymers. Han hade alltid en plats på avbytarbänken vid A-lagets matcher. Parallellt med sina engagemang i Reymers utbildade Bosse sig till ingenjör och etablerade sig som företagare. Han drev i många år företaget AB Info Rörkonsult. Bosse tillhörde en generation som inte längre finns. Han vägde sitt liv åt Reymers utan egen vinning. Den insats han gjort för idrotten på Södermalm, framför allt för ungdomen, saknar motstycke.

Bosse kunde vara envis, han visste vad han ville och han var en tuff förhandlare. Men han hade också ett stort hjärta, ställde alltid upp för sina spelare och han hade en aldrig sinande entusiasm.

Ingen förtjänar epitetet ”Mr Reymers” bättre än Bosse Karlsson.

Claes G Bengtsson

f.d ordförande i ungdomssektionen

Administratör sökes till kansliet på heltid
2020-04-28 14:44

Reymersholms IK, populärt kallat Reymers, är en klassisk idrottsförening bildad 1899 med stark lokal förankring på Södermalm. Vårt motto är ”så många som möjligt så länge som möjligt” och vår ambition är att spelarna i våra representationslag, både på herr och damsidan, ska vara fostrade och utbildade i våra ungdomslag. Vi har en värderingsstyrd verksamhet och mer om våra värderingar står att läsa i Gröna Tråden på www.reymers.se

 

Kansliet har för närvarande en anställd på 75% och söker nu ytterligare en medarbetare på heltid.

 

I arbetsuppgifterna ingår bland annat

 

·         *Ansökningar om bidrag och föreningsstöd

·         *Plan- & hallbokningar för samtliga föreningens lag

·         *Fortlöpande kontakt med medlemmar, ledare, Idrottsförvaltningen, m.fl.

·         *Beställning, inventering och hantering av föreningens material

·         *Planering och genomförande av föreningens utbildningar

·         *Planering och genomförande av fotbollsskolor, camper, cuper och andra            föreningsaktiviteter

·         *Uppdatera klubbens sociala kanaler som hemsida och Instagram

 

Vi tror att du är en noggrann och effektiv administratör med god social förmåga och ett intresse för fotboll och föreningsliv. Yrkeserfarenhet från liknande arbetsuppgifter i annan förening är meriterande men inte nödvändigt. Föreningen erbjuder utbildningsmöjligheter för dig som vill vidareutvecklas inom kansli- och föreningsarbete.  

 

Vi rekryterar fortlöpande och vill därför ha din ansökan med ett kortfattat CV snarast till marknad@reymers.se


Maja om premiären: "Det var väldigt kul"
2020-04-22 13:02

Artikel på Stockholms Fotbollsförbunds hemsida 21/4-2020. 
Heja Maja i Reymers F11!Maja Olsson Gunnskog är 8 år och spelar i Reymersholms IK. I lördags spelades den efterlängtade premiären i S:t Eriks-Cupen.

P4 Stockholms Lasse Persson träffade Maja på Kanalplan för att fråga hur det gick? (MP4-dokument, 3,2 MB)

– Det gick bra och var väldigt kul, svarade Maja.


Hade du längtat?

– Ja, det hade jag.


Varför då?

– Det är så kul och vi har ju tränat för det. Det är bara så kul!


Vad är det som är så roligt med fotboll?

– Det är nog att man få ha bollen, man får samarbeta, spela med varann och skjuta mål.


Skjuta mål! Gjorde du mål i helgen?

– Nej, faktiskt inte, men jag passade in till ett mål.


Hur gick det då?

– Det gick faktiskt bra. Första matchen vann vi med 2-1, den andra förlorade vi med 7-0.


Hur var det då?

– Det är ju tråkigt såklart, men det är ju inte målen som spelar någon roll mest. Det är ju att man har kul och kämpar.


Förstår du att det inte helt självklart att man får spela i de här tiderna? Eller tycker du att alla gubbar och gummor som säger, att ni får inte spela, är lite knasiga? Eller har du förståelse för det här?

– Jag förstår nog varför, men det är väldigt tråkigt att vi inte får spela i dom här tiderna. I alla fall dom som är äldre.


Men nu får du lira?

– Ja, det är ju skönt. Det är kul.


Vad betyder det för dig?

– Det betyder jättemycket för jag har ju längtat jättemycket efter det här. Och jag trodde inte att det skulle bli några matcher.


Vad har ni för mål i Reymers?

– Det är lite svårt att säga. Vi har som mål att bara kämpa och ha kul.


Du är sådan ambassadör för din idrott förstår du det?

– Nej, typ. Det är kul att få prata om det här nu.


http://www.stff.se/arkiv/2020/04/maja-om-premiaren-i-st-eriks-cupen/


Beslut om seriespel angående Covid-19
2020-04-17 10:53
16 april 2020

Stockholms Fotbollförbund har under hela pandemin följt de rekommendationer vi har tagit del av och även kommunicerat att beslut kan komma att ändras. Vi har haft direktkontakt med experter, allt för att skapa oss den bästa möjliga bilden av i vilken omfattning vår verksamhet, både träning och match, påverkar smittspridningen. Då Folkhälsomyndigheten under dagens presskonferens tydliggjorde att matcher inom barn- och ungdomsfotboll bör spelas, står StFF:s beslut fast om att inleda spel i våra barn- och ungdomsserier. Däremot ställer vi med omedelbar verkan in tävlingsmatcher för seniorer enligt dagens förtydligande rekommendation från Folkhälsomyndigheten. Där det även står att de avråder från träningsmatcher för vuxna.

Anders Tegnell, Folkhälsomyndigheten – under dagens presskonferens:

"Vi har tittat på det här med tävlingar och matcher och liknande framförallt för barn- och ungdomar. Där har Riksidrottsförbundet upplevt att det är otydligt. Efter konsultering har vi landat på att det är jätteviktigt att barn och ungdomar är ute och rör på sig. Skillnaderna mellan matcher och tävlingar är inte jättestora. Vi gör nu ett undantag och säger att man får spela matcher i barn- och ungdomsidrott. Men det ska vara så att barnen inte ska komma dit och vara sjuka. Man ska ha rutiner på plats så att det inte blir trängsel på matcherna. 50-personersgränsen gäller även där. Och rutiner för hygien ska finnas."

  • Bara friska och symptomfria deltar i aktiviteter
  • Trängsel mellan människor undviks
  • Det finns goda möjligheter att tvätta händer

Svensk Fotbolls verksamhet under Corona - beslut, riktlinjer och råd (PDF-dokument, 185 kB)

Nedan gäller tillsvidare för StFF:s tävlingsverksamhet:Barn- och ungdomsserier
(S:t Eriks-Cupen, Kvalserier P15, P16 och P18, J19 Flickor, JDM)
  • Startar som planerat den 17 april.
  • Inga WO-avgifter och man kan lämna obegränsat antal WO under vårsäsongen utan att bli utesluten ur serien.
  • Inga matchflyttningsavgifter. För att vi ska godkänna en matchflytt behöver lagen vara överens om ett nytt datum. Matchen ska spelas innan den 15 juli. Om lagen inte kommer överens om ett nytt datum, döms det lag som ville flytta matchen som förlorare på WO. Om WO lämnas samma dag som matchen skulle spelats faktureras en domaravgift på 300 kr.

Vi uppmanar alla lag att ha stor respekt för att en del lag känner oro och inte vill spela.

Övriga serier
(Damer division 3-5, Herrar division 4-7, Veteranserier, Victoria Cup, Stockholm Cup, Stockholmsserien, Damreserver)
  • Seriespelet skjuts upp till den 6 maj.
  • Nytt beslut tas måndagen den 27 april om huruvida serierna startar då eller ej.
  • Vår ambition är att starta den 6 maj och då fortfarande, i de flesta fall, kunna erbjuda dubbelserier.
  • Herrar Division 4, som är beroende av ett nationellt kval första helgen i oktober, kan behövas spelas som enkelserie. Även där tas beslut senast den 27 april, förhoppningsvis tidigare.

Om nya rekommendationer eller beslut kommer från myndighet/regering kan Stockholms Fotbollförbunds beslut ändras.

"Vi vill vinna på att spela schysst"
2020-04-06 14:44
6 april 2020. Artikel skriven av Stockholms Fotbollsförbund 

"Vi vill vinna på att spela schysst" 

Inför säsongen 2019 införde Stockholms FF möjligheten att bli distriktets schysstaste lag i seniorserierna. Reymersholms IK knep utmärkelsen Årets Fair Play-lag i division 4 herrar och vi har stämt av med klubbens sportchef Niklas Gissberg om hemligheten bakom lagets fina pallplacering.


- Gemenskapen inom gruppen och att vi trivs med varandra är det stora. Sedan har vi även pratat om vikten av att inte bli avstängd. Vi höll oss hela tiden lugna ute på planen och vi spelade vårt spel samt respekterade domarens beslut. Vi hade hellre tagit steget upp i divisionerna, men alla involverade är ändå nöjda med hur vi uppträdde, konstaterar Niklas Gissberg.


Ni vann med totalt 1,09 poäng/match (det gäller att ha så lite poäng som möjligt), i vilka situationer generellt är det svårt att undvika korten?
- Matcher som inte går vägen resultatmässigt, då kan humöret svikta, erkänner Gissberg.


Har ni en hetsporre i laget eller låg flera spelare bakom poängskörden?
- Korten var utsprida på flera olika spelare, så vi hade ingen specifik spelare som stack ut i mängden, säger Gissberg.


Somalia United skuggade er och slutade på en fin andra plats i Fair-Play ligan. Hur var matcherna mellan er?
- Det var välspelade matcher båda två med fokus på fotbollen och inga fula efterslängar eller satsningar. Domarna ska även hyllas, de hade en bra nivå, berömmer Gissberg.


Hur förbereder ni er för att försvara titeln säsongen 2020?
- Självklart vill vi att samma rykte följer med oss även nästa säsong, men målsättningen är att ta dubbeln 2020, serien och Fair-Play. Vi vill visa att man kan spela schysst och vinna på det, säger Gissberg.


Lycka till i både seriespel och kampen om att försvara titeln i Fair-Play ligan division 4 herrar!
- Stort tack!


Fakta Fair-Play ligan

Fair Play-poäng har delats ut enligt nedan. Totalpoängen har sedan delats med med antalet spelade matcher. Minst poäng vann.


1 poäng = Gult kort
2 poäng = Lindrig utvisning (målchans)
3 poäng = gult kort + ytterligare gult kort = lindrig utvisning
3 poäng = Gult kort + i senare skede lindrig utvisning (målchans)
4 poäng = Grov utvisning
5 poäng = Gult kort + i senare skede Grov utvisning


Artikeln av Stockholms Fotbollsförbund hittar ni här
http://www.stff.se/arkiv/2020/04/vi-vill-vinna-pa-att-spela-schysst/

Nyheter från våra lag