SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Reymersholms IK
Fotboll

Reymersholms IK

Grundad: 1899

Allsvenska säsonger: 1, 1941/42

 

Reymersholms IK är en idrottsförening på Södermalm i Stockholm och kallas populärt för "Reymers". Klubben bildades den 1 september 1899. Därmed har Reymers sällskap i en skara exklusiva föreningar som alla bildades detta år: FC Barcelona, AC Milan, SV Werder Bremen, Olympique Marseille, Ferencvaros TC och Nacional (Montevideo) (bland andra).

 

Klubben var från 1920-talet till 1940-talet framgångsrik i bandy, fotboll och ishockey.

  • Bandylaget har spelat 9 säsonger i Sveriges högsta serie. Den första säsongen 1935/1936, den senaste säsongen 1947/1948.
  • Fotbollslaget har gjort en säsong i Allsvenskan, säsongen 1941/1942. Numera spelar klubben i Division 3 för herrar och Division 3 för damer.
  • Ishockeylaget spelade i Sveriges högsta division på 1930-talet och 1940-talet.

Säsongen 1941-42 var seniorerna  representerade i allsvenskan i fotboll, bandy och ishockey samtidigt. Idag ligger större delen av verksamheten inom barn- och  ungdomsfotbollen.

 

Reymersholms Idrottsklubb har, för att vara en storstadsförening, en unik lokalförankring centrerad kring Zinkensdamms idrottsplats och Tantolundens bollplan samt de näraliggande skolorna på det barntäta området inom västra Södermalm.
- Detta, att klubbens barn och ungdomar ser och träffar varandra nästan dagligen på skolor, fritidshem, lekplatser, i bostadsområden och framför allt nere på Zinken och uppe på Tanto, ger en stark samhörighetskänsla och trygghet för Reymers barn och föräldrar.

 

Idag bedriver föreningen enbart fotbollsverksamhet och har representationslag för både herrar i div 3. och damer i div 3.

 

Reymersholms IK är idag en av Södermalms största föreningar för ungdomsidrott.

 

Föreningen driver en lekfull fotbollskola på eftermiddagar under vår och höst, för pojkar och flickor mellan 5-6 år. Efter att barnen fyllt 7 bedrivs fotbollsverksamheten i olika lag som deltar i Sankt Erikscupen. Föreningen anordnar också varje sommar en fotbollskola för flickor och pojkar i åldrarna 8-11 år.

 

Föreningens motto är "så många som möjligt, så länge som möjligt" och strävar att erbjuda både bredd och toppverksamhet för barn och ungdomar.

 

Reymersholms IK hemmaarena är Zinkensdamms IP samt Tantolundens Bollplan på Södermalm, Stockholm. Publikrekordet på Zinkensdamms IP sattes (1941) då 11 543 officiella åskådare såg den allsvenska kvalmatchen mellan Reymersholms IK och IFK Eskilstuna.

 

Klicka här för att börja spela fotboll i Reymers