Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

P09:1 Mariaskolan
Välkommen till P09:1 Mariaskolans hemsida. Här hittar man information och nyheter om laget. De flesta går i Mariaskolan, men även några vid Katarina Norra, Södra och Södermalmsskolan.
Varierat spel under varierande väder! :-)
2020-06-07 16:41
första bilden efter matchen mot Marieberg, de andra två från matchen med mixade laget mot Boo lag 15
Denna helg bjöd på två olika typer av spel - och väder!

Under lördagen spelade vi sista matchen för terminen i Sanktan mot Marieberg. Och vilken match det blev - dessutom i regnkaos under större delen av matchen. Killarna gjorde en mycket bra insats, avsluten satt denna dag! Kåre fick gröna kortet!

Under söndagen var det (soligt väder också!) mot Boo FF 15 och det var en väldigt jämn tillställning. Detta var näst sista matchen för terminen med mixade laget, Erik B ny för dagen. Vi ledde i stort sett hela matchen men tappade tyvärr koncentrationen och markeringarna lite för lätt så de kom ikapp och avgjorde dessutom med ett mål när det var knappt 1 minut kvar. Petter fick gröna kortet i denna match.

FORZA REYMERS!
Onsdagsträning - och ännu en filminspelning!
2020-05-27 19:36
foto: Anders Tärnell
Precis när träningen skulle börja så öppnade sig himlen. Dagen till ära skulle även Svenska Spel göra en informationsfilm. Vi blev tillfrågade att vara med i en av sekvenserna. Så det blev matchtröjor på idag också, hemma & det vita bortastället!

Killarna skulle göra passningsövningar och så skulle en "kändis" gå mellan spelarna och prata. Det blev några omtagningar, men resultatet var lyckat enligt produktionsbolaget Social Club.

Träningen i övrigt tappade kanske lite i koncentration, där måste vi alla ta vårt 
ansvar och höja oss några snäpp!

Teodor & Ziggy körde målvaktsträning med Jasper så de hann inte vara med på bilden...

/Ledarna via Anders
Annorlunda torsdagsträning - TV-team på plats
2020-05-14 22:28
foto:Anders Tärnell
Sällan har vi haft så bra närvaro på en träning under en torsdag
 som denna! :-)

ITV produktion var på plats för att filma för en kommande SVT-serie som sänds januari 2021! Självklart ställer vi i Reymers upp, träningen kanske blev något ofokuserad, men alla tyckte det var spännande med produktionsteamet som var på plats. Vääääldigt många frågor! Vi såg en del nykammade och nyklippta killar idag! ;-)

Slutligen blev det David som fick spela huvudrollen från vår sida. Men då detta sänds i jan 2021 så ska vi inte spoila resultatet,  vi är mest nöjda komma med i TV .-) , dessutom bidrag till lagkassan! Och att träna i det vita bortastället! 

/Ledarna via Anders
Lördagsmys!
2020-05-09 19:45
foto: Laget mot Älta (Anders Tärnell)
Man kan nog inte kalla denna dag för något annat. Två matcher idag, den ena mot Djurgården och den andra mot Älta. Vi ledare har nog inte upplevt en dag som denna med alla olika individuella helt fantastiska insatser!

För att inte nämna någon vid namn och med risken att missa en fantastisk insats så kan vi ändå summera denna dag med följande:
* vi kan hämta upp i underläge!
* vi kan göra mål på hörnor - via nickmål!
* vi ger aldrig upp!
* vi peppar varandra!
* vi har väldigt bra passningsspel! 
* vi markerar motståndare och håller hög press - och ibland lönar det sig!
* vi försöker ta tillbaka bollen om vi tappat den
* vi kan skjuta oftare!
* vi är positiva även om vi ligger under - det lönar sig tydligen i längden! :-)
* vi räddar straffar!
* vi har både frisparks & hörnkombinationer som är målfarliga!

- men framförallt så har vi bra kämpaglöd och sammanhållning tillsammans! 

En eloge till alla dagens spelare som gav allt!

Matchen mot Djurgården slutade till slut 7-8 då de gjorde mål i sista minuten. Matchen mot Älta blev 7-7 där vi hämtade upp från 4-7 till slutresultatet. 

Spelmässigt så skapar vi fortfarande fler målchanser än motståndarna, det vi måste finslipa är första bollkontakten och sedan våga skjuta oftare! Uppspelen som vi tränat mycket på sedan förra säsongen är mycket bättre så nu ska vi fokusera på sista tredjedelen som tränarna i Allsvenskan säger :-)

Tack till alla föräldrar som stöttat idag också!

Skickar med en film som Helga (Petters mamma) tog på Oscars hörna som Carl nickade in. Hög nivå på den situationen! 

/Ledarna
Bortamatch mot Ängby IF
2020-05-02 15:22
foto: Anders Tärnell
Långhelg brukar innebära svårt att få ihop lag, vi hade 15 killar som tackade nej till denna match, men vi fick ändå ihop 9 tappra lirare. Tack till Viggo och Frank från de andra Reymerslagen!

Spelmässigt var det en mycket bra match från vår sida återigen, bra press, bra passningsspel och otroligt många chanser, ofta med hörna som resultat. Dock fick Ängby in två riktigt fina långskott, omöjliga för målvakterna att ta. Mio passade fram Zach som mycket kyligt lobbade på en utrusande målvakt - väldigt snyggt!

Sista kvarten av matchen var nästan spel mot ett mål, men våra avslut var lite för tama denna gång.

Slutresultatet blev 1-2 men som sagt - det vi tar med oss är spelet och kämpaglöden! 

FORZA REYMERS!