Reymersholms IK
Fotboll

Knapp men rättvis seger mot Skå
2015-05-25 14:00
Stärkta av fyra raka förlustfria matcher och en viktig uddamålsseger mot Norrtull reste Reymers till västerort för möte med tabelljumbon Skå. Matchen kom att karaktäriseras av ett kraftigt övertag för grönvitt vad gäller såväl bollinnehav som målchanser och ett snålspelande, defensivt inriktat hemmalag.

Första halvlek slutade mållös trots ett flertal farligheter för Reymers. Både Ali Esmaili och Joakim Höjer hade möjligheter att spräcka nollan, men den riktiga skärpan i straffområdet saknades.

I halvtid talades om tålamod, vilket också kom att bli en nyckel till seger. Skå slog långt, Reymers rullade och i mitten av den andra halvleken kom så äntligen det förlösande ledningsmålet. Joakim Höjer höll under hela matchen hemmalagets mittförsvar rejält sysselsatt och gick på avslut från en position strax utanför straffområdet. Efter ett slarvigt ingripande tappade målvakten in bollen och 1-0 var ett faktum, ett resultat som stod sig matchen ut.

En annan matchvinnare kom att bli Alexander Hellgren Sundgren som efter en målvaktsskada i första halvlek fick ta plats mellan stolparna. Genom en kontring i matchens slutskede fick Skå ett gyllene läge att kvittera men Alex förvandlades för ett ögonblick till David de Gea och svarade för en reflexräddning i kategorin dyngsvettig.

Reymerståget tuffar vidare och 13 av 15 möjliga poäng på de senaste fem matcherna är ett faktum. Den sjunde omgången fullbordades under söndagen med bland annat en något överraskande seger för Vasasällskapet hemma mot Ekerö, vilket innebär att Reymers huserar på fjärde plats i tabellen.  Redan på onsdag väntar ny seriematch när Bollmora BoIS gästar Tanto BP.